تولید ۱۵۰ تن قارچ دکمه‌ای در گلستان
فرهانی معاون مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی گلستان در گفتگو با خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: در سال جاری، یک دوره کشت قارچ خوراکی در استان انجام و حدود ۱۵۰ تن قارچ دکمه‌ای تولید و برداشت شده است.

او ادامه داد: در حال حاضر ۱۷۵ واحد تولیدی نیمه صنعتی و سنتی پرورش قارچ خوراکی در ۱۴ شهرستان استان به مساحت ۱۱ هزار و ۵۰۰ مترمربع و ظرفیت تولید هزار و ۳۴۰ تن قارچ دکمه‌ای فعال است.

فرهانی گفت: کارگاه‌های پرورش و تولید قارچ خوراکی بسته به میزان تجهیزات سالن، ۴ تا ۵ دوره در سال فعالیت داشته و در هر دوره ۳ تا ۴ چین قارچ خوراکی از آن‌ها برداشت می‌شود.

او گفت: متوسط برداشت استان در هر چین حدود ۴ تا ۵ کیلوگرم در هر مترمربع بوده و طی یک دوره کشت حدود ۱۶ تا ۲۰ کیلوگرم در متر مربع قارچ خوراکی دکمه‌ای از سالن‌های پرورش قارچ برداشت و به بازار عرضه می‌شود.

این مقام مسئول افزود: کشت دوره دوم در سالن‌های آماده به کار از ابتدای تابستان امسال آغاز شده و پیش بینی می‌شود اواخر مرداد ماه با عملکرد مناسب از این کارگاه‌ها برداشت شود.

اهمیت توسعه قارچ خوراکی را می‌توان در اهمیت و ارزش غذایی و دارویی، هزینه کم و از طرف دیگر تامین منبع پروتئین مورد نیاز جامعه دانست.

به لحاظ آب و هوای مناسب استان گلستان تولید مواد اولیه پرورش قارچ‌های خوراکی مانند کاه، کلش و اسپان قارچ، به راحتی امکان پذیر است.

انتهای پیام/م