خجسته سالروز میلاد باسعادت و سراسر خیر و برکت 
دهمین پیشوای هدایت ؛ حضرت امام علی بن محمد النقی الهادی ( علیه السلام )
را تبریک و شادباش عرض می نماییم. 
| * نام : علی  |  * لقب : هادی ، نقی | * کنیه : ابوالحسن | |
| * نام پدر : محمد ( حضرت امام جواد (ع) ) | * نام مادر : سمانه مغربیه | ||
| * تاریخ ولادت : 15 ذی الحجه سال 212 هجری قمری | * محل ولادت : مدینه طیبه | ||
| * مدت عمر شریف : ۴۲ سال | * مدت امامت : 33 سال | ||
| * تعداد فرزندان : 4 پسر و 1 دختر | * تاریخ شهادت : 3 ماه رجب سال 254 هجری | ||
| * علت و نحوه شهادت : طعام زهر آلود | * نام قاتل : متوکل عباسی | * محل دفن : سامراء  | |
مدت 33 ساله امامت حضرت هادی الائمه (ع) با خلافت معتصم، واثق، منتصر، مستعین، معتز و متوکل عباسی معاصر بود.
آن حضرت و فرزند گرامی ایشان ؛ امام حسن عسکری ( علیهما السلام ) ، به « عسکریین » شهرت یافتند ، زیرا خلفای بنی عباس ، ایشان را از سال 233 به سامرا ( عسکر ) برده و تا آخر عمر پربرکتشان در آنجا ، تحت نظر قرار دادند. 
حضرت امام هادی ( علیه السلام ) به القاب دیگری مانند : « نقی » ، « عالم » ، « فقیه » ، « امین » و « طیب » ، شهرت داشت و کنیه مبارک ایشان نیز « ابوالحسن » است.
امام علی النقی (ع) ، دارای نفس زکیه و عزمی راسخ و همتی عالی بود و عظمت شخصیت آن بزرگوار (ع) به قدری زیاد است که دوست و دشمن را به اعتراف واداشته است. 
قسمتی از این اعترافات ، مبتنی بر شخصیت آن امام همام (ع) به لحاظ معنوی و اخلاقی و بخشی دیگر ناشی از ابعاد علمی آن حضرت(ع) و شمه ای هم ، نتیجه کراماتی است که از آن بزرگوار (ع) صادر شده است. 
آن حضرت(ع) ، سرانجام در 3 ماه رجب سال 254 هجری قمری و در سن 42 سالگی ، توسط متوکل عباسی به شهادت رسید و مرقد شریف ایشان هم ـ در جوار مرقد فرزند بزرگوارشان ؛ حضرت امام حسن عسکری(ع) ـ در شهر سامراء، ملجاء و پناه شیعیان و عاشقان است. 
 ****
سلطان کرامت ! به فدای کرمت            یا حضرت هادی (ع)! سر ما و قدمت. 
از حق طلبیدم که به کوری عدو ،            آباد شود به دست مهدی (عج) ، حرمت.
*****
 اللهم ارزقنا زیارته و شفاعته
/ع
.التماس دعا
خوب بود
شهادت امام نقی را تسلیت می گویم
احساس می کنم کمی در حق امام نقی گم کاری می کنیم .
عالی بود