چند عضو شورای شهر در کشور دستگیر شدند؟

باشگاه خبرنگاران جوان - احمد صادقی، عضو شورای شهر در خصوص برگزاری همایش شورا‌های شهر و روستا در جمع خبرنگاران گفت: رسالت اصلی شورا‌ها خدمت‌رسانی به مردم است.

وی به تعامل دولت و شورا‌ها اشاره کرد و گفت: جایی که مردم می‌توانند کار خود را انجام دهند نباید دولت‌ها تصدی‌گری کنند و باید کار مردم را به مردم واگذار کرد.

عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اثرگذاری شورا‌ها گفت: هدف رفع مشکلات مردم است و در این زمینه گام‌هایی برداشته شده است.

وی آمار‌هایی در مورد از عملکرد شورای استان تهران ارائه کرد و گفت: ۱۹۲۳ نفر عضو شورای شهر و روستا هستند که ۱۳۶۳ عضو شورای روستا و‌۲۶۰ نفر شورای شهر هستند و از ۴۷ شهر استان تهران، ۴۰ شهر دارای شورا است و ۷ شهر شورای شهر ندارند که البته ۵ شهر انتخاباتش منحل شد و ۲ شورا نیز در اثر تخلفات، شورای آن منحل شد و ۶ روستا نیز شورای روستا ندارند و این انحلال شورا‌ها معمولاً ناشی از موضوعات مدیریتی است و باید نظارت مؤثر داشته باشیم.

صادقی ادامه داد: عدم وجود شورا‌ها در برخی شهر‌ها و روستا‌ها نشان می‌دهد که ما چالش‌هایی در ایجاد و حفظ شورا‌ها داریم و در برخی روستا‌ها اصلاً مردم استقبال نمی‌کنند و در مابقی شورا‌ها نیز نظارت ناکارآمد در فعالیت شورا‌ها داریم.

عضو شورای شهر گفت: ۲۵ درصد اعضا شورا زنان و مابقی آقا هستند و ۶۳ درصد اعضای فعلی برای بار اول است که در شورا شرکت کردند و‌۲۱درصد دو دوره، ۱ درصد در ۵ یا ۶ دوره شورای شهر شرکت کردند و این آمار‌ها تمایل جامعه به سمت تغییر است، اما بررسی‌ها نشان داد که کمبود تجربه می‌تواند بر عملکرد شورا‌ها تأثیر بگذارد و باید آموزش‌های لازم را داشته باشند.

صادقی با تأکید بر اینکه برخی از تخلفات شورا‌ها در رسانه پررنگ شده است و بزرگ‌نمایی شده است، گفت: در این دوره ۲۱ نفر از مجموع بیش از ۱۹۰۰ عضو شورا‌های شهر و روستا سلب مسئولیت شدند و ۸۵ عضو دستگیر شدند که به‌موجب آن ۲۱ رای سلب عضویت صادر شده یعنی ۱.۱ درصد از مجموع اعضا تخلف داشتند. 

وی تأکید کرد: بیشترین تخلف در مورد تغییر کاربری اراضی است که عمدتاً ناشی از کمبود تجربه است.

منبع: فارس