جلوگیری از مقاومت های آنتی بیوتیکی با استفاده از باکتری های زنده
جلوگیری از مقاومت های آنتی بیوتیکی با استفاده از باکتری های زنده
آرش برزگر کارشناس تغذیه طیور در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: استفاده از محصولات پروبیوتیکی(باکتری های مفید زنده) در جیره طیور منجر به حفظ سلامت انسان و کاهش بیماری های مختلفی که بشر امروزه با آن دست و پنجه نرم می کند، می شود.

وی اظهار داشت:امروزه از آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن باکتری های مضر در روده مرغ و افزایش سرعت رشد آن بهره می برند که این کار منجر به جذب آنتی بیوتیک در گوشت و در نهایت انتقال آن به بدن انسان از طریق مصرف در زنجیره غذایی است.

برزگر استفاده بیش از اندازه آنتی بیوتیک در طیور را امری مضر برای سلامت انسان دانست و بیان داشت: آنتی بیوتیک با خاصیت جذب بالا در بافت های بدن مصرف کننده می تواند به مرور زمان منجر به ایجاد مقاومت آنتی بیوتیکی در بدن شود.

وی ادامه داد: این مقاومت آنتی بیوتیکی عوارضی همچون پس زدن پیوند در عمل های جراحی و به تعویق انداختن دوره درمان برخی از بیماری ها می شود.

برزگر تاکید کرد: پروبیوتیک ها بر تعادل باکتری های مضر و مفید روده تاثیر می گذارند و این تعادل را به نفع افزایش جمعیت باکتری های مفید تغییر می دهد، اگر آنتی بیوتیک ها را از زنجیره غذایی طیور حذف و پروبیوتیک ها را اضافه کنیم مرغ های ارگانیگی تولید می شوند که از پیشروی باکتری های مضر در بدن مرغ و دستگاه گوارش انسان و همچنین از ایجاد مقاومت های آنتی بیوتیکی  جلوگیری می کنند. 

وی یادآور شد: از معایب روش بکارگیری محصولات پروبیوتیکی می توان به هزینه بالای آزمایش های خالص سازی و تقلب های صورت گرفته در این روش اشاره کرد.

انتهای پیام/