سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با سردردهای ماه رمضان چکار کنیم؟

اغلب افراد در ماه مبارک رمضان دچار سردرد می شوند که رعایت چند نکته ساده می تواند به این اشخاص کمک کند.

تیرنگ نیستانی متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره علت سردردهای ماه رمضان اظهار کرد: یکی از علل رایج ایجاد سردرد در زمان روزه داری به خاطر عادت افراد به نوشیدن چای و وابستگی آنها به کافئین است که از علائم قطع ناگهانی مصرف کافئین سردرد، کلافگی و کسالت می باشد. 

وی با بیان اینکه بعد از گذشت یک هفته از ماه مبارک رمضان فرد به کمبود کافئین عادت می کند و این سردردها بهبود می یابد، گفت: بهتر است افرادی که بیش از 2 یا 3 فنجان چای یا قهوه می نوشند، قبل از ماه رمضان با کاهش مصرف این نوشیدنی ها از این ماه استقبال کنند . 

این متخصص تغذیه با اعلام اینکه شدت این سردردها در بدترین حالت پس از یک هفته به طور چشمگیری کاسته می شود، تصریح کرد: علت دیگر این سردردها به خاطر زمان طولانی نرسیدن مواد غذایی به بدن در طول ماه رمضان است که پس از خوردن سحری بعد از 2 الی 3 ساعت، قند خون به سطح پایه برمی گردد. 

وی افزود: در طول روزه داری که غذا به بدن نمی رسد برای جلوگیری از افت قند خون، بدن شروع به تجزیه پروتئین های ماهیچه می کند و مغز براساس برآیند اطلاعاتی که به آن می رسد برای بقای فرد تصمیم می گیرد. 

نیستانی با بیان اینکه بخشی از این پروتئین ها تبدیل به قند می شوند، اظهار کرد: در ماه رمضان بعد از مدتی بدن به سوزاندن چربی ها روی می آورد که این مواد در غیاب کربوهیدرات ها به صورت ناقص می سوزند و موادی به نام اجسام ستانی تولید می کنند. 

این متخصص تغذیه یکی دیگر از خاصیت های اجسام ستانی را تاثیر بر انقباض مغز و ایجاد سردرد دانست و افزود: سردرد ناشی از غذا نخوردن طولانی است که مصرف هر گونه غذایی در سحری با توجه به مدت روزه داری باعث تولید این اجسام می شوند اما با این حال بدن با عادت به این مواد، شدت سردردها کاهش پیدا می کند. 

وی با اشاره به عوامل مختلفی مانند گرمای تابستان، فشار کاری و ترافیک نیز که در سردردها موثر هستند، بیان کرد: بایستی افراد حتماً سحری میل کنند و برخی افراد که در ساعات پایانی شب شام می خورند، در زمان 3 صبح قند خون در حالت پایه قرار دارد که کمکی به افراد در این زمینه نمی کند. 

نیستانی تاکید کرد: روزه داران باید از مواجهه با گرما، غذای گرم و آفتاب حتی المقدور بپرهیزند و افرادی موتور سوار از کلاه لبه دار استفاده کنند و مقدار زیادی از آب بدن در تماس دست ها با آفتاب بخار می شود که سردرد ها را تشدید می کند. 

وی افزود: روزه داران با حفظ آرامش و بهره مندی از فضای روحانی و معنوی این ماه به کنترل سردردهای خود می توانند کمک کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: سردرد ، ماه رمضان ، تغذیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۵
تنها راهش اینه که روزه نگیرین