ثبت ملی مهارت و دانش سنتی شیره پزی انگور خراسان جنوبی

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، برآبادی مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری  و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: شیره پزی انگور مراسمی است که باغداران و کشاورزان در اوایل پاییز و در پایان برداشت محصول انگور به روشی کاملا سنتی و با استفاده از وسایل سنتی آب انگور را گرفته و بعد از این فرآیند در محل سکونت یا محیطی باز در خارج از محل زندگیشان می‌جوشانند تا غلیظ شود و به عنوان یک ماده مقوی و مغذی، همچنین شیرین کننده به مصارف عموم می‌رسانند.

او گفت: انواع انگور‌هایی که در این استان وجود دارد و برداشت می‌شود به نام‌های عسکری، مایه میشی، کوهی، امیری، لعل، حسینی، یاقوتی و سبزانگور است.

برآبادی گفت: برای تهیه شیره انگور بیشتر از ارقام دیم و انگور کوهی استفاده می‌شود به علت این که انگور دیم آب کمتری نیاز داشته و خاصیت بیشتری دارد و نیز شیره آن هم مقوی است.

مسئول واحد پژوهشی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری  و صنایع دستی خراسان جنوبی گفت: در اغلب نقاط استان در شهرستان‌ها و روستا‌ها از گذشته تا کنون شیره پزی رواج داشته است.

او گفت: شیره انگور در دو نوع سفید و سیاه تهیه می‌شود که از نظر کیفیت هیچ گونه تفاوتی باهم ندارند فقط شیره سفید از انگور‌های سبز و شیره سیاه از انگور‌های بنفش تهیه می‌شود.

برآبادی گفت: همچنین در اغلب روستا‌ها خاکی که برای جلوگیری از قلیایی شدن آب انگور اضافه می‌شود در همان روستا، یا روستا‌های اطراف موجود است.

انتهای پیام/ ر