در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

پرخاشگری، بی‌ثباتی خلق و اختلال در قضاوت به دنبال مصرف موادمخدر

یک درمانگر اعتیاد گفت: اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن، اثرات جسمی و روانی فراوانی را برای افراد مصرف کننده به دنبال دارد.

کمال پرهون روانشناس و درمانگر اعتیاد در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ارتباط بین پرخاشگری و اعتیاد اظهار کرد: اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن، اثرات جسمی و روانی بسیاری را برای افراد مصرف کننده به دنبال دارد.

وی با بیان اینکه اعتیاد خلق، ادراک و کارکرد مغز را تغییر می‌دهد، افزود: مصرف موادمخدر با تغییرات چشمگیر روان‌شناختی و رفتاری از جمله پرخاشگری، بی‌ثباتی خلق و اختلال در قضاوت همراه است که این تأثیرات، ناشی از اثرات فیزیولوژیکی مصرف ماده مخدر بر روی دستگاه عصبی مرکزی است که در حین یا اندکی پس از مصرف ماده بروز می‌کند.

این روانشناس با بیان اینکه از جمله پیامد‌های مصرف موادمخدر خشونت و پرخاشگری است، گفت: این مسأله تأثیرات مخربی بر روابط بین فردی و خانوادگی این افراد بر جا می‌گذارد.

پرهون با بیان اینکه پرخاشگری رفتاری هدفمند و ناگهانی است که به منظور تحقیر یا آسیب رساندن به دیگران به صورت کلامی و غیرکلامی (فیزیکی) اتفاق می‌افتد، تصریح کرد: عمل پرخاشگرانه، رفتار آگاهانه‌ای است که هدف از آن، اعمال درد و رنج جسمانی یا روانی است.

وی با اشاره به اینکه پرخاشگری و اعتیاد از راه‌های مختلفی با هم در ارتباط هستند، افزود: خشم و پرخاشگری در عود بیماری اعتیاد دخیل هستند.


بیشتر بخوانید: وضعیت فرزندان والدین معتاد بحرانی‌تر از فرزندان طلاق است


این روانشناس با بیان اینکه مصرف مکرر ماده مخدر می‌تواند منجر به تغییرات فیزیولوژیکی در مغز شود که نتیجه آن تغییرات محسوس در خلق و بروز رفتار پرخاشگرانه در افراد مصرف کننده است، گفت: همچنین به دلیل تبعات سوء مصرف موادمخدر و طرد از سوی خانواده و اجتماع، این مساله می‌تواند به ناکامی و در پی آن پرخاشگری از سوی افراد منجر شود.

وی ادامه داد: خانواده به عنوان مهم‌ترین نهاد اجتماعی به افراد هویت می‌بخشد، اما چیزی که اهمیت نهاد خانواده را بیشتر می‌کند، این است که خانواده به‌عنوان یک چتر حمایتی است و به همین دلیل خانواده بر رفتار پرخاشگرانه افراد معتاد تأثیر می‌گذارد.

پرهون گفت: آموزش مهارت‌های زندگی، حل مساله، استفاده از درمان‌های اصلاح رفتار، استفاده از تلفیق روان درمانی و دارو درمانی با شرکت فعال و سازنده والدین می‌تواند به کاهش مشکلات بیماران سوء مصرف موادمخدر منجر شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: اعتیاد ، روانشناسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار