بررسی جام های جهانی فوتبال؛

چهارمین قهرمانی برزیل در جام جهانی ۱۹۹۴ و حسرت باجو!

جام جهانی ۱۹۹۴ آمریکا درحالی با قهرمانی برزیل به پایان رسید که این تیم برای چهارمین بار قهرمان بزرگترین آوردگاه فوتبالی جهان شد.

به گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، پانزدهمین دوره رقابت های جام جهانی 1994 آمریکا از 17 ژوئن در این کشور برگزار شد تا یک ماه بعد ادامه داشت. در آمریکا، فوتبال رشته نخست این کشور محسوب نمی شد و در حقیقت اعطای افتخار میزبانی پانزدهمین دوره جام جهانی به آمریکا سبب تعجب بسیاری شد زیرا هرگز فوتبال در این کشور از مقبولیتی مناسب نسبت برخوردار نبود.

در مراکش به عنوان بزرگترین رقیب آمریکا برای کسب میزبانی جام جهانی نا امیدی موج می زد چرا که از زمان شروع جام جهانی در سال 1930 هیچ کشور آفریقایی میزبانی این رقابت ها را عهده دار نشده بود. ( البته در سال 2010  آفریقای جنوبی میزبان جام جهانی شد )

در نهایت پیش از آغاز رقابت ها، "ژائو هاوه لانژ" رئیس فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) آمریکا را میزبان جام جهانی انتخاب کرد.

در این دوره از رقابت ها  و با توجه به گنجایش بالای ورزشگاه‌های آمریکا در مقایسه با اروپا و آمریکای لاتین، میانگین تعداد تماشاگران در هر بازی به بیش از 69 هزار نقر می رسید و این تعداد تماشاگر به سود فیفا و کشور میزبان بود. همچنین  147 کشور در رقابت های مقدماتی جام جهانی شرکت کردند که رکورد تازه ای محسوب می شد و در میان این تیم ها، آفریقای جنوبی دیده می شد که پس از غیبتی طولانی در عرصه فوتبال برای رسیدن به جام جهانی تلاش می کرد.

آمریکا، آلمان، برزیل، بلژیک، ایتالیا، آرژانتین، کامرون، مراکش، نیجریه، بولیوی، کلمبیا، مکزیک، بلغارستان، ایرلند جنوبی، هلند، رومانی، اسپانیا، روسیه، یونان، نروژ، سوئد، کره جنوبی، عربستان و سوئیس 24 کشوری بودند که در این دوره جام جهانی با یکدیگر به رقابت پرداختند و در این بین یونان، نیجریه و عربستان برای نخستین بار به این رقابتها راه یافتند که از این سه تیم 2 تیم نیجریه و عربستان شگفتی ساز بودند و به ترتیب در گروه‌های خود به مقام اول و دوم دست یافتند و به دور یک هشتم نهایی صعود کردند.

در جام جهانی 1994 برای نخستین بار برای برد هر تیم  3 امتیاز به جای 2 امتیاز به تیم پیروز تعلق می‌گرفت.

پس از پایان مرحله گروهی و حذفی، برزیل، سوئد، ایتالیا و بلغارستان به نیمه نهایی صعود کردند و در پایان سلسائو در ضربات پنالتی موفق شد ایتالیا را شکست دهد و قهرمان جام جهانی 1994 آمریکا شود. در بازی فینال مائوریسیو سانتوس برای برزیل پنالتی را خراب کرد اما برای لاجوردی پوشان 3 بازیکن ( بارزی - ماسارو و باجو ) پنالتی های شان را از دست دادند تا یاران دونگا برای چهارمین بار قهرمان جام جهانی شوند.

روماریو برزیلی جایزه بهترین بازیکن جام جهانی را کسب کرد و اولگ سالنکو از روسیه و هریستو استویچکوف از بلغارستان با شش گل به طور مشترک، آقای گل شدند.

141 گل در 52 بازی این جام وارد دروازه ها شد تا به صورت میانگین در هر بازی شاهد 2/71 گل باشیم.

آرماندو مارادونا، اسطوره فوتبال آرژانتین به دلیل استفاده از داروی لاغر کننده و مثبت شدن تست دوپینگش از حضور در این رقابت‌ها محروم شد.

در جام جهانی 1994 تنها یک گل به خودی به ثمر رسید که مدافع تیم ملی کلمبیا، آندره اسکوبار در بازیهای دور اول جام جهانی در برابر تیم ملی فوتبال آمریکا وارد دروازه خودشان کرد و سبب حذف کلمبیا شد. این بازیکن ده روز بعد زمانیکه در رستوران بود، مورد ضرب گلوله قرار گرفت و به قتل رسید.

صعود آمریکا و عربستان به دور دوم از شگفتی های این جام بود. عربستان با گلزنی "سعید العویران" در برابر بلژیک که می توان آن را بهترین گل جام جهانی نام برد به این مهم دست یافت.

همچنین روژه میلای کامرونی 42 ساله با زدن یک گل به روسیه عنوان مسن ترین گلزن جام جهانی را بار دیگر از آن خود کرد

نکات جالب توجه از جام جهانی 1994 آمریکا؛

برخی از بازیکنان سرشناس روسیه برای اعتراض به انتخاب "پاول سادیرین" به عنوان سرمربی در خانه ماندند.

پیروزی 4 بر 0 بلغارستان برابر یونان، نخستین پیروزی این تیم پس از 6 بار حضور در جام جهانی بود. این تیم تا نیمه نهایی صعود کرد و سپس مقابل ایتالیا حذف شد.

"ریگوبرت سانگ" بازیکن 17 ساله کامرون، جوانترین بازیکنی بود که در دیدار برابر برزیل اخراج شد.

"اشتفان افنبرگ" آلمانی پس از انجام حرکت زشتی مقابل تماشاگران هنگام تعویض در دیدار با کره جنوبی، به کشورش فرستاده شد.

انتهای پیام/

برزیلی ها قهرمان جام جهانی 1994

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار