مشاهده پرنده کمیاب «اردک چشم طلایی» در تالاب جوکندان تالش + فیلم

باشگاه خبرنگاران جوان - عباس عاشوری گفت: در جریان سرشماری پرندگان آبزی در تالاب‌های استان، یک قطعه از گونه حمایت‌شده و کمیاب اردک چشم طلایی (با نام علمی Bucephala clangula) در تالاب جوکندان تالش مشاهده و ثبت شد.

وی افزود: این پرنده خجالتی که از جنس ماده بود، در بخش‌های کم عمق تالاب جوکندان دیده شد که با غوطه‌ وری‌های پیاپی در حال تغذیه بود.

عاشوری در توصیف این پرنده بیان داشت: اردک چشم طلایی ماده، سری مثلثی شکل به رنگ قهوه‌ای شکلاتی و طوقی سفیدرنگ دارد. از نظر مشخصات ظاهری، تفاوت آشکاری بین جنس نر و ماده این گونه وجود دارد؛ به‌طوری‌که در جنس نر، گردن و سطح شکمی سفید و پشت و دم کاملاً سیاه‌رنگ است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به دلیل رنگ چشم در پرنده ماده، نام «اردک چشم طلایی» برای این گونه به کار می‌رود و در برخی منابع نیز به علت لکه سفیدرنگ روی گونه در جنس نر، آن را «اردک گونه‌سفید» نیز می‌نامند.

شایان ذکر است که اردک چشم طلایی در فهرست پرندگان حمایت‌شده ایران قرار دارد و از ارزش حفاظتی بالایی برخوردار است.

{$sepehr_media_21138732_400_300}

منبع : روابط عمومی