درخانه بمانیم؛

از تاریخچه تا طرز پخت اگردک، شیرینی کهن کرجی ها

شیرینی اگردک، درگذشته هنگام مراسم ازدواج و برای پذیرایی از مهمانان توسط خانواده عروس پخته می شد.

معصومه تقی خانی، البرز پژوه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، با بیان این که شیرینی اگردک، درگذشته هنگام مراسم ازدواج و برای پذیرایی از مهمانان توسط خانواده عروس پخته می شد، گفت: گاهی این شیرینی توسط خانواده عروس برای ادای احترام به خانواده داماد پخته و همراه عروس به خانه بخت فرستاده می‌شد تا هنگام بازدید خانواده داماد از منزل نوعروس، اسباب پذیرایی نوعروس مهیا باشد.

مواد لازم برای تهیه شیرینی اگردک

او افزود: آرد گندم سه کیلو، روغن نیم کیلو، پودر قند، جوش شیرین، شکر، آب به مقدار لازم، مایه خمیر، حل و زنجبیل از جمله مواد لازم برای تهیه این شیرینی محلی است.

طرز تهیه اگردک

تقی خانی گفت: شکر را در آب حل کرده و خوب هم می زنیم تا دانه های شکر به صورت محلول درآید سپس روغن را حرارت داده و می گذاریم تا کمی سرد شود.

او افزود: آرد را با مقداری آب مخلوط می کنیم، بعد از کمی ورز دادن خمیر روغن داغ و اندکی سرد شده را به خمیر اضافه می کنیم و مجددا آن را ورز می دهیم و آب شکر را به آن اضافه می کنیم فقط باید دقت داشته باشیم که آب محلول زیاد نباشد.

تقی خانی در ادامه گفت: بعد از آن که تمام مواد را به خمیر اضافه کردیم،  آنقدر خمیر را ورز می دهیم که به دست و ته ظرف نچسبد، حالا خمیر ظرف را به صورت تکه های بزرگ مکعبی شکل داخل سینی گذاشته و روی آن را به وسیله پارچه تمیز می پوشانیم و یکی دو ساعت به خمیر زمان داده تا حسابی ور بیاید یا به اصطلاح محلی پوش بزند

او افزود: بعد از آن که خمیر ور آمد، روغن را با شعله ملایم داغ می کنیم و خمیر را به صورت قطعات کوچک جداکرده کف دست ورز داده تا به صورت استوانه درآید بعد از آن استوانه را پشت یک سبد پلاستیکی گذاشته و ۳ انگشت خود را بر روی آن فشار می دهیم.

معصومه تقی خانی گفت: بعد از این که شیرینی را داخل روغن سرخ کردیم آن را داخل ظرف پودر قند می غلتانیم، به این ترتیب شیرینی خوشمزه و کهن کرجی ها آماده شده که برای خانه نشینی های این روزهای کرونایی ما نیز بسیار مفید و سرگرم کننده است.

انتهای پیام/د.خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.