اجرای عملیات بیولوژیکی در ۲۶۰ هکتار از حوزه‌های آبخیز استان اردبیل

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، شهامت هدایت، مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: طی دو سال گذشته و از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، عملیات بیولوژیکی آبخیزداری در سطح ۲۶۰ هکتار از حوزه‌های آبخیز استان به مرحله اجرا در آمده است.

او افزود: این عملیات در حوزه‌های آبخیز استان و در قالب اقدامات نهالکاری، بذر پاشی، کپه کاری، ذخیره نزولات آسمانی، احداث آبشخور، تبدیل دیمزار کم بازده انجام شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل ادامه داد: عملیات کپه کاری یکی از روش‌های بذرکاری و در راستای اصلاح و احیای مراتع انجام می‌شود که در این روش بذر گیاهان مرتعی مورد نظر در چاله‌های حفرشده با دست قرار گرفته و سپس با خاک پوشیده می‌شود تا بتواند از نزولات اسمانی جهت جوانه زدن و نیز ادامه رشد استفاده کند.

هدایت با بیان اینکه مناطق کپه کاری شده به مدت ۲ سال قرق می‌شوند، به برخی اهداف اجرایی این گونه اقدامات اشاره و بیان کرد: اجرای این پروژ ه‌ها علاوه بر بهبود پوشش گیاهی و علوفه‌ای و کنترل سیلاب و روان آب‌ها، موجب احیا و اصلاح مراتع، جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره نزولات جوی خواهند شد.

او تاکید کرد: با اجرای طرح‌ها و پروژ ه‌های منابع طبیعی علاوه بر اثرات مثبت زیست محیطی، موجبات بالا بردن سطح تولید و بهبود معیشت دامداران و بهره برداران مراتع نیز فراهم خواهد شد.

انتهای پیام/ح