سبد ابزار اقامه عزای سیدالشهدا (ع) رونمایی شد

مراسم رونمایی از جامع‌ترین سبد ابزار اقامه عزای سیدالشهدا (ع) و پرچم جدید حرم حضرت زینب (س) در مجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم تیر برگزار شد.

سبد ابزار اقامه عزای سیدالشهدا (ع) رونمایی شدبه گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مراسم رونمایی از جامع‌ترین سبد ابزار اقامه عزای سیدالشهدا (ع) و پرچم جدید حرم حضرت زینب (س) روز سه‌شنبه ۱۵ مردادماه ۱۳۹۸ در مجموعه فرهنگی یادمان شهدای هفتم (سرچشمه) برگزار شد.

در ابتدای این برنامه مرتضی اعلایی مدیرعامل موسسه ماهد اظهار داشت: تولید سبد جامع ابزار اقامه عزای سیدالشهدا (ع) از سال ۹۳ آغاز شده است که هدف اصلی آن تولید ابزار زندگی با استفاده از هنر دینی و اسلامی بود.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه نقش اشک در نوروز امسال افزود: تولیدات این کارگاه در دو بخش سبک زندگی و عزاداری بود و تلاش شد به خطوط اصیل، هنر اصیل و ... توجه ویژه شود.

اعلایی در ادامه با توجه به مشکلات مالی عتبه حرم حضرت زینب (س) گفت: مسئولیت طراحی جدید پرچم حرم به موسسه ماهد واگذار شد.

در ادامه این برنامه کلیپی از هنرمندان موسسه ماهد که در مقام خوشنویس، گرافیست و طراح هستند پخش شد. در بخش بعدی استاد رجبی دوانی نقاش معاصر درباره هنر و ابزار زندگی به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی گفت: هنر در زندگی سنتی و قدیمی ما به صورت گسترده وجود داشت و هرجا را می‌دیدیم زیبایی در زندگی بود. نفس هنرمند باید پاک و طاهر باشد، این فرموده امام راحل است.

او در بخش دیگری از نمادپردازی ایام فجر و ویژگی خاصش در پیام رسانی گفت: کبوتر و لاله و قطره خون در انتقال معنای شهید و آزادی و ایثار بسیار عالی است. در بخش دیگر این مراسم مجید تال به شعر خوانی پرداخت.

سخنران دیگر این برنامه استاد طاووسی درباره ضرورت آگاهی از تاریخ خوشنوسی در کار هنری این زمینه گفت که به دستور پیامبر خطوط زمان ایشان حفظ و ثبت شد و آموزش خط به صورت خوانا و متعادل رواج پیدا کرد. بعد‌ها در زمان حضرت علی علیه السلام رواج بیشتر به خوشنویسی ایجاد شد تا محتوای قرآن حفظ شود. حضرت ۳۱۶ خطاط آموزش می‌دهد تا در زمانی که کتاب و خطاط‌ها شهید شده‌اند صیانت از قرآن برقرار باشد.

وی افزود: در هنر قدسی اسلامی، هنر مستقیم رابطه دارد با زندگی معنوی مردم که شامل تلاوت قرآن و معماری مساجد و خوشنویسی است.

طاووسی تصریح کرد: در هنر سنتی اسلامی که شنیداری و دیدنی است؛ نگارگری، تذهیب و شاعری وجود دارد؛ لذا اهمیت هنر قدسی در این است. رسالت این کار در این است که شعائر مذهبی بین مردم بیایید. با خط و طراحی و خوشنویسی این فرهنگ می‌تواند مقبول بیفتد.

در بخش پایانی سخنرانی این مراسم حجت الاسلام زائری فعال فرهنگی و نویسنده درباره کاربرد هنر و مصادیق آن در فرهنگ سازی صحبت کرد.

وی با بیان آنکه باید با استفاده از زبان هنر به تبلیغ پرداخت، گفت: دشمن اگر با آثار هنری مانند فیلم و سریال جوان ما را از ما گرفته است با منبر نمی‌شود آن را برگرداند، ولی با هنر می‌توان. معماری ما را وارد عالم معنوی خاص خود می‌کند. زمانی که وارد یک رستوران فست فود می‌شویم می‌بینید که رنگ‌های قرمز و زرد بنفش همراه با موسیقی تند وجود دارد. کارایی آن این است که مشتری زودتر میز خود را ترک کند تا مشتری بعدی بیاید. کاربرد هنر این است.

وی در ادامه گفت: طراحی پرچم عزاداری به گونه‌ای می‌تواند طراحی شود که هنگام ورود به مجلس ناخودآگاه سرت را پایین می‌اندازی. کار هنری خودش با زبانی که دارد پیام را منتقل می‌کند..

در پایان این مراسم، با حضور خانواده شهدای مدافع حرم پرچم حرم حضرت زینب (س) رونمایی شد.

انتهای پیام/ 

رونمایی از پرچم جدید حرم حضرت زینب (س)

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار