کرک ظرفیتی برای تحول خراسان جنوبی /زحمت فرآوری را هیچ کس به دوش نمی کشد

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، امسال هم مانند سالیان گذشته نبود صنایع فرآوری صنعت کرک ، سریال طولانی و تلخ زندگی دامداران و عشایر سختکوش را که حاصل دسترنجشان در این سال‌های خشکسالی و قهر طبیعت، به جیب دلالان سرازیر می‌شود را به نگارش در می‌آورد.

خراسان جنوبی با تولید سالانه حدود ۳۱۰ تن کرک یکی از دو قطب تولید کرک در کشور است ، محصولی با کیفیت که تنها حدود ۱۰ درصد آن مو است و بقیه اش کرک خالص است.

مسئولان در خواب و دلالان پای کار

سربیشه قطب تولید کرک در استان است که به تنهایی سالانه ۲۷ تن کرک و مو تولید می‌کند.

یکی از دامداران سربیشه‌ای گفت: کرک تولید شده خود را کیلویی ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان به دلالان می فروشم. در صورتی که اگر برای این فرآوری محصول فکری شود ، سود اصلی به جیب دامداران می رود.

با توجه به اینکه فرآوری این محصول در استان صفر است کار دلالان برای خرید کرک‌ها و خروج آن از استان راحت‌تر می‌شود.


بیشتر بخوانید


فرآوری کرک زمانی خود را بیشتر نشان می‌دهد که مسئولان استان به ابتدایی‌ترین زنجیره فرآوری هم بهایی نمی‌دهند ، هر کیلوگرم کرک ایرانی کمتر از نصف قیمت جهانی توسط خارجی‌ها خریداری می‌شود.

از ابتدای امسال تاکنون ۲۷۴ تن کرک به کشور‌های افغانستان و چین صادر شده است.کرک سربیشه به صورت خام، بدون برند و با حداقل قیمت صادر می‌شود.

پیگیری این موضوع که چرا فکری به حال کرک استان نمی‌شود، تنها منجر به پاسکاری بین سازمان‌هایی مانند جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شد.

آیا بازگشت ارزش افزوده کرک به استان به دست مسئولان استان نیست؟

انتهای پیام/ک