سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری،

جولان طلای کثیف در مازندران + عکس

سفرهای نورروزی با همه تلخی و شیرینی ها مدتی تمام شده است، یک روی سکه این سفرها آرامشی بود که مسافران از طبیعت به دست آوردند و روی دیگر سکه، مسافرانی که رفتند و زباله هایی که جا گذاشتند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، این روزها روز پادشاهی زباله ها در استان های شمالی و ضعف و دردمندی دریا، کوه، دشت و جنگل است که زیر بار این آلودگی هر روز بیش از روز قبل سر خم می کند و ضعیف و ضعیف تر می شود.


ناصر مهردادی، مدیرکل محیط زیست مازندران گفت: 3 هزار تن زباله روزانه در مازندران تولید می شود که با ورود میلیونی مسافران این میزان 3 برابر افزایش می یابد.

با این حساب 9 هزار تن زباله ره آورد سفر میلیونی مسافرانی به مازندران است، زباله هایی که به دلیل نبود دستگاه زباله سوز، نفس جنگل های استان را گرفت.

برای بررسی بیشتر درباره انباشت زباله ها، به یکی از 27 مرکز دفن سنتی زباله در مازندران رفتیم و شاهد انباشت میلیونی زباله در جنگل های شیرگاه بودیم.

اهالی روستای پلنگ دره شیرگاه از بوی بد وتعفن زباله های انباشته اظهار ناراحتی و گله کردند و گفتند هنگامی که باران می بارد وهوای کمی گرم می شود به خصوص در فصل تابستان و شب بوی آن غیر قابل تحمل است.

پیرمرد چوپان که از اهالی روستای پلنگ دره است گفت : از همه جا زباله خشک و تر به این مکان آورده می شود ، شیرابه های سیاه ، بوی بد ، خشک شدن تدریجی جنگل ، هجوم حیوانات وحشی و چرای دام در میان انبوهی از زباله ره آورد این زباله ها برای اهالی روستا است.

زباله ها در میان جنگل های سرسبز با درختانی سر به فلک کشده و احاطه شده در مه رها شدند، نخاله هایی که هارمونی طبیعت را دگرگون می کنند.

پارکبان پارک جنگلی زارع ساری گفت: هر سال موقع نوروز مسافران زیادی برای استراحت به این مکان مراجعه می کنند و متاسفانه پس از تمام شدند تفریح واستراحت بهاره طبیعت را کثیف می کنند.

وی افزود: بیشترین زباله های مسافران از خودشان تو جنگل به جا میزارند بطری نوشابه، آب، ظروف یک بار مصرف وبسته های پلاستیکی تنقلات مثل چیپس وپفک است.

کارشناس جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: سطحی که برای دفن زباله ها درنظر گرفتند 70 هکتار از عرصه های جنگلی، مراتع و پایین دست است.

غفاری افزود: انتشار عوامل بیماری زا، ایجاد بیماری های مشترک انسان و دام، آلوده شدن آب های جاری ، زیر زمینی، شرب و زارعی و آلوده شدن عرصه های جنگلی ، عواقب انباشت زباله است.

زباله ها سالها در حال بلعیدن جنگل های شمال بودند تا اینکه از 10 سال قبل قرار بود 6 کارخانه بازیافت طلای کثیف در مازندران راه اندازی شود.

معاون عمرانی استاندار مازندران گفت: کارخانه های کمپوست بهشهر و بابل با یک چهارم ظرفیت آزمایشیبهره برداری شد.

علی نبیان با بیان اینکه کارخانه های نور و تنکابن 70 درصد پیشرفت داشتند، افزود: برای ساخت زباله سوزهای نوشهر و ساری که 64 میلیارد تومان هزینه شد و در میانه راه ماندند، 63 میلیارد تومان دیگر نیاز است.

کمتر از دو ماه دیگر به میزبانی مازندرانی ها از 20 میلیون مسافر تابستانی مانده است، 20 میلیون مسافری که اگر روزانه 500 گرم زباله تولید کنند، 10 میلیون تن زباله انباشت می شود.






جنگ زباله و طبیعت همچنان ادامه دارد و اگر این روند ادامه پیدا کند، طبیعت مغلوب زباله ها می شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: ساری ، جولان ، طلا ، کثیف ، زباله
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.