سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

علف های هرز عاملانی برای کاهش کیفیّت روغن کلزا

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: علف‌هاى هرز نه تنها در مصرف آب، نور و مواد غذایى با کلزا رقابت مى‌کنند، بلکه اختلاط بذور علف‌هاى هرز هم‌خانواده کلزا، باعث پایين آمدن کيفيت روغن و کنجاله مى‌شود.

  
موسی ایزدخواه در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: گونه علف هرز، محیط، تراکم گیاهی، زمان رقابت، حاصلخیزی و رقم گیاه زراعی برای ایجاد یک چارچوب صحیح برای تلفیق روش‌های متناوب کنترل علف‌های هرز و نیز برای بهینه سازی کاربرد علفکش‌ها و یا هر روش کنترل دیگر، در سیستم مدیریت تلفیقی، اطلاعاتی در مورد دوره بحرانی مداخله علف‌های هرز بسیار ضروری است.

وی تصریح کرد: آماده‌سازى زمين در کاهش علف‌هاى هرز بسيار مؤثر بوده و بهتر است پيش از کاشت آبيارى نموده و علف‌هاى هرز موجود را با انجام ديسک يا در صورت امکان با علفکش رانداپ علف‌هاى هرز چند ساله و با علفکش گراماکسون علف‌هاى هرز يک ساله را از بين برد.

ایزدخواه ادامه داد: براساس تحقیقات انجام شده70 درصد علف‌های هرز مزارع کلزای ایران را پهن برگ‌ها تشکیل می‌دهند که 20 درصد آنها هم تیره کلزا هستند و کنترل آنها مشکل است.

قائم مقام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در زارعت های ردیفی و مکانیزه استفاده از ادوات میکانیکی مانند کولتیواتور فارویی و کولتیواتورهای گردان در کنترل علف های هرز بسیار مؤثر خواهد بود.

وی افزود: در میان علف‌های هرز باریک برگ که 30 درصد کل علف‌های هرز کلزای کشور را تشکیل می‌دهند، یولاف وحشی، گندم و جو خودرو از دیگر علف‌های هرز این تیره مهم‌تر هستند.

ایزدخواه تاکید کرد: علف‌های هرز موجب کاهش محصول کلزا در اثر رقابت جهت کسب نور، رطوبت و عناصر غذایی می‌شوند و کلزا به دلیل کُندی رشد آن و دیر پوشش دادن سطح خاک در اوایل فصل رشد رقابت کننده قوی با علف‌های هرز نیست.
 
انتهای پیام/ع
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.