سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

3 تا 10 درصد از بانوان جامعه در معرض ابتلا به آندومتریوز هستند

رییس سازمان نظام پزشکی گفت: پیروی از رژیم غذایی نامطلوب و شیوع آلاینده ها در جوامع صنعتی از عوامل اصلی در بروز آندومتریوز به شمار می آیند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علیرضا زالی رییس سازمان نظام پزشکی در مراسم افتتاح سومین کنگره ملی و نخستین کنگره بین‌المللی اندومتریوز و جراحی‌های کم تهاجمی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، بیان کرد: در ایران شایع‌ترین سن ابتلا به بیماری آندومتریوز بین سنین 25 - 40 سالگی است.

وی اظهار داشت: از مهمترین نشانه‌های این بیماری اختلال در قاعدگی است همچنین بانوانی که در طول دوران قاعدگی خون زیادی از دست می‌دهند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند طبق تحقیقات صورت گرفته بین BMI (شاخص توده بدنی) و ابتلا به آندومتریوز رابطه معکوس وجود دارد بنابراین افراد لاغر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

عنوان کرد: از علائم شایع این بیماری درد‌های مزمن لگنی است که این دردها به طور معمول در دوران قاعدگی شدت پیدا می‌کند و تشدید می‌شود.

زالی یادآور شد: از دیگر عوامل مؤثر در ابتلا به این بیماری وجود آلاینده‌ها به خصوص دی اکسین تغییر الگوی زندگی و صنعتی شدن جامعه، استعمال سیگار، رژیم غذایی ناصحیح است.

وی عنوان کرد: به طور معمول حدود بین سه تا 10 درصد از بانوان هر جامعه که در سنین تولید مثل قرار دارند شانس ابتلا به آندومتریوز را دارند متأسفانه در ایران فرم‌های متوسط تا شدید این بیمای از شیوع بالاتری برخوردار است.

ناباروری پیامد دردناک سهل انگاری در درمان بیماری آندومتریوز
در ادامه این مراسم محمدمهدی آخوندی رییس پژوهشگاه و مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا بیان کرد: متاسفانه در ایران آمار دقیقی از ابتلا به آندومتریوز وجود ندارد ولی به طور تقریبی حدود دو میلیون از زنان ایرانی در سنین باروری به بیماری آندومتریوز دچار هستند.

وی با بیان اینکه تشخیص این بیماری مشکل و زمان بر است، اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته در انگلیس در برخی مواقع تشخیش این بیماری حدود 7.5 سال طول می کشد.

رییس پژوهشگاه و مرکز فوق تخصص درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا یادآور شد: هر گونه تاخیر در فرآیند درمان مشکلات جدی تری را برای بیمار به همراه دارد که گاهی در مراحل پیشرفته، این بیماری  سبب ناباروری در خانم می شود.

آخوندی با بیان اینکه حدود 20 تا 50 درصد زنان نابارور از بیماری آندومتریوز رنج می برند؛ افزود: در زنانی که بیماریشان در مراحل ابتدایی قرار دارد با استفاده از روش IVF احتمال به دنیا آمدن فرزند وجود دارد.

وی توصیه کرد: بهترین درمان بیماری آندومتریوز بهره گیری از روش لاپاراسکوپی است و مبتلایان به این بیماری باید از روش لاپراتومی به شدت اجتناب کنند زیرا استفاده از آن منجر به چسبندگی می شود.همچنین از دیگر مزایای روش لاپاراسکوپی می توان به دقت بیش تر آن اشاره کرد.

گفتنی است؛ در انتها مراسم از تعدادی از اساتید و همکارانی که در زمینه تشخیص و درمان این بیماری نقش چشمگیری داشتند تجلیل و قدردانی شد.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.