یک محقق و پژوهشگر طب سنتی از تاثیر سوپ نخود فرنگی در پیشگیری و درمان افسردگی خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سوپ نخود فرنگی حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱ ، B۲، B۳، B۶، B پروتئین، منگنز، فیبر، اسید فولیک، فسفر، منیزیم، مس، آهن، پتاسیم، فولات و اسید آمینه تریپتوفان است.
برای بررسی خواص سوپ نخود فرنگی و اینکه مصرف این سوپ برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص سوپ نخود فرنگی

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص سوپ نخود فرنگی اظهار کرد: این سوپ به علت داشتن اسید فولیک کم‌خونی را رفع و از ابتلای افراد به افسردگی جلوگیری می‌کند؛ اسید آمینه تریپتوفان موجود در سوپ نخود فرنگی نقش موثری در ساخت هورمون سروتونین در مغز و دستگاه گوارش دارد؛ این هورمون افسردگی را از بین می‌برد و موجب شادی و نشاط افراد می‌شود.

وی درباره خواص دیگر سوپ نخود فرنگی بیان کرد: این سوپ به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و منگنز خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و بدن را در برابر بیماری‌های گوناگون به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: فیبر و پروتئین موجود در سوپ نخود فرنگی نقش موثری در کاهش وزن و تناسب اندام افراد دارد؛ این سوپ معده و روده را تقویت و یبوست را هم برطرف می‌کند.

عظمایی تاکید کرد: سوپ نخود فرنگی سرشار از پروتئین است به همین علت ارزش غذایی بالایی دارد؛ ویتامین‌های موجود در این سوپ برای سلامت سیستم بینایی و پوست مفید هستند.

وی با اشاره به تاثیر سوپ نخود فرنگی در سلامتی قلب و عروق یادآور شد: کلسیم، منیزیم و فسفر موجود در این سوپ موجب تقویت استخوان‌ها می‌شوند و از پوکی استخوان جلوگیری و دندان‌ها را هم محکم می‌کنند.

رهایی از افسردگی با سوپ نخود فرنگی/ افسردگی را با سوپ نخود فرنگی به زانو درآورید/سوپ نخود فرنگی بخورید تا افسرده نشوید

مواد لازم برای تهیه سوپ نخود فرنگی (پنج تا ۶ نفر)

نخود فرنگی                                                    ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
ساقه کرفس                                                     ۲ عدد
جو پوست کنده                                              یک پیمانه
گشنیز و جعفری تازه                                     مجموعاً ۲۰۰ گرم
پونه کوهی خشک شده                                 یک قاشق غذاخوری
هویج                                                               ۲ عدد
پیاز                                                                  یک عدد
گوجه‌فرنگی رنده شده                                   ۲ عدد
روغن زیتون                                                     پنج تا ۶ قاشق غذاخوری
آب                                                                    به مقدار لازم
آب لیموترش تازه                                             به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه                           به مقدار لازم

طرز تهیه سوپ نخود فرنگی

-نخست جو را به همراه چند لیوان آب داخل قابلمه بریزید سپس قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد.
-نخود فرنگی، پیاز و هویج خُرد شده را به مواد درون قابلمه اضافه کنید.
-سبزی، پونه کوهی و گوجه‌فرنگی رنده شده را هم به سایر مواد بیفزایید و صبر کنید تا سوپ جا بیفتد.
- در انتها ادویه‌جات را به سوپ اضافه کنید.
-پس از آماده شدن سوپ، آن را در ظرف مناسب بکشید و مقداری روغن زیتون و آب لیموترش تازه به آن اضافه و میل کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۴ خرداد ۱۳۹۷
صرفا جهت اطلاع : نخود فرنگی باعث نازایی میشه برای همین دولت هند و چین از این سبزیجات بسیار استفاده میکنند