مدیرکل حفاظت سازمان منابع طبیعی:
تاغزار‌های کشور دچار طغیان آفت نیست

باشگاه خبرنگاران جوان - مهرداد اکبریان روز چهارشنبه در حاشیه سفر به سمنان بابت بررسی و پایش آفات ملخ کوهاندار در تاغزار‌های این استان، گفت: پایش و مبارزه به موقع نقشی مهم در جلوگیری از طغیان آفت تاغزار‌ها دارد و بر همین اساس تاغزار‌های کشور تحت کنترل است.

وی ادامه داد: طبق بررسی‌ها جمعیت آفت ملخ کوهان‌دار فقط در استان خراسان رضوی در شرایط غیرعادی است که با روش‌های مکانیکی و غیرشیمیایی مبارزه با آفت در حال انجام است.

وی اضافه کرد: حشرات مختلفی از جمله ملخ کوهان‌دار و ملخ بادمجانی به طور طبیعی در تاغزار‌ها زیست دارند، اما وقتی جمعیت گونه از حدی بیشتر می‌شود، به مرحله غیرعادی و طغیانی می‌رسد و از جمله آفت‌هایی است که جمعیت آن در تاغزار‌ها افزایش یافته ملخ کوهان‌دار محسوب می‌شود.

این مسئول بیان کرد: پایش جمعیت آفت تاغزار‌ها از اواسط اسفند آغاز می‌شود و از اواسط فروردین با توجه به افزایش بارندگی و رطوبت هوا جمعیت ملخ کوهاندار افزایش می‌یابد و بر همین اساس بالای ۸۰ درصد کانون‌های بحرانی آلوده به آفت با مبارزه فیزیکی در مرحله پوره (نوزاد حشره) رفع می‌شود.

مدیرکل حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری بیان کرد: وسعت تاغزار‌ها در استان سمنان بیش از سه‌هزار هکتار است که حدود ۳۰۰ هکتار آلوده به آفت و بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هکتار جمعیت پوره یک (نوزاد حشره) در شرایط بحرانی قرار دارد و مبارزه فیزیکی در حال انجام است و نگرانی وجود ندارد.