مرگ خاک با آتش زدن بقایای محصولات در اراضی کشاورزی

شیرمحمد شیر محمدلی معاون فنی جهاد کشاورزی گنبدکاووس گفت: آتش زدن بقایای گیاه باعث از بین رفتن مواد آلی خاک، آلودگی زیست محیطی و کاهش حاصلخیزی و نفوذ پذیری خاک می‌شود در حالی که مهمترین اثر نگه داشتن کاه و کلش در زمین‌های زراعی حفظ رطوبت خاک است.

او گفت: کاه و کلش باقی مانده از گیاهان موجب کاهش تبخیر و درجه حرارت محیط می‌شود و نور را به سمت ریشه گیاه منعکس می‌کند و به این ترتیب نور به ریشه گیاه می‌رسد.

او بالا رفتن درجه حرارت خاک را عامل تغذیه نامناسب ریشه گیاه دانست و افزود: زمانی که درجه حرارت خاک بالای ۲۵ درجه شود، فعالیت میکروبی خاک کاهش یافته و ریشه گیاه تغذیه مناسبی نخواهد داشت.