سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هر آنچه لازمه دانستن درباره بیماری "نوروفیبروماتوز" است

نوروفیبروماتوز یک بیماری ژنتیکی است که اعصاب و پوست را گرفتار می‌کند.

به گزارش خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، نوروفیبروماتوز در اثر جهش در ژن تولید کننده نوروفیبرومین ایجاد می‌شود. هر دو نوع بیماری ارثی و ژنتیکی بوده و ژن منتقل کننده آن غالب با نفوذ صددرصد است یعنی نیمی از فرزندان فرد مبتلا، به این بیماری دچار می‌شوند. با این وجود در ۵۰-۳۰ درصد موارد این بیماری هیچ سابقه‌ای در خانواده و فامیل بیمار وجود ندارد. در این موارد بیماری به علت جهش در ژن خود فرد بوجود آمده و ربطی به والدین ندارد ولی وقتی این بیماری حتی بصورت جهش ژنی در فردی ایجاد شده می‌تواند به فرزندان او هم منتقل شود.

علائم بیماری
خصوصیات اصلی نوروفیبروماتوز تیپ یک وجود لکه‌های شیرقهوه‌ای و کک و مک (نقاط پیگمانته بر روی پوست که در اثر تجمع ملاتونین به وجود می آید) در زیر بغل و اینگوینال و هامارتوم قرنیه و نوروفیبروم‌های متعدد پوستی و کاهش سطح آموزشی بیماران می‌باشد. تغییرات بدخیمی سارکوماتوز در نوروفیبروماتوز حدود ۲ تا ۱۵ % می‌باشد. بزرگ شدن سریع ضایعه اولیه یا دردناک شدن آن و خونریزی داخل ضایعه مطرح کننده تغییرات بدخیمی است.

تومورهای خوش خیم نوروفیبروماتوز را نوروفیبروم  می‌نامند. این تومورها در پوست یا زیر پوست لمس می‌شوند، بتدریج بزرگ می‌شوند و به بافت‌های حیاتی بدن فشار وارد می‌کنند. نوروفیبروم‌ها معمولاً در بچگی و بخصوص در نوجوانان و در دوره بلوغ نمایان می‌شوند. با این وجود معمولاً اولین علائم این بیماری بصورت بروز لکه‌های پوستی قهوه‌ای رنگ  است. این لکه‌ها درد یا خارش یا مشکلی برای بیمار ایجاد نمی‌کنند و در هر جایی از بدن ممکن است دیده شوند. نوروفیبروم‌ها در ۵-۳ درصد موارد احتمال سرطانی شدن دارند. نیمی از بیماران مبتلا به نوروفیبروماتوز اختلالاتی در یادگیری دارند. شدت این بیماری در مبتلایان متفاوت بوده و طیف گسترده‌ای دارد. در بعضی بیماران علائم بیماری بسیار خفیف است و در بعضی دیگر شدید.

البته در ۱۰-۵درصد افراد طبيعى لکه‌هاى کافه‌اوله وجود دارد ولى در تيپ I بيمارى نوروفیبروماتوز لکه ها به تعداد ۶-۵ عدد وابعاد آن نیزبزرگ‌تر از ۲ سانتى‌متر میباشد.

انتهای پیام/
برچسب ها: بیماری ، پوست ، درد ، درمان ، لکه ، اختلال ، لمس
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
امیرحسین
۲۳:۲۶ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
چرا هیچ دکتری نمیتونه این بیماری رودرمان کنه ببماری های پوستی مثل آلوپسی،نوروفیبروماتوز،ایکتیوز،پمفیگوس،پروانه ای،جزام،پسوریازیس،اکنه،چرا درمان ندارن پس وظیفه دکتر پوست چیه ،تومطب بشینه وزیت بگیره فقط
حسین
۰۱:۲۶ ۰۴ دی ۱۳۹۸
من همسرم مبتلا ب این بیماری شده بیماریش ب من انتقال نمیابد؟
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۳ دی ۱۳۹۸
خیر ولی درصورت بارداری اختمال انتقال به فرزند هست
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۳ دی ۱۳۹۸
منم دارم وهمسراولم اعتیاد داشت جدا شدم و لکه ها روی بدن دخترم هست. ازدواج دوم انجام دادم . بخاطر همین بیماری جدا شد. و هرکسی هم میاد تا جریان بهش میگم نمیپذیره. ودخترم الان ۸ساله اش . خودم کار میکنم .
فقط خدا
۰۹:۰۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۸
سلام ۲۸سالمه منم این بیماری رو دارم الان باردارم واین بیماری شدت پیدا کرده همش از خدا میخوام که به بچه ام منتقل نشه بچه اولم ۸سالشه وهیچ نشونه ای رو بدنش نیست خدا روشکر دعا کنید برام من دیگ کنار اومدم و هیچ چاره ای ندارم فقط از خدا میخوام که بچه هام نداشته باشن همش بخودم امید میدم چون تو بدن خودم شدید شده حتما جنین نداره یه سوال دارم و اینکه ایا میتونم نورو فیبروم ها رو تخلیه کنم
محمد
۱۶:۰۵ ۰۹ اسفند ۱۴۰۲
سلام الان حالتون چطوره؟ به بچه سرایت کرد؟
امیر
۰۱:۴۳ ۲۸ مهر ۱۳۹۸
سلام منم تازه متوجه این بیماری شدم و خیلیم از دست خدا دلگیر شدم در کنار بیماری قلبی حالا یکی دیگه اضافه شد نمی دونن با ۲۵ سال سن این دو مشگل از کجا برا ما شدن بارون بهاری. ما که با کسی کاری نداریم ساکت یه گوشه این کره خاکی داریم زندگی خودمون میکردیم خدا یا.
امیر تام
۲۱:۱۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۸
آیابرداشتن غده های زیر پوستی خطر افزایش غده هارادارد.
سعادت
۲۰:۰۹ ۲۹ تير ۱۳۹۸
می‌بخشید آیا درمانی هست ک جلوی پیشرفت بیماری رو گرفت
صحرا
۲۲:۳۷ ۰۸ مهر ۱۳۹۷
اوایل من نمیدونستم بیماریم چیه وقتی رفتم پیش دکتر پوست و اسم بیماریمو گفت پذیرفتمش ولی میترسم ک در آینده بدتر شم از خدا میخوام اگه قراره مرضیم شدید بشه زودتر بمیرم
ناشناس
۲۳:۱۱ ۲۰ دی ۱۳۹۶
درمان قطعی ندارد ؟
ناشناس
۰۲:۴۹ ۰۵ دی ۱۳۹۶
ببخشید اگه یه نوزاد لکه قهوه ای شیری ده میلی روی کمر داشته باشه . ینی این بیماری داره؟
امیر
۰۳:۰۸ ۱۷ فروردين ۱۳۹۸
خیر باید لکه ها بیش از پنج عدد باشند
سپاس
۱۹:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۶
از وقتی آشنا شدم بیماریمو پذیرفتم
سپاس
۱۹:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۶
از وقتی آشنا شدم بیماریمو پذیرفتم
حسام
۰۸:۴۷ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
ممنون بابت اطلاع رسانیتون.ولی هوب روش درمان این بیماری چی هست باید چکار بکنی.راه درمانش رو هم بگید لطفا
ناشناس
۲۰:۰۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۵
از سایت خوبتون ممنون
دل سوخته
۲۳:۱۰ ۲۰ دی ۱۳۹۶
درمان قطعی ندارد و استرس باعث تشدیدش می شود
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۴
سلام ای کاش می شود عکس های ازین بیماری رو مشاهده کرد یا راه های علاج بیماری رو دونست
امیر
۰۳:۰۹ ۱۷ فروردين ۱۳۹۸
در اینترنت جستجو کنید زیاد اشت