توضیحات وزیر نیرو درباره مصاحبه جنجالی‌اش

رضا اردکانیان وزیر نیرو در یادداشتی به جنجال ایجاد شده پیرامون مصاحبه اخیر خود پرداخت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در یادداشتی به قلم رضا اردکانیان وزیر نیرو آمده است: روز ۱۲ خرداد به دعوت خبرگزاری ایلنا از این خبرگزاری بازدید کرده و با کارکنان این رسانه ملاقات کردم. این دیدار فرصتی بود که در آن بیش از ۶۰ دقیقه با خبرنگار محترم این خبرگزاری گفتگو کنم.

توضیحات وزیر نیرو در باره مصاحبه اش/ نگفتم ایرانی‌ها باید روزی یک وعده غذا بخورند

متن انتشار یافته این گفتگو (که کل آن بیش از چند هزار کلمه است و مباحث بسیاری در آن مطرح شده) فقط در ۳۳۱ کلمه روی خروجی خبرگزاری قرار گرفت و یک عبارت کمتر از ۲۰ کلمه‌ای از آن درباره اشاره‌ای به عادات و رفتار مردم کشور چین، پررنگ شد و به محتوای غالب رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد. شایسته دیدم به احترام ملت ایران که مفتخرم خادم ایشان هستم و نیز وظیفه پاسخگویی، توضیحاتی در این باره ارائه کنم:


بیشتر بخوانید: واکنش گوینده شبکه خبر به اظهارات جنجالی وزیر نیرو +عکس


اول، خرسندم از اینکه در نظام و دولتی خدمت می‌کنم که تا حد ممکن پاسدار آزادی رسانه‌ها بوده است به نحوی که شبکه‌های اجتماعی گسترش فزاینده‌ای یافته‌اند تا دسترسی عمومی به گردش آزاد اطلاعات به حدی برسد که حتی عبارتی چند کلمه‌ای از میان مصاحبه‌ای مفصل نیز از چشم‌ها دور نمی‌ماند و حساسیت عمومی را برمی‌انگیزد.

دوم، من به زیستن در جامعه‌ای که در آن میلیون‌ها شهروند با اذهانی حساس و چشمانی تیزبین کوچک‌ترین کردار مسئولان را زیر نظر دارند، افتخار می‌کنم. زندگی در دنیایی شفاف، حتی اگر فشار رسانه‌ای ناشی از برداشت مردم از یک عبارت کوتاه بسیار سنگین باشد، به نفع همه شهروندان و ایران ماست.

سوم، در مصاحبه با خبرنگار محترم خبرگزاری ایلنا درباره این موضوعات سخن گفتم: اول، سدها، تاریخچه سدسازی در قرن بیستم، نقش و کارکرد سد‌ها در کاربرد‌های مختلف؛ دوم، آبرسانی به روستاها؛ سوم، مدیریت سیلاب و چندرشته‌ای بودن این عرصه و ضرورت اجتناب از قضاوت‌های زودهنگام درباره سیلاب، علل و مدیریت آن؛ چهارم، مهندسی رودخانه‌ها و اقداماتی که باید در این زمینه صورت گیرد؛ پنجم، آثار مثبت بارش‌های اخیر برای تالاب‌ها، تأمین آب مناطق مختلف، بهبود محصولات در کشاورزی؛ ششم بحث مفصلی درباره مدیریت مصرف و تقاضای منابع آب و برق و نوع نگاه وزارت نیرو به تعرفه‌ها و اصلاح آن‌ها به نحوی که در خدمت اصلاح الگوی مصرف باشد؛ هفتم، ظرفیت‌های تولید و صادرات انرژی برق فسیلی و تجدیدپذیر کشور؛ هشتم، الحاق ایران به اتحادیه اوراسیا و منافع آن برای کشور و نهم، انتقال آب بین‌حوضه‌ای و شرایط لازم برای تحقق این کار. هیچ کدام از این مباحث تا این لحظه منتشر نشده و بازتابی نیافته است.

چهارم، در آن مصاحبه بیش از هر چیز تلاش کردم توضیح دهم که اگر تاکنون وزارت نیرو نگاه درآمدی به افزایش تعرفه‌های آب و برق داشته (که البته نگاه درآمدی هم نبوده و به علت یارانه‌ای بودن آب و برق، هر افزایش تا قبل از رسیدن به قیمت تمام‌شده، صرفاً کاستن از میزان زیان است و نه کسب درآمد و سود) نگاه جدید ما به اصلاح تعرفه‌ها، افزایش تعرفه به منظور بازدارندگی است. تعرفه بازدارنده یعنی تعرفه‌ای که وضع می‌شود تا مصرف‌کننده کمتر مصرف کند و حتی به قیمت کمتر شدن درآمد تولیدکننده آب و برق (به علت مصرف کمتر مصرف‌کننده) مقدار مصرف کم شود نه اینکه درآمد تولیدکننده افزایش یابد. توضیح دادم تعرفه بازدارنده برای آن است که حدود ۲۵ درصد مصرف‌کنندگان که از الگو بالاتر مصرف می‌کنند تشویق شوند که ۱۰ درصد مصرف‌شان را کاهش دهند.

پنجم، برای خبرنگار محترم توضیح دادم که برخی مصرف‌کنندگان خیلی بیشتر از الگو مصرف می‌کنند و گفتم که اگر از مصرف‌کننده پرمصرف، قیمت واقعی دریافت کنیم، هم او عقلانی‌تر مصرف می‌کند و هم می‌توانیم برای اقشار ضعیف آب و برق ارزان‌تر ارائه کنیم. تصریح کردم که «دنبال اصلاح خودمان و پایبندی به اخلاقیات و ایمن کردن جامعه از حیث شیوه‌های مصرف باشیم.» به مقتضای بحث رایج این روز‌های جامعه درباره تحریم‌ها به خبرنگار محترم گفتم «تحریم روی جامعه‌ای اثر می‌گذارد که آلوده به بدمصرفی باشد.

اگر جامعه‌ای آلوده به بدمصرفی و بیمار نباشد، تحریم کنند چه اتفاقی می‌افتد؟ ... وقتی وابستگی‌مان به نفت کمتر شود یعنی کارآیی‌مان را بالا برده‌ایم، یعنی تولیدمان را بالا برده‌ایم یعنی میزان کار و بهره‌وری را افزایش داده‌ایم.» موضوع بدمصرف بودن جامعه ایران اولاً با توجه به اینکه همه ایرانیان پرمصرف نیستند و برخی مصرف‌کنندگان خارج از الگو مصرف می‌کنند را طرح کردم و در ضمن بر ضرورت کاستن از وابستگی به نفت تأکید نمودم.

ششم، به‌واقع به بدمصرف بودن جامعه و اقتصاد ایران اعتقاد دارم. ما در مصرف بنزین، آب، برق، گاز و مواد غذایی بدمصرف هستیم. شهر‌هایی با آلودگی هوا، انبوه نان خشک، سطل‌های زباله مملو از مواد غذایی هدر شده و شدت بالای مصرف انرژی در این کشور نشانه بدمصرفی است. بدیهی است مردم تنها مقصر بدمصرفی نیستند. ساختار‌های صنعتی، شهرسازی، کشاورزی و آب و انرژی ما به اندازه کافی کارآمد نیست، اما به واقع اخلاق و عادات رفتاری نادرست ما هم در بدمصرفی سهیم است.

آن یک عبارت درباره غذا خوردن مردم چین نباید سبب شود ایده اصلی بدمصرفی جامعه و اقتصاد در ایران امروز را به فراموشی بسپاریم. از مردم تشکر می‌کنم که آنقدر به سخنم حساسیت نشان دادند تا برای روشن شدن مسأله در اینجا مقصودم را با صراحت بیشتری تشریح کنم و حتی فرصت مجددی برای گفتگو درباره آن دست دهد، اما از همین مردم هشیار تقاضا می‌کنم از کنار ایده بدمصرفی جامعه ایرانی و ضرورت مطالبه برای اصلاح آن به سادگی عبور نکنند.

هفتم، ۱۷ سال از نزدیک با چینی‌های بسیاری ارتباط داشته و به مدت ۱۰ سال در سمت‌های مدیریتی در مجموعه‌های مرتبط با آب سازمان ملل متحد فعالیت کرده و پروژه‌هایی را نیز در چین اجرا کرده‌ام. شناخت خوبی از چین دارم و کاملاً آگاهم که چینی‌ها به علل مختلف از جمله برخی سیاست‌های صنعتی، جمعیت زیاد اقتصادی، قدرت اتمی بودن و سطح گسترده تجارت با جهان، آسیب‌پذیری کمتری در مقابل تحریم دارند. اما سختکوشی و کم‌مصرفی جامعه چینی را هم از نزدیک دیده‌ام بالاخص در دورانی که سال‌های آغازین حرکت به سمت توسعه صنعتی امروزین را پشت سر می‌گذاشتند و عزم خود را جزم کرده بودند تا به قدرتی اقتصادی در جهان بدل شوند.

عبارتی که درباره چین بیان کردم اولاً بدان معنا نبود که ایرانیان باید یک وعده غذا بخورند، بلکه معنایی نمادین داشت و تأکید بر سختکوشی و ظرفیت تحمل جامعه چینی برای رسیدن به اهداف متعالی‌تر را بیان می‌کرد. ثانیاً کم‌اهمیت جلوه دادن سایر ابعاد سیاست‌های دولت و جامعه چین برای توسعه را نیز مدنظر نداشتم. ثالثاً، در عرصه‌ای بی‌ارتباط با حوزه فعالیت تخصصی خودم سخن نمی‌گفتم، بلکه بحث کاملاً در ارتباط با مسأله مصرف آب و انرژی بود.

مثالی را برای خبرنگار محترم ایلنا ذکر کردم که ماهیت رویکرد من به بدمصرفی را نشان می‌داد و اتفاقاً نگاه انتقادی آن مثال هم متوجه مسئولان بود. برای ایشان گفتم من در سفری که به یکی از شهر‌های گرمسیری داشتم، در پاویون فرودگاه، دفتر مقامات استانی و حتی دفتر مدیر شرکت تابعه وزارت نیرو، در حالی که دمای محیط در آن زمان ۳۵-۳۴ درجه بود و دمای آسایش هم ۲۵-۲۴ است، بدون استثنا دمای کولر گازی تمام ساختمان‌ها روی ۱۶ و ۱۷ درجه تنظیم شده بود. این یعنی وضع مدیریت مصرف خیلی نامناسب است و خیلی بدعادت و بدمصرف شده‌ایم. آن عبارت درباره چین بر بستر چنین بحثی و در حد چند کلمه ذکر شده و نه تنها نکته محوری و پیام مصاحبه نبوده، بلکه حاشیه‌ای‌ترین نکته مصاحبه به‌شمار می‌رود.

هشتم، بازتاب زیاد چند کلمه از یک مصاحبه چند هزار کلمه‌ای، واقعیت جامعه رسانه‌ای و شبکه‌ای شده، میزان حساسیت مردم و تحت نظارت بودن مسئولان و ضرورت در نهایت دقت سخن گفتن را یادآور شد. دنیای رسانه‌های امروز بسیار حساس و پرغوغاست و باید هر مسئولی با ملاحظه بسیار و با احساس مسئولیت فراوان در قبال افکار عمومی و اعتماد جامعه سخن بگوید. در ضمن، از خبرگزاری وزین ایلنا هم خواسته‌ام که متن دقیق و کامل مصاحبه را منتشر کنند تا ماهیت واقعیت آنچه در آن مصاحبه مدنظر بوده است، برای افکار عمومی آشکار شود. همه منتقدان را به دقیق خواندن متن کامل آن مصاحبه دعوت می‌کنم.

مصاحبه‌ها و متن‌ها فرصتی برای گفتگو هستند، حتی اگر نسخه ناقص و نادقیقی از آنها، در معرض سوء تعبیر‌ها و حتی بداخلاقی‌هایی نظیر تاختن بر زندگی خصوصی و نسبت‌های ناروا به گوینده سخن قرار گیرد. بازتاب رسانه‌ای این مصاحبه خوشایند نبود، اما با رویکردی مثبت، می‌توان آن را به عنوان نشانه‌ای از ظرفیت‌های عظیم گفتگو در جامعه ایرانی تلقی نمود. مهم این است که از این میان، فرصتی برای گفتگو بسازیم و راهی به سوی آینده بهتر بگشاییم.

منبع: روزنامه ایران

انتهای پیام/

وزیر نیرو درباره مصاحبه جنجالیش توضیح داد

برچسب ها: وزارت نیرو ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۶:۵۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
اروپاییها و چینی ها کم مصرفن بله چون وسایلاشون به روز و مدرنه خودکار میری زیرش اب باز میشه میای بیرون اب قطع میشه شیر الات خونه من ماله بیست سال پیشه یا لوازم برقی پر مصرفه تو شکم خودمونم موندیم چه برسه بخوایم هزینه واسه اینجور لوازم کنیم با این گرونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
از وقتی که تو اوایل دهه 60 متولد شدم تا الان که نزدیک 40 سالمه تو سختی و فشار بودم یعنی واقعا زندگیم میخواد همینجوری تمام بشه؟ یعنی کلا بدبختی؟از زندگی جز سختی چیزی نفهمیدم. سرنوشت بچه هامون هم یعنی همینه؟ فرق من و بچه ام با کسی که تو آلمان یا سوییس یا دانمارک و یا 80% کشورهای دیگه دنیا اومدن چیه؟ فقط جای تولد؟ بابا این که دست من نبود. خودم که تباه شدم بچه ام هم میخواد بدبخت بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
ما ایرانیها تحمل انتقاد نداریم زود به هم تهمت و بقولی برچسب میزنیم .کشور ما با این تفکرات که زمینه اش رادشمنان ما فراهم کرده اندما را به ناکجا آباد میبرد .
این وزیر محترم نیز از وزرای با سواد دولت میباشد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
تحمل هر مشکل و مصیبتی را داریم بجز حرف نا اهلان
-
حسنی
۱۱:۰۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
مادر عروس بفرمایید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
راس میگه فقط قشر ضعیف روزی ی وعده غذا میخورن قشر متوسط اسراف زیاد میکنن . میلیاردرا ک دیگ هیچ
Iran (Islamic Republic of)
رخساره
۲۰:۴۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
با این وضعیت اقتصاد و گرانی مرد صرفه جویی می کنند مسولین هم جلوی خرجهای اضافی مسافرتهای پر خرج خودشون را بگیرن . خودش خیلی صرفه جویی میشه . همیشه مردم باید عمل کنند پس مسولین چه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
خودروولوازم برقی تکنولوژی ۴۰ سال قبل خصوصا خودرو حتما مصرف انرژی بالایی داره ازشمابه عنوان متخصص حتی گفتنش هم خوب نیست خودروی ۶سیلندرخارجی بانصف سوخت دوبرابربازده رادارد درلوازم برقی هم همینطور ضمنا ازحقوق مدیران چین هم میگفتید
Iran (Islamic Republic of)
تاس
۲۰:۰۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
خبرنداره اززندگی توایران
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۵۸ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
کاش اول وعده غذای خودت وبقیه وزرا با وعده غذایی یه کارگر یا باز نشسته بصورت نمادین مقایسه می کردی تا فرق وعده غذایی واسه خودت مشخص میشد کارگر یا بازنشسته ای در ماه دو کیلو گوشت هم نتونه بخره دوم بصورت نمادین به بی کفایتی خیل وزرا هم اشاره میکردید که مردم تو این مشکلات دارن زجر میدن وبه شکلهای مختلف به مردم توهین میکنن هر جا هم بوجه کم میارن دستشون تو جیب مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
اخه چجوری میگی اب و برق گرون نشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
یک عده فاقد تخصص با مدارک ؟ دور هم جمع شدن نقشه می کشن تا هرروز مشکلات بیشتر ی برای مردم درست کنن با ندانم کاریهاشون . بعد میان داستان تحویل میدن تا نمک بپاشن روی زخم مردم. خدایا تو ناظر باش وبه موقع حق هر کس رو کف دستش بذار.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۹:۰۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
سلام شما اول ریخت. پاش حوزه مدیریت خودتونو سامان بدید
Iran (Islamic Republic of)
داود
۱۸:۵۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
آقای وزیر اگرراست می گوی چرا زن وبچه ات درآمریکا زندگی وخودت گرین کارت داری مرد باش میزان سرمایه ای که در چهل سال مسولیت کسب ودربانکهای خارج سرمایه گذاری کردی را اعلام کن بعدبه مردم بگو یک وعده غذا بخورید
Poland
محسن
۱۸:۴۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
خارج از جو گیر شدن دراین مصاحبه یا پیام دوستان علت عدم یک الگوی مصرف برای استان های مختلف از نظر آب و هوا چگونه میتونه باشه،آیا ما کارشناسانی داریم که این الگو را تهیه کنند آنوقت خود مردم تصمیم بگیرند چگونه مصرف کنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
آقا روی قبض تلفن گزینه هزینه اینترنت عادی اومده اون دیگه چه جوری کشف شد وقتی هیچ اینترنتی نداریم
Iran (Islamic Republic of)
Ss
۱۷:۴۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
وزیر محترم که ۱۰ سال با چینیها مراوده دارن میدونن حکومت چین با مفسدین اقتصادی تو بدنه دولت چه میکنه بعد در مورد ملت چین و ایران قیاس کنن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
کسی فهمید به منم توضیح بده
Sweden
فریبرز
۱۷:۲۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
من حقوق بازنشستگی بابام رو میدم به این اقا ببینم فقط پول نهار خانواده شو برای یکماه میتوانه باهاش تامین کنه خرجهای دیگه نه فقط نهار
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۱۵:۴۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
پس شما هم بیایید مثله مردم بدبخت با ماهی 1یا2میلیون حقوق زندگی کنید بزار هم درد بامردم بشید کو ببینم میتونید زندگی کنید ماهی10میلیون حقوقشه درد مردمو چه میفهمه بزار گوشت بشه کیلو200تومن برای او فرقی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
ماهی ده میلیون!!!! ؟؟؟اینا برادر ده میلیون پول تو جیبی بچه هاشونوم نمیشه کجایی شما!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
احمدپور
۱۴:۳۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
جناب اردکانیان وزیر محترم نیرو بسیار دقیق و کارشناسانه اظهار نظر کرده اند متاسفانه بخشی از جامعه در مصرف انصاف را رعایت نمی کنند دعوت به قناعت و صرفه جویی باید محترم شمرده شود چه از یک کارگزار دولتی و چه از یک شهروند عادی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
اگه آقای اردکانیان نیز به حقوق ۱۰ میلیون و پاداش ۳ میلیون قناعت کرد میشه گفت راست میگه
مطمئن باش از نجومی هاست
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
وحید
۲۱:۱۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
آقا زاده میشه بفرمایید بااین حقوق و مخارج مگه جایی برا ریخت و پاش میمونه مردم فقط دارن شکمش نو با حداقل پر میکنند زنده بمونند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
سرمایه دار
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۱۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
تو چمیدونی گرونی چیه ،نداشتن یه وعده غذا یعنی چی ،تو سرتو گرسنه رو بالش نزاشتی
Iran (Islamic Republic of)
آشنا
۱۴:۱۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
جناب آقای وزیر اگر شما باکمبود برق و آب مواجه هستید و نمی توانید راه کار عملی ارائه نمائید چرا این پست را قبول کردید اگر کشور مشکلاتی دارد باید پذیرفت که سوء مدیریت مسئولین هست .!!! اول یه نگاه به خودتان بکنید و بعد درمورد زندگی مردم اجازه دخالت به خودتان بدهید . موفق باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
بچه هات روزی چند وعده غذا میخورن بیشرف بی همه چیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
بابا ایشون برای بچه های خودش نگفته ایشون برای مردم گفت!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
درسته بقول این دوستمون ایشون واسه مردم گفتند نه برای بچه ها یو خانواده خودش.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
آقای وزیر شما خودت چند وعده غذا میخوری؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
هشت وعده ، پول یا مفت باشه
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۳:۴۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
عجباااا
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۳:۴۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
سلام جناب وزیر راندمان کم و اتلاف زیاد انرژی در چرخه تولید و مسیر انتقال انرژی و آب که ضعف شماست چون ملت دخل و تصرفی در آن نداره از طرفی و بی کیفیتی محصولات داخلی مزید بر علت است برق را لوازم برقی مثل یخچال مصرف میکند نه ملت شریف ایران ما چه گناهی کردیم که اقدام به خرید میکنیم رده انرژی آن B به پائین هست و قیمت قبض ما را سرسام آور افزایش داده .... شما که مرهم بر زخم نیستید لااقل نمک روی آن هم نباشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
آقای وزیر کاملا درست و صحیح فرمودید . کلا مردم در حوزه انرژی بسیار بیشتر از میانگی جهانی مصرف دارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
بله با گران کردن کارانه و پاداشهای نجومی شما و جناب وزیر فراهم می شود و جیب ملت ....
-
ناشناس
۱۳:۱۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
چرا عده ای با اعصاب مردم بازی میکنند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۱۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
ماشاءالله چقدر با کلاس حرف می زنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
آقای وزیر مرفه نشین چرا فقط از مردم انتظار صرفه جویی دارید مردم که چیزی ندارند از هیچ که نمیشه صرفه جویی کرد درضمن تجربه ثابت کرده هرچه ما مردم صرفه جویی می کنیم شنا مسئولین تو یک سفر اروپایی هدر می دید درضمن شما هربار برای گران کردن نیازهای مردم بهونه ای دارید این بار بهونه تون زیاد مصرف کردنه لطف کنید یک هفته توی خوزستان و سایر استانهای بد آب و هوا زندگی کنید ببینید میشه آب و برق مصرف نکرد ویا صرفه جویی کرد اصلا با گرما و گرد و خاک میشه شست وشو نکرد
United Arab Emirates
ناشناس
۱۵:۳۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
گل گفتی دادا... همینه..
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۳:۰۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
اقای وزیر محترم ، شما سعی کنید قبل از اینکه مردم را نصیحت کنید خودتان عمل کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
من روزی چند بار غذا نخورم میمیرم اونوقت میگی یه وعدش کنید ببینم خودت هم یه وعده می خورییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
خدا کنه رئیسی ورود کند
Kuwait
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
دل خوش به وعدها تو خالی نباش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
چرا همیشه توپ مصرف بالای انرژی توزمین مردم ومصرف کننده هستش ومردم مقصر در صورتی که نه بناهای مسکونی نه لوازم برقی ونه خودروهای مورد استفاده مردم که چه در داخل تولید ویا وارد میشودعمدتا فاقد استاندارد واقعی مصرف انرژی میباشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
گل گفتی


بقول شما دوست گرامی جلو تعرفه سنگین بر واردات را بگیرند و یا اصلا اون به صفر برسونند تا مردم کالاهای برقی با رده مصرف انرژی a++ با جدیدترین فناوریهای روز دنیا استفاده کنند
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۲:۱۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
اینکه فکر کنیم تحریم برای همه هست در واقع تحریم فقط و فقط برای مردم عادیست نه مسئولین که درکی از مشکلات و گرانی و ... ندارن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
می دانید آقای وزیر : تحمل تمامی مشکلات و سختیهای بی حد و اندازه زندگی خیلی راحت تر است تا تحمل حرف های شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
واقعا متاسفم برا خودم , دیگه خسته شدیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
وزیر محترم نفرمودند که آیا وزرای چینی چند برابر حداقل حقوق و مزایا کارکنان دولت حقوق دریافت می فرمایند و آیا قابل مقایسه با حقوق های نجومی ایران مطابقت دارد یا خیر؟
Iran (Islamic Republic of)
تابناک
۱۲:۰۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
ویزران دولت تدبیر و امید واقعا به فکر مردم هستند
Iran (Islamic Republic of)
الناز
۲۰:۱۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
راست میگین به خاطره همینه که اینهمه مشکل داریم مسئولین از بس به فکر مردمن که کلن همه چیز رو ول کردن مردمم خودشون باید تنهایی اینهمه درد و سختی رو تحمل کنن و هر از گاهی برخی با گفته چند جمله نمک به زخم مردم بپاشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
وقتی اقای ربیعی خیلی راحت تو تلویزیون میگه رهن خانه من هشت میلیارده !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
بلللله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
ما ساده ایم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
تحریم مختص تنها عده ای از مردم نیست تحریم اگه هست آقای وزیر بایستی برای همه باشه فی امان الله
Iran (Islamic Republic of)
م
۱۱:۳۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
اول هم باید مسئولین تحریم رو درک کنن تا بداد مردم برسن
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۱:۲۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
رامبد هم می گفت به افتخار ملت ایران بپاخیزید ولی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
من یه ماه تو خونم نبودم قبض گازو برقم بیشتر از وقتی اومد که خونه بودم همه چیز رو هم خاموش کرده بودم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
دقیقا واسه من هم همین طور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
چی بگم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
به احتمال فراوان این آقا جز نجومیهاست و هزینه هایش نیز نجومی است چرا که وقتی نقدینگی باشد می توان هزینه کرد
حال که ایشان نجومی از بیت المال مصرف می کند چطور ازمردم می خواهد ماهانه یک وعده غذا بخورند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
وزیر به فکر مشکلات مردم نیست . این دولت ، مردم را به حال خود رها کرده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
سلام وزیر
France
سارا
۱۱:۰۷ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
بیچاره ما مردم
Iran (Islamic Republic of)
ایران
۱۱:۰۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
مردم هم مشکلات رو تحریم رو تحمل کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
مردم چاره ای ندارند جز تحمل مشکلات ولی اولین گلوله توپ که در جنگ احتمالی شلیک شود ، مردم جبهه نبرد را خالی میکنند . این بهترین نتیجه ای است که از فشار اقتصادی بر مردم، گرفته میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
مردم همه چیز می تونند تحمل کنند مثل من کارمند با 20 اندی سال خدمت که به نون خشک و خالی قناعت می کنم و فرزندانم را نیز به اجبار به این بدبختی عادت می دهم
ولی حرف این مرفه بی درد را نمی توانم تحمل کنم
Iran (Islamic Republic of)
سید جلال میرداماد
۱۱:۰۴ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
سلام
خب فکر کنم حقیقت رو ایشون بیان کردند،متاسفانه ما ایرانی ها تا حدودی در همه چی مسرفیم،و باید تعدیل بشیم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
احیانا شما جزء چهار درصدی ها نیستین؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
نه مردم بیچاره که گوشت و میوه و... از سبدغذایی اوشون حذف شده
Poland
نوید
۱۰:۵۳ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
واقعا جای تاسف و تعجب داره که همچین حرفایی از زبان یه وزیر شنیده میشه..
آخرین اخبار