فرماندار کهگیلویه خبر داد؛
ممنوعیت کشت برنج از طریق چاه‌های کشاورزی در کهگیلویه

فرماندار: کشت برنج از طریق چاه‌های کشاورزی در کهگیلویه ممنوع است

باشگاه خبرنگاران جوان - سید ایرج کاظمی جو فرماندار کهگیلویه بر لزوم تعامل سازنده بین مدیران ، پرهیز از جدل‌های بیهوده و جلوگیری از تقابل دولت و مردم جهت پیشگیری از ایجاد تنش‌های اجتماعی در حوزه منابع آب تاکید کرد و گفت: نیاز است نهاد‌های متولی از همین الان قبل از نشا کاری برنج، ممنوعیت کشت برنج در روستا‌های شهرستان زیر چاه و در «دره لبک» و دره شور را به کشاورزان اعلام کنند.

کاظمی جو تصریح کرد: باید در کمترین زمان ممکن تدابیر لازم برای جلوگیری از هر گونه مشکل در رابطه با مشکلات کشت برنج در مناطق ممنوعه از سوی نهاد‌های متولی از جمله منابع آب و جهاد کشاورزی اندیشیده شود.

فرماندار کهگیلویه در مورد «دره شور» نیز تاکید کرد: در کنار ممنوعیت کشت محصولات کشاورزی خوراکی با آب این دره، با بررسی‌های کارشناسی شبکه بهداشت وضعیت سلامت آب این منطقه مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس اداره منابع آب کهگیلویه نیز، با اشاره به افزایش ۳۲۹ میلی متری بارندگی‌ها نسبت به سال گذشته که تنها ۲۴۵ میلی بارش ثبت شد، تصریح کرد: این افزایش بارندگی به معنای رفع کامل بحران آب نیست و همچنان نیازمند مدیریت مصرف آب هستیم.

هادی خاضعی بیان کرد: با توجه به کسری ۱۵ میلیون متر مکعبی مخازن آب در شهرستان اجرای الگوی کشت تحت پوشش و مدیریت برداشت آب ضروری است.

وی با تاکید بر ضرورت تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی، کشت برنج از طریق چاه‌های کشاورزی را ممنوع اعلام کرد و گفت: با توجه به کمبود آبریز رودخانه دره لبک در بخش مرکزی و کاهش دبی آن در فصل تابستان کشت برنج از روستای کَل قیصر تا روستای بِلَر بیشه ممنوع است.

خاضعی افزود: کشت هندوانه در سال جاری ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

رئیس اداره منابع آب کهگیلویه گفت: طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی با نصب کنتور‌های هوشمند حجمی بر روی چاه‌های کشاورزی یکی از الویت‌های اصلی این نهاد در سل جاری خواهد بود.

خاضعی تکمیل سد‌های سرپری و کوهبرد و پروژه تأمین آب اراضی کشاورزی دهدشت غربی را از اولویت‌های اصلی شهرستان دانست و بر لزوم تسریع در اجرای این پروژه‌ها تاکید کرد.