کشت چغندر قند به صورت نشایی در دومین سال پیاپی در مهاباد

مدیر جهادکشاورزی مهاباد گفت: براساس برآورد‌های انجام شده؛ امسال در سطح ۱۰ هکتار از اراضی زراعی این شهرستان به صورت نشایی چغندرقند کشت می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، جعفر ایمانیان مدیر جهاد کشاورزی مهاباد با بیان اینکه کشت چغندرقند به صورت نشایی برای دومین سال پیاپی توسط کشاورزان در روستا‌های بخش مرکزی این شهرستان انجام شده، گفت: این طرح در راستای سیاست‌های احیای دریاچه ارومیه و جهت کاهش مصرف آب کشاورزی اجرا می‌شود. ریشه‌های چغندرقند به صورت نشایی با استفاده از دستگاه مخصوص نشا کار در اراضی زراعی کشت می‌شود.

او درخصوص مزایای کشت نشایی چغندر قند افزود: در این شیوه کشت، علاوه بر کاهش تعداد دفعات آبیاری، مشکل علف هرز، پیدایش افاتی از قبیل سس، آگروتیس و سرخرطومی نیز وجود نخواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی مهاباد بیان کرد: در روش کشت نشایی بخشی از طول دوره رشد محصول در خزانه و در مساحت بسیار محدودتری نسبت به کشت مستقیم بذر در مزرعه سپری و در مصرف نهاده‌های تولید صرفه‌جویی می‌شود.

ایمانیان افزود: در سال جاری در شهرستان مهاباد ۲۵۰۰ متر مربع خزانه کشت نشایی کشت شده ودر صورت تامین نشا؛ پیش بینی افزایش تا سطح ۱۵ هکتار نیز وجود دارد.

او تصریح کرد: در سال گذشته در سطح ۲ هکتار از مزارع شهرستان زیر کشت نشایی محصول چغندر قند رفته بود.

مدیر جهاد کشاورزی مهاباد اذعان کرد: از مزایای کشت نشایی چغندر حقند را می‌توان یکنواختی سطح سبز محصول، افزایش تولید و کاهش هزینه‌های عملیات، کوتاه شدن مرحله کاشت تا برداشت و کنترل و کاهش عوامل خسارت‌زا مانند علف‌های هرز و آفات و بیماری‌ها عنوان کرد.

انتهای پیام / س خ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.