عناب محصولی استراتژیک در دل کویر خراسان جنوبی

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، حسینی عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: آبنبات فرآسودمند عناب محصولی منحصر به فرد است که از سال ۱۳۹۸ بر اساس مطالعات گسترده علمی در زمینه مواد غذایی فرآسودمند و تجاری سازی محصولی مفید بر پایه محصولات استراتژیک استان به صورت آزمایشی در گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی استان تولید و به بازار عرضه شد.

او افزود: آبنبات فرآسودمند عناب دارای خواص درمانی و تغذیه میوه عناب و فاقد رنگ دهنده مصنوعی و نگهدارنده‌های شیمیایی است.

حسینی بیان کرد: مصرف آبنبات فرآسودمند عناب در تسکین گلو درد و سرفه موثر بوده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را ارتقاء می‌دهد این محصول فرآسودمند علاوه بر ارزش تغذیه‌ای پایه، حداقل دارای یک خاصیت ثابت و مشخص است که از بروز بیماری پیشگیری و سلامت افراد را ارتقاء می‌دهد.

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با توجه به تولید بالای میوه عناب و عدم فرآوری آن در استان و همچنین کشور، گفت: با تولید این محصول فرآسودمند سطح سلامت جامعه، ارتقا و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن کاهش داده می‌شود.

پویایی صنعت تولید و اشتغال استان با تولید سرکه عناب

حسینی عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: افزایش بهره وری میوه عناب با توجه به ارزش غذایی بالا و خواص مفید می‌تواند در جهت ارزش افزوده این محصول استراتژیک و در نهایت بهبود وضعیت اقتصادی خانوار‌های تولید کننده محصول اثرات سودمندی داشته باشد.

او افزود: هدف اصلی از اجرای طرح تولید سرکه عناب در گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی استان، در ابتدا تولید محصول طبیعی فرآسودمند سرکه از عناب‌های درجه ۲ و ۳ است که علی‌رغم ارزش تغذیه‌ای بالا و طعم ویژه، حتی از نظر خام فروشی نیز بازار مناسبی ندارند.

حسینی عنوان کرد: در این طرح که حدود ۱۰ ماه به طول انجامید، پس از بررسی‌های اولیه ۱۵ تیمار مختلف برای تولید سرکه مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت بهترین نمونه سرکه تولید شد که با سرکه‌های موجود در بازار شامل سرکه سیب سنتی، سرکه سیب تجاری و سرکه انگور از نظر پارامتر‌های تغذیه‌ای مقایسه شد.

عضو گروه پژوهشی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت ادامه داد: ترکیبات فنلی و خاصیت آنتی اکسیدانی سرکه عناب نیز تقریبا ۲ برابر دیگر سرکه‌های طبیعی بوده که از نظر خواص درمانی و آنتی اکسیدانی می‌تواند بسیار مورد توجه قرار بگیرد.

او بیان کرد: وجود مقدار زیاد ترکیبات کربوهیدراتی در عناب به عنوان مهم‌ترین عامل در فرآیند تولید سرکه طبیعی و همچنین استفاده از عناب‌های درجه ۲ و ۳، تولید سرکه از عناب را به یک مزیت اقتصادی خوب تبدیل کرده است.

انتهای پیام/ک