ادعای رویترز درباره رایزنی‌های تلفنی عراقچی و ویتکاف

باشگاه خبرنگاران جوان - خبرگزاری رویترز به نقل از چند منبع دیپلمات، ادعا کرد که «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» نماینده رئیس جمهوری آمریکا در این هفته چند بار تلفنی گفت‌و‌گو کرده‌اند.

 این دیپلمات‌ها که خواسته‌اند نامشان ذکر نشود، گفته‌اند که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده که تهران تا زمان توقف حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به مذاکرات باز نخواهد گشت. این منابع همچنین ادعا کرده‌اند که گفت‌و‌گو‌های عراقچی و «استیو ویتکاف» شامل بحث کوتاهی درباره پیشنهاد تاسیس یک کنسرسیوم منطقه‌ای برای غنی سازی اورانیوم در خارج از ایران بوده است.

رویترز به نقل از «یک دیپلمات منطقه‌ای نزدیک به تهران» ادعا کرد: عراقچی به ویتکاف گفته که در صورت فشار واشنگتن به اسرائیل برای پایان جنگ «ایران ممکن است در موضوع هسته‌ای انعطاف نشان دهد.»  یک دیپلمات اروپایی نیز گفته «عراقچی در گفتگو با ویتکاف خاطرنشان کرده که ایران آماده بازگشت به مذاکرات هسته‌ای است اما در صورت ادامه حملات تجاوزکارانه اسرائیل این کار امکان‌پذیر نیست.». 

خبرگزاری رویترز روز گذشته نیز به نقل از یک منبع دیپلماتیک آلمانی گزارش داد که وزرای امور خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس روز جمعه با سید عباس عراقچی در ژنو دیدار و گفت‌و‌گو خواهند کرد. طبق گزارش رویترز، این گفت‌و‌گو با محوریت برنامه هسته‌ای ایران خواهد بود. 

منبع: ایرنا