رشد ۳۳ درصدی تولید محصولات گلخانه‌ای در سراوان

ایرج رستم زهی در حاشیه بازدید از گلخانه‌های سراوان با اشاره به اهمیت کشت گلخانه‌ای در کشاورزی اظهار کرد: با توجه به چالش کمبود آب؛ تغییر الگوی کشت ضرورت دارد به طوریکه توسعه سطح زیرکشت گلخانه‌ها به اصلاح الگوی کشت و افزایش تولید در حوزه کشاورزی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: با توجه به قرار داشتن سراوان در منطقه خشک و کمبود سالانه نزولات جوی و تبخیر و تعرق بالا، توسعه گلخانه‌ها و سایر روش‌های نوین برای کم کردن تلفات آبی و افزایش تولید نسبت به واحد آب مصرفی در اولویت این نهاد قرار گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی سراوان گفت: خیار، گوجه فرنگی، کدو، بادمجان و فلفل دلمه‌ای عمده محصولات گلخانه‌ای این شهرستان را تشکیل می‌دهند که به بازار‌های مصرف سایر شهر‌های سیستان و بلوچستان و خارج استان عرضه می‌شود.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه سراوان یکی از مناطق بحرانی آب از سوی امور منابع آب سیستان و بلوچستان معرفی شده کشت گلخانه‌ای و اصلاح الگوی کشت می‌تواند نجات دهنده بخش کشاورزی این شهرستان باشد.

رستم زهی تاکید کرد: کشت گلخانه‌ای عبور از کشاورزی سنتی به علمی است که صرفه‌جویی، اشتغالزایی، استفاده از حداقل زمین برای تولید، افزایش کارایی مصرف آب، افزایش تولید برنامه ریزی شده، قابلیت کنترل محصول و آفات، تولید و تنوع به صورت خارج از فصل، تنظیم برنامه کشت مطابق نیاز بازار از جمله مهمترین مزایای آن محسوب می‌شود.

وی به کشت یک‌هزار و ۱۰۰ هکتار گندم دیم در قالب طرح جهش تولید در دیمزار‌های سراوان اشاره کرد و افزود: در سال زراعی جاری در نظر داریم با همکاری کشاورزان منطقه این سطح را به ۲ هزار هکتار برسانیم.