مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد: واردِ فاز اصطکاک با هنرمندان نشدیم

مدیر دفتر موسیقی وزارت ارشاد: واردِ فاز اصطکاک با هنرمندان نشدیم

باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - نشست صمیمانه بابک رضایی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب رسانه پیرامون تشریح عملکرد انجمن در دفتر موسیقی وزارت ارشاد برگزار شد.

در این نشست، رضایی با اشاره به دوره مدیریتی خود و همزمانی آن با اغتشاشات دی ماه و وقوع جنگ گفت: در هیچ دوره‌ای مثل اکنون شاهد این همه اتفاق و درگیری مستقیم و به اصطلاح جنگ جهانی سوم نبوده‌ایم. در این دوره مشکلات و وقفه‌های زیادی اتفاق افتاد؛ برای نمونه وقفه‌های ایجاد شده سبب شد ایمن‌سازی سالن‌های کنسرت از اولویت خارج شود؛ هرچند ما همچنان ثابت قدم برای انجام آن هستیم.

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد با بیان اینکه هم در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و هم جنگ تحمیلی سوم تلاش کردم تولیدات موسیقی بیشتر روی آنتن و رسانه قرار گیرد، افزود: ما تمام تولیدات موسیقی را به سرعت در اختیار صداوسیما قرار می‌دادیم، که بخشی آنها منتشر و بخش دیگر بنا به ملاحظات پخش نشد.

وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره انتقادات به برگزاری جشنواره موسیقی فجر و عدم تطابق آن با حال و هوای کشور با توجه به پشت‌سر گذاشتن جریانات دی ماه گفت: ما بسیار تلاش کردیم فضای جشنواره را به سمتی ببریم که بهترین اتفاق‌ها بیفتد. خب ملاحظات مختلفی از سوی دستگاه‌های مختلف وجود داشت. بنابراین، علی‌رغم اینکه طرح‌های مختلفی را برای نحوه برگزاری جشنواره موسیقی فجر ارائه دادیم، ولی در نهایت طبق تعهدمان به جامعه موسیقی تلاش کردیم کمترین اصطکاک با هنرمندان داشته باشیم؛ یعنی وارد فازِ اجبار نشویم. خیلی سخت بود که هم بتوانیم نظام سیاسی اداری و مدیریتی کشور را متقاعد کنیم و از آن طرف خودمان را درگیر هنر و هنرمند نکنیم، تا علی‌رغم میل باطنی‌اش عمل کند. بنابراین، با تمام وجود این بار سنگین را به دوش گرفتیم.

رضایی با اعلام این خبر که قبل از دی ماه آمار برگزاری کنسرت‌ها به عدد بی‌نظیری رسیده بود، گفت: یعنی اگر ما وارد درگیری دی ماه و جنگ تحمیلی سوم نمی‌شدیم، حتماً شاهد یک رکورد در سال ۱۴۰۴ بودیم. از طرفی، ما باید بیش از هر زمان دیگری فضای ارتباط هنرمندان با مخاطبانشان را از طریق رسانه‌هایی مانند اینستاگرام جدا کنیم؛ چون این دشمنی‌ها تمام نمی‌شود. 

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد افزود: بیشتر اوقات مردم تصور می‌کنند هنرمندان جزو اقشار ثروتمند هستند. معمولاً وقتی یک کنسرت موسیقی برگزار می‌شود، همه ابتدا بلیت‌های کنسرت و تعداد صندلی‌ها را می‌شمارند. اما آنها توجه نمی‌کنند که بخشی از این درآمد‌ها صرف هزینه‌های اجاره سالن، تبلیعات و... می‌شود. از طرفی، معمولاً در زمان جنگ هنرمندان بیشترین آسیب را می‌بینند و بیشتر درآمد هنرمندان موسیقی از محل آموزش و نه اجراست؛ چون همه هنرمندان استیج ندارند و اجرا نمی‌کنند.