خالدقدومی در گفت‌وگوی تفضیلی با باشگاه خبرنگاران جوان:

عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی خنجری در قلب کودکان فلسطینی است/ معامله‌قرن پایگاه صهیونیست‌ها در منطقه را تثبیت می‌کند

نماینده حماس در ایران به تشریح شرایط حال حاضر فلسطین پرداخت.


عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خنجری در قلب کودکان فلسطینی است به گزارش خبرنگار  سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا احمدی- در آستانه روز قدس و با توجه به شرایط کنونی مردم فلسطین با رژیم صهونیستی، برآن شدیم که با خالد قدومی نماینده مردم حماس در ایران گفت‌وگویی داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: شاهد آن هستیم که سازمان ملل در رفتار با ما و کشورهای جنایتکار تفاوت هایی قائل است و با برخی کشورها شدید تر برخورد می کند، به نظر شما دلیل این رفتار چیست؟

خالد قدومی: این سوال همواره مطرح بوده و نمی‌دانیم نفاق بین المللی یا سیاست دوگانه از سوی سازمان ملل  را چگونه توصیف کنیم؛ از زمان تاسیس سازمان ملل تا امروز، ده‌ها قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی صادر شده که به تصویب اکثریت مجمع عمومی و اعضای شورای امنیت رسیده است، ولی این قطعنامه‌ها هیچگاه اجرایی نشده. بله حق با شماست؛ این نشانگر یک نفاق سیاسی و برخورد متفاوت با گروه‌های مختلف است. رژیم صهیونیستی طفل نازنازی جامعه بین الملل است و از همین جهت همواره جانب این رژیم گرفته شده است.
اما من تاکید می‌کنم که ما در هر شرایط بر حقانیت مسئله خود پایداری کرده و با تمسک به راههای دیپلماتیک تاکید خواهیم کرد. در همین راستا جامعه بین الملل هم باید به اراده ملت‌ها احترام بگذارد و قطعنامه‌های دوگانه و جانبدارانه صادر نکند.

باشگاه خبرنگاران جوان: راجع به آخرین وضعیت و تحولات فلسطین اعم از بهداشت، شرایط اقتصادی و... برامون توضیح بدید، شرایط به چه نحوی است؟

خالد قدومی: شرایط امروز فلسطین  عادی نسست، برای مثال در کرانه باختری شاید یک تشکیلات خودگردان وجود داشته باشد، ولی این منطقه تحت اشغال بوده و مردم از زندگی عزتمندانه و همراه با کرامت برخوردار نیستند .متاسفانه موانع امنیتی بسیاری وجود دارد و مردم هر روز تفتیش می‌شوند و این موضوع زندگی آ نها را مختل کرده است؛ نوار غزه مدت هاست که تحت محاصره شدید قرار دارد. آنجا نه فقط کرامت و عزتمندی فلسطینیان حفظ نمی‌شود بلکه حتی لوازم مورد نیاز یک زندگی عادی نیز موجود نیست. رژیم صهیونیستی در جنگ‌های متعددی که علیه غزه به راه اندخت، هزاران خانه را به طور کلی ویران کرد، همچنین در جنگ اخیر که دو روز طول کشید چهل نفر را به شهادت رساند و این یعنی چهل خانواده عزا دار شدند.

از دیگر مشکلات موجود در نواز غزه می توان به مشکل قطعی برق ، عدم وجود آب شرب، غیر فعال بودن بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها به خاطر قطعی برق، نبود کالا‌های اساسی مورد نیاز حتی برای کودکان، بازگشایی نامناسب گذرگاه و عدم دریافت حقوق کارمندان اشاره کرد که به دلیل همین کمبود ها مردم فلسطین  یا با صید ماهی  و یا با حقوق‌هایی که از انجام کار‌های دولتی به دست می آید زندگی خود را سپری می‌کنند، که البته بازهم صهیونیست‌ها بیشتر از ده مایل به فلسطینیان اجازه ورود به آب را نمی‌دهند و این در حالی است که بیشتر ماهی‌ها در فاصله‌ای بیشتر از این قرار دارند.

برگزاری کنفرانس منامه با محوریت اقتصادی ادعایی مضحک است

باشگاه خبرنگاران جوان: سالهاست شاهدیم که کشورهای عربی در رابطه با بحث طرح معامله قرن سکوت کرده بودند، اما چندی است که مقامات رژیم صهیونیستی سفرهایی را به کشورهای عربی انجام داده اند٬ سکوت این کشورها به حمایت از اسرائیل تبدیل شده است؛ حال سوال ما این است که مسولین فلسطینی در این زمینه چه رایزنی هایی انجام داده‌اند؟ آیا به صورت مستقیم و غیر مستقیم پیامی برای اتحاد فرستاده‌اند؟

خالد قدومی: ما همیشه وظیفه کشور‌ها و به ویژه  ملت‌های  مسلمان را در قبال مسئله فلسطین را گوش زد می کنیم و در خصوص تهدید‌هایی که نه تنها علیه ملت فلسطین بلکه برضد امت اسلامی وجود دارد هم  هشدار می دهیم. به همین خاطر به صورت روزانه با کشور‌های مختلف در ارتباطیم، جنبش مقاومت اسلامی حماس نامه‌های متعددی را برای رهبران و رؤسای کشور‌های مختلف به ویژه در مورد همین موضوع معامله قرن فرستاده و مسئولیت آن‌ها را یادآور شده است.نباید فراموش کنیم که ما در مرحله تاریخی مهمی قرار داریم؛ چرا که این طرح خواهان نابودی کل فلسطین است.

در روز های آتی قرار است کنفرانسی اقتصادی در بحرین با ادعای کمک به مردم فلسطین برگزار شود؛ ادعایی که بسیار مضحک و تمسخرآمیز است٬ چرا که آمریکا و رژیم صهیونیستی چه زمانی خیرخواه مردم فلسطین بوده اند که این بار باشند؟ بنابراین یکبار دیگه تاکید می‌کنیم که  اقداماتی که از سوی کوشنر داماد ترامپ انجام می‌شود برای فلسطین  بسیار خطرناک و نابود کننده  است، او به دنبال همین بوده و اقداماتش و مانند یک خنجر در قلب کودکان فلسطینی است.

باشگاه خبرنگاران جوان: نقش کشورهای همسایه (اردن،مصر و ...) در رابطه با طرح معامله قرن چیست؟

خالد قدومی: تا این لحظه ما عدم پذیرش این طرح و مسائل مربوط به قدس و انتقال اهالی فلسطین را از مسئولان این کشور ها شنیده ایم. هنوز طرح مدونی از معامله قرن وجود ندارد، ولی براساس مسائل مطرح شده، از برادرانمان در مصر و اردن می‌خواهیم که مراقب باشند، امنیتشان ارزشمند‌تر از آن است که با این معامله تهدید شود. این معامله به حساب ملت‌های اسلامی، عربی و قدس انجام می شود٬ بنابراین باید به پایداری خود ادامه دهند و مردم فلسطین هم در کنار آن‌ها خواهند بود. به صراحت می‌گویم مسئله فلسطین مسئله‌ای بزرگ و والایی ست. هرکه درکنار فلسطین و قدس بایستد عزتمند  و هرکه مقابل آن باشد خوار خواهد شد.

عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خنجری در قلب کودکان فلسطینی است

معامله قرن پایگاه صهیونیست ها در منطقه را تثبیت می کند

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به اینکه طرح معامله قرن حقوق و حق ملت فلسطین را زیر پا می گذارد و عمده اختیارات را به رژیم صهیونیستی می‌دهد، شما ریشه طرح این بحث را در چه چیزی می‌بینید؟

خالد قدومی: این نفاق سیاسی موسسات بین المللی به شدت نمایان است و ما باید مقابل آن بایستیم. ده‌ها قطعنامه علیه اسرائیل تصویب شده، ولی هیچ ضمانت اجرایی ندارد. این رژیم همواره از قطعنامه‌هایی که به نفعشان است صحبت کرده و می‌گوید ما به قانون احترام می‌گذاریم. مقام اسرائیلی به راحتی مقابله تلویزیون آمده و قطعنامه‌های علیه خود را پاره می‌کند. اسرائیل هزاران راه برای فرار از اجرای قطعنامه‌های انسانی پیدا می‌کند و در نتیجه این نفاق سازمان ملل و جامع بین الملل پایان یابد.

دوباره باید از نفاق سیاسی به ویژه  سیاست های آمریکا صحبت کنیم. از زمان تاسیس رژیم صهیونیستی ترامپ با تمام وجود از این رژیم حمایت کرده و حتی اگر خود آمریکایی هم زیان ببیند از حمایت خود دست بردار نیست. امروز این معامله و آنچه واشنگتن از آن به عنوان ترتیبات جدید در خاورمیانه یاد می‌کند، به دنبال تثبیت و تحکیم رژیم صهیونیستی به عنوان یکه عضو در این منطقه بوده که امری غیر ممکن خواهد بود چراکه بین ما و این رژیم هیچ اشتراکی وجود ندارد و حتی یهودیان در سرار دنیا هم از این رژیم حمایت نمی‌کنند.

باید هوشیار باشیم که این رژیم نه از لحاظ تاریخی، نه مذهبی و نه مردمی با این منطقه سنخیت ندارد. این معامله می‌خواهد این پایگاه غربی اقتصادی سیاسی اجتماعی و... تحت عنوان رژیم صهیونیستی را در منطقه ما تثبیت کند تا به استعمار خود ادامه دهد. از این رو ما در مرحله تاریخی مهمی قرار داریم و باید با قدرت مقابل آن بایستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: گفته می شود بمناست نخستین جلسه طرح معامله قرن که گفته می شود توسط داماد ترامپ مطرح شده است، در بحرین برگزار شود؛ آیا به نظر شما آل خلیفه در ادامه سیاست های خود علیه مردم بحرین، به فلسطینیان نیز خیانت می‌کند؟ گفته می شود نتانیاهو قصد دارد بحرین را به جزیره اسرائیلی تبدیل کند، شما تا چه اندازه موافق این تحلیل هستید؟

هیچ کشوری تا به حال با استقبال از اسرائیل خوشبخت نشده است

خالد قدومی: ما به شدت مخالف اقدامات دولت در کشور برادرمان بحرین هستیم و آن را محکوم می‌کنیم. چرا آن‌ها متوجه نیستند که این اقدامات به مثابه خنجری در قلب فرزندان فلسطین است؟ غیر ممکن است که بخواهیم باور کنیم این کنفرانس به نفع مردم فلسطین است، مگر آنکه بخواهیم بگوییم که قصد فروش حقوق این ملت به پول را داریم؛ بنابراین غیر ممکن است که ما به عنوان فلسطینی با این گونه اقدامات موافق باشیم. این اقدامات خطرناک است، آن‌ها اگر نمی‌دانند بداند که این اقدامات به نفع ملت فلسطین نیست؛ آن‌ها امروز در سنگر دشمن هستند.

هرکه از اسرائیل استقبال می‌کند و به دنبال رابطه با این رژیم است باید به تاریخ نگاه کرده و ببینند سرنوشت آن‌هایی که با اسرائیل در منطقه مشارکت کردند  چه شد. آیا از رابطه با رژیم صهیونیستی نفع بردند یا آنکه اقتصادشان فروپاشید و حملات اسرائیل به آن‌ها بیشتر شد؟ از طرف دیگر باید بدانند که ملت فلسطین بسیار از این اقدامات عصبانی و آن را نخواهند پذیرفت. بنابارین برادران بحرینی ما نباید این توطئه را بپذیرند.

اجرای معامله قرن از سوی کشور‌های عربی خودزنی است

باشگاه خبرنگاران جوان: واکنش جهان اسلام نسبت به طرح معامله قرن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

خالد قدومی: متاسفانه موضع کشور‌های عربی و اسلامی موضعی سخیفی است و همین باعث جرات آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است، آن ها با بی شرمی به برخی دولت‌های عربی توهین می‌کند؛ نمی‌دانم چه برسر آن‌ها آمده، اسرائیل در این منطقه به شکل یک غریبه حضور دارد و اجرای معامله قرن از سوی کشور‌های عربی خودزنی است.

باشگاه خبرنگاران جوان: در طول ماه‌های گذشته رژیم صهیونیستی دومین شکست خود را در نوار غزه از نیروهای فلسطینی تجربه کرده است، آیا حماس و جهاد اسلامی مصمم هستند که در آینده از طریق تکیه بر اقدامات بومی خود شیوه‌های نظامی را در مقابل رژیم صهیونیستی اتخاذ کنند؟

خالد قدومی: مقاومت شجاع فلسطین مقاومتی است که از انبوه تجربه‌های خود و دیگران استفاده می‌کند، ما می‌دانیم که برخی ضعف‌ها هم داریم، اما پس از توکل به خدای متعال و با تکیه بر حق و حقانیت موضع خود از شایستگی‌های داخلی خودمان بهره می‌بریم؛ شایستگی‌هایی  با کمک دیگر برادرانمان در جهان اسلام به ویژه جمهوری اسلامی ایران کسب کرده ایم؛ بنابراین امروز در داخل توانمدی‌هایی برای تولید داریم و از لحاظ نظامی در همه سطوی اعم از فناوی، سایبری، مقابله با مغز‌های متفکر صهیونیستی و... هم پیشرفت خوبی داشته ایم. از این رو در آینده ما بر حق خود تاکید خواهیم کرد و بر نظریه مقاومت فراگیر نظامی، دیپلماتیک، سیاسی، اجتماعی و. اتکا خواهیم داشت. همچنین از تمام تجربه‌ها استفاده می کنیم.

مقاومت جنگ  روانی گسترده ای را علیه اسرائیل آغاز کرده است

باشگاه خبرنگاران جوان: با توجه به شرایط فعلی آیا ممکن است حماس در زمینه مقاومت اقدامات جدیتری انجام دهد؟

خالد قدومی: آنچه تا این لحظه هم از مقاومت شاهد بودیم یک نوع غافلگیری واقعی بوده است. ما طی دو روز گذشته مهمترین غافلگیری‌ها را داشتیم؛ مثلا طی چهل و هشت ساعت انبوهی از موشک‌ها را ماشلیک کردیم  علاوه بر تعداد، قدرت این موشک‌ها و دقت آن نیز قابل توجه بوده است. به گونه‌ای که سامانه موسوم به گنبد آهنین را به گنبد کارتونی تبدیل کرد. طی‌این جنگ کوتاه میلیون‌ها دلار هزینه به اسرائیل وارد شد واین بسیار اهمیت دارد، آن‌ها برای دفع موشک پنجاه دلاری ما باید دو موشک هشتاد تا صد هزار دلاری گنبد آهنین را هزینه کنند و با این وجود بازهم موفق به دفع آن نمی‌شود.

موشک‌های ما امروز خیلی دقیق‌تر شده اند، مثلا ما منزل رئیس سابق "شاباک" را هدف قرار دادیم. افزون براین، مقاومت توانسته از طرق توانمندی تکنولوژیک و سایبری خود جنگ روانی گشترده‌ای را از طریق گوشی‌های تلفن، سایت‌ها و شبکه‌های تلویزیونی علیه صهیونیست‌ها ایجاد کند. به اذعان خود تلویزیون صهیونیست‌ها ما برای اولین بار موفق شدیم با استفاده از پهپاد حامل موشک اسرائیل را از طریق هوایی هدف قرار دهیم؛ بنابراین بله مقاومت در همه جهات پیشرفت داشته علی رغم محاصره و شرایط بسیار سخت که این شرایط موجب پیشرفت ما بوده است.

نتانیاهو پس از شکست در اراضی اشغالی مفهوم واقعی مقاومت را متوجه شد

باشگاه خبرنگاران جوان: مدت زمان حملات رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین ، روز به روز کوتاه تر می‌شود، شما دلایل این موضوع را در چه موردی می‌بینید؟ پیشرفته تر شدن سلاح های مقاومت عامل این موضوع است و یا عقب نشینی نیروهای رژیم صهیونیستی به دلیل شکست های پی در پی از محور مقاومت؟

خالد قدومی: این سوال دو تا جواب دارد. نکته مهم اول اینکه هرگونه عملیات نظامی یا سیاسی از سوی هرکه باشد، اهدافی دارد؛ هدف اسرائیل از حمله اخیر اولا اعمال فشار بر مقاومت به منظور تسلیم شدن آن یا تحریک مردم فلسطین علیه آن بود که البته مقاومت در کمین بود و درس سخت، درد آور و هزینه بری را به آن داد که مجبور طرح پیشنهاد آتش بس شد. دولت نتانیاهو نتوانست هیچ  دستاورد سیاسی را  کسب کند و این روزها یک شکست واقعی را متحمل شده و در چنین شرایطی است که آنها مفهوم واقعی مقاومت را متوجه شدند. مقاومت با پاسخ دندانشکن عسگری صهیوینست‌ها را غافلگیر کرد و اجازه نخواهد داد تا آن‌ها قاعده بازی را عوض کنند. مقاومت با در این جنگ با شلیک موشک‌های زیاد و هدف گیری دقیق پیام‌های مهمی را برای صهیونیست‌ها فرستاد.

عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خنجری در قلب کودکان فلسطینی است

انتفاضه زمینه ساز فعالیت های حماس است

باشگاه خبرنگاران جوان: در روزهای گذشته سران رژیم صهیونیستی نسبت به انتفاضه در کرانه های باختری هشدار داده‌اند، بنابراین در تلاش هستند تا با دادن پول و تسهیلات مانع از وقوع آن شوند. اساسا شما احتمال وقوع آن را تا چه اندازه می‌دانید؟

خالد قدومی: انتفاضه وارد فرهنگ روابط بین الملل شده است. انتفاضه به مکتبی در تفکر مقاومت تبدیل شده و تمام طیف‌های فلسطینی را در مواجه با نابودی هویت فلسطینی شامل می‌شود. ما دشمنی به نام رژیم صهیونیستی داریم، امکان ندارد دشمن صهیوینستی شریک ما در این وطن باشد؛ این هویت عربی اسلامی فلسطین محض است. انتفاضه از تمام مردم فلسطین و امت اسلامی تعبیر می‌کند، انتفاضه امروز زمینه ساز بسیاری از فعالیت‌ها در کرانه باختری، نوار غزه، قدس و تمام سرزمین‌های فلسطینی است. ملت فلسطین امروز از همیشه آماده‌تر و پیشرفته‌تر و فهیم‌تر است.

از بردارانمان در تشکیلات خودگردان می‌خواهیم این شرایط و خواسته‌های ملت فلسطین را درک کنند

باشگاه خبرنگاران جوان: اخیرا شاهد این موضوع بودیم که اتحاد بین نیروهای فلسطینی افزایش پیدا کرده است، شما نقش این افزایش اتحاد را در رسیدن به اهداف این ملت چگونه ارزیابی می‌کنید؟ به عقیده شما چه اقداماتی را باید برای رسیدن به اهدافشان انجام دهند؟

خالد قدومی: اتاق عملیات مشترک که در نوار غزه تجهیز شده است، تاثیر بسزایی در تادیب دشمن صهیونیستی داشته، تفهیم این موضوع به آن که تمام ما فلسطینیان در کنار مقاومتیم و مقابله با این رژیم ید واحده هستیم مشخص است، این وحدت ماست که رژیم صهیونیستی را مهار کرده؛ از این رو مسئل وحدت فلسطینیان بسیار مهم است؛ نمی‌خواهم کسی را متهم کنم، ولی تمام گروه‌های فلسطینی باید برای وحدت سیاسی نیزتلاش کنند و ما اولین کسی هستیم که باید به این وظیفه خود عمل کنیم. طرح ما در جنبش حماس و برادرانمان در محور مقاومت مانند روز روشن است

وحدت فلسطین یک خواسته تاکتیکی نیست بلکه آن یک نیاز استراتژیک در مقابله با دشمن صهیوینستی است. از بردارانمان در تشکیلات خودگردان می‌خواهیم این شرایط و خواسته‌های ملت فلسطین را درک کنند. مرحله کنونی مرحله مزایده سیاسی نیست بلکه باید اختلافات را کنار بگذاریم و طرح روشنی را بیاوریم، وحدت فلسطین باید مبتنی بر مقابله با دشمن باشد نه همکاری با آن؛ بنابراین استرتژی ما باید نابودی رژیم صهیونیستی باشد. بله مراحلی تاکتیکی وجود دارد که ما با آن موافقیم، ولی در نهایت باید رویکرد همان باشد. ما از هر طرحی که پیشنهاد شود استقبال می‌کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: اخیرا شاهد پاسخ های کوبنده یمن به حملات آل سعود هستیم؛ در مقابل هم شاهد رشد قدرت نیروهای فلسطین در مقابل رژیم اسرائیلیم، افزایش قدرت و اتحاد نیروهای مقاومت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

خالد قدومی: متاسفانه می‌بینم که امروز اهالی این منطقه کشته می‌شوند و این در حالی انجام می شود که دشمن صهیونیستی اسوده است، اگر بخواهیم از وحدت در سطح امت اسلامی و عربی سخن بگوئیم، در سوالا‌های قبلی به آن اشاره کردم. اینکه امروز جرئت می‌کند طرح و اطهارات توهین کننده‌ای علیه کشور‌ها عربی و رهبران آن را مطرح کند؛ به خاطر همین نبود وحدت و سرگرمی ما به مسائل جانبی است. موضوع که موجب کشته شدند فرزندان ما و از بین رفتن اقتصاد ما شده است؛ بنابراین ما به عنوان نماینده فلسطین از تمام امت اسلامی می‌خواهیم که مقابل دشمن اصلی متحد شود، دشمنی که عامل اصلی تمام این مصیبت‌ها در منطقه چه در سوریه و عراق و چه در یمن و سایر مناطق است. این دشمن نمی‌خواهد امت اسلام قوی و مقتدر باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان: در برهه کنونی انتظار شما (ملت فلسطین) از کشورهای عربی چیست؟

خالد قدومی: ما نمی‌خواهیم بگوئیم که چه انتظاری داریم، ولی می‌گوئیم که شما پناهگاه تکیه گاه ما در مقابله با دشمن هستید. ما در راس جنگ در دفاع از امنیت امت هستیم نه امنیت فلسطین، امروز شما با ایستادن کنار ما از امنیت کشور‌های خود و قدس دفاع می‌کنید. انگشتان خبیث، نجس و آلوده رژیم صهیونیستی، در تمام تنش‌ها و ناامنی‌ها در منطقه واضح است؛ بنابراین به شما می‌گویم که ما برای حفظ مقدسات امت اسلامی در میدان نبردیم ، اسرائیل امروز عامل اصلی تفرقه میان ماست؛ بنابراین باید با آن مقابله کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرده و به رسمیت شناخته است؛ ملت فلسطین چه ساز و کارهایی را برای خنثی کردن این اقدام ایالات متحده انجام داده اند یا انجام خواهند داد؟

عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خنجری در قلب کودکان فلسطینی است

مقاومت در زمینه دیپلماتیک به پیروزی های بزرگی دست یافته است

خالد قدومی: هرقدر که آن ها با حماقت نظامی علیه ملت ما اقدام کند، ملت فلسطین با تمام امکانات درس سختی را به دمشن خواهد داد. در سطح دیپلماتیک هم دیدیم که مقاومت چگونه توانست در سازمان ملل لابی خود را تشکیل دهد و تصمیمات یک جانبه ترامپ را چه در خصوص قدس و چه در خصوص جولان اشغالی را به شکست کشاند. امریکا و ترامپ نتوانسته و نخواهد توانست طرح‌های خود را عملی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان: رابطه شما با حکومت خودگردان به چه صورت است؟

خالد قدومی: این یه مشکل اساسی از زمان تلاش‌ها برای کودتا علیه دولت منتخب از سوی ملت فلسطنی در سال‌های پیش بوده است. متاسفانه روابطمون آنگونه که باید نیست، تلاش‌هایی برای ایجاد شکاف میان طرف‌های فلسطینی وجود دارد. ما همانطور که گفتیم به وحدت فلسطین چشم دوخته ایم و ما مسئولیت آن را متوجه دولت خودگردان می‌دانیم. چراکه آن‌ها نمی‌خواهند به خواسته‌های مردم ما پاسخ بگویند؛ رئیس تشکیلات رزمندگان مقاومت را مجازات می‌کند و در محاصره غزه شریک شده، از حقوق مردم فلسطین و حق بازگشت آن‌ها عقب نشینی، با مماشات و لطافت با رژیم صهیونیستی سخن می‌گوید. محمود عباس می‌گوید اختلافی بین ما و رئیس شاباک وجود ندارد، او باید مسئولیت خود را برعهده بگیرد. به وضوح می‌کویم ملت فلسطین خواستار وحدت در مقابله رژیم صهیونیستی است.

توافق اسلو از ابتدا  محکوم به شکست  بود

باشگاه خبرنگاران جوان: طبق قرارداد اسلو که در سال ۱۹۹۳ منعقد شد، بنا بود ملت فلسین بتوانند دولتی مستقل را به پایتختی بیت المقدس تشکیل دهند؛ چه مواردی مانع از احقاق این هدف شد؟

خالد قدومی:  توافقات اسلو توافقات غیرعادلانه و نامناسبی بود. توافقی که براساس آن رژیم صهیونیستی هشتاد درصد از اراضی فلسطین را سلب می‌کرد و تقسیم بیست درصد باقی مانده هم مانند یک سینی بین این گروه و آن گروه  این رژیم می ماند؛ بنابراین این توافق از ابتدا محکوم به شکست  بود . امروز آنچه رژیم صهیونیستی نامیده می شود، از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و به عضویت کامل در این سازمان در آمده  است  و این رژیم تمام قطعنامه‌های سازمان ملل که به ضررش باشد را رد می‌کند و این در حالی است که فلسطین هیچ عضویتی در سازمان ملل ندارد و منت گذاشته و عضویت ناظر به ما داده اند. امروز ما حتی در تشکیلات خودگردان  هم استقلال سیاسی نداریم و سرباز صهیوینستی هواپیمایی محمود عباس را  بازرسی می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان: نقش داماد صهیونیست ترامپ را در پیاده کردن اهداف اسرائیل، توسط ترامپ چگونه ارزیابی می‌کنید؟

خالد قدومی: سه نفر مامور اجرایی شدن معامله قرن شدند؛ کوشنر، گرینبلات و سفیر امریکا در اسرائیل، فریدمن. کوشنر با سفر به کشور‌های عرب به دنبال متقاعد کردن سران آن‌ها برای اجرای این معامله است.

عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خنجری در قلب کودکان فلسطینی است

باشگاه خبرنگاران جوان: برخی کشورها به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند، آیا شما موافق این موضوع هستید؟ و فکر می کنید که این عادی سازی به نفع کشورها تمام خواهد شد؟

خالد قدومی: موضوع عادی سازی در چند محور قابل بحث است؛ عادی سازی به عنوان یک اصطلاح منفی است. یعنی وقتی از آن سخن می‌گوئیم، می‌خواهیم چیز غیر عادی را عادی کنیم، میخواهیم تابوی حرام را حلال کنیم؛ رژیم صهیونیستی یک رژیم منفور و طرد شده است، هیچ اشتراکی با امت اسلامی ندارد و امکان ندارد با آن منسجم شویم، بنابراین این عادی سازی فی نفسسه مطرود است. محور دوم اینکه آزموده را آزمودن خطاست، اگر می‌خواهیی از موفقیت اقدامی با خبر شوی به تجربه‌های گذشته نگاه کن. مصر با اسرائیل عادی سازی کرد، این اقدام چه نفعی برای مردم  و حتی خود دولت آن داشت؟ رژیم صهیوینستی به اقتصاد و فرهنگی کشور‌هایی که سفارت این رژیم در آن باز شد آسیب رساند.

مجله انگلیسی ذا اکونومیست پژهوش کوچکی را در مورد فیلم مصر و جایگاه اسرائیل در آن انجام داد، که این جایگاه منفی بود. موضوعاتی مثل جاسوس، مواد مخدر و اعمال ضد ارزشی در جامعه مصر بوده است. علی رغم گذشت ده هاسال از عادی سازی، هیچ گونه عادی سازی فرهنگی نمی‌بینیم و هیچ فایده اقتصادی و کشاورزی هم وجود نداشته است  بلکه برعکس همه چیز به نفع رژیم صهونیستی بوده است. محور سوم آن است که ملت فلسطین عادی سازی را جنایت علیه خود و مسئله آن می‌داند، رژیم صهونیستی یک پایگاه اقتصادی، نظامی فرهنگی برای غرب در منطقه ماست و خنجری در قلب هر طفل فلسطینی است؛ باید هوشیار باشم. ما به پایداری ادامه خواهیم داد و عادی سازی به هر شکلی باشد را رد می‌کند؛ و از هر تلاشی که اسرائیل را تحریم می‌کنید استقبال می‌کنیم.

روز جهانی قدس دعوت به وحدت، حفظ هویت اسلامی و تاکید بر حقوق ملت فلسطین است

باشگاه خبرنگاران جوان: بنیان گذار انقلاب اسلامی با نام گذاری روز جهانی قدس، نه تنها کشورهای اسلامی را به حمایت از فلسطین دعوت کردند، بلکه جهان را نیز به نوعی برای مبارزه با استکبار دعوت کردند؛ این نام گذاری تا چه اندازه توانست توطئه به فراموشی سپردن جنایات اسرائیل علیه فلسطین را خنثی کند؟

خالد قدومی: انقلاب اسلامی در ایران هنگامی که شکل گرفت رژیمی را که با اسرائیل رابطه داشت برکنار کرد، سفارت اسرائیل را به سفارت فلسطین بدل کرد و امام خمینی (ره) روز جهانی قدس را اعلام کردند تا برای امت اسلامی یاد آور مسئله قدس باشد، برهویت این انقلاب که همان اسلام است تاکید کرد و نشان داد که این انقلاب برای مقدسات احترام والایی قائل و متعلق به منطقه و امت اسلامی است. در همین حین برا همیت پایداری ملت فلسطین و لزوم وحدت جهان اسلام تاکید کرد؛ ایشان نگفتند فلان روز از ماه مبارک رمضان که به دلیل اختلاف رویت هلال اختلاف ایجاد شود، بلکه گفتند جمعه اخیر که برای تمام دنیا مشترک است. روز جهانی قدس دعوت به وحدت، دعوت به حفظ هویت اسلامی، دعوت به تاکید بر حقوق ملت فلسطین، دعوت به ایستادن مقابل صهیونیست‌ها که نه فقط دشمن ملت فلسطین که دشمن تمام امت اسلامی است. این پیشنهاد در راس حمایت از مسئله فلسطین قرار دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اتریش ، سوریه ، وزیر سابق
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۰ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸
استقامت رمز پیروزی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۴۷ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸
لعنت بر السعود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۵ ۱۰ خرداد ۱۳۹۸
مرگ بر رژیم صهونیستی خبیث
آخرین اخبار