در‌های مذاکرات هنوز باز است؟

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - وال استریت ژورنال ادعا کرد که مقامات منطقه‌ای مدعی هستند که کشور‌های منطقه در پی پایان مذاکرات اسلام آباد بدون دستیابی به توافق، تلاش‌های خود را برای بازگرداندن ایران و آمریکا به میز مذاکره تشدید می‌کنند.

مقامات توضیح دادند که «علیرغم اظهارات تند از سوی هر دو طرف»، در‌های مذاکره همچنان باز است و این نشان دهنده احتمال برگزاری دور جدید مذاکرات در عرض چند روز آینده است.

آنها افزودند که تماس‌هایی با آمریکا در حال انجام است تا تمدید آتش‌بس «شکننده» که عصر سه‌شنبه اعلام شد و قرار است به مدت دو هفته ادامه داشته باشد، تضمین شود. مقامات اظهار داشتند که مذاکرات اسلام آباد «بالاترین سطح دیدار‌های مستقیم» بین دو طرف از سال ۱۹۷۹ تاکنون بوده است، اما آنها با اختلافات اساسی رو‌به‌رو شدند.

مذاکرات به دلیل خواسته‌های بیش از حد آمریکا که مانع از دستیابی به یک چارچوب و توافق مشترک می‌شد، بدون توافق پایان یافت. در این چارچوب، آمریکا در طول مذاکرات تلاش کرد تا آنچه را که در تجاوز به دست نیاورده بود، از جمله حذف مواد غنی‌شده ایران و مدیریت تنگه هرمز، به دست آورد.

شایان ذکر است که اسلام آباد میزبان مذاکرات ایران و آمریکا برای برقراری آتش بس در منطقه بود که با حضور نخست وزیر پاکستان ساعت ۱۳:۰۰ روز شنبه آغاز شد، پیش از آنکه مذاکرات با طرف آمریکایی بعدا آغاز شود، مذاکراتی که در سطح هیئت‌های اصلی و سپس تیم‌های فنی انجام شد و بیش از ۲۱ ساعت به طول انجامید.

منبع: المیادین