سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گردشگری ایران؛

شهر تاریخی مرند را بیشتر بشناسید + تصاویر

شهرستان ویِژه مرند یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی است و مرکز آن نیز شهر مرند است.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شهرستان ویِژه مرند یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی است و مرکز آن نیز شهر مرند است.

اهالی شهرستان مرند به ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند. همچنین در برخی از روستاها به زبان تاتی صحبت می‌شود.
 
 
از بناهای تاریخی این شهر می‌توان قلعه قالا و مسجد جامع و امامزاده‌های احمد و یالدور را نام برد.

روستای توریستی پیربول (پیربالا) از روستاهای شهرستان مرند با آن کوه‌های رفیع و دره‌های افسانه‌ای یکی از مشهورترین روستاهای استان آذربایجان شرقی است. این روستا در ۱۹ کیلومتری جنوب غرب شهر مرند و در دامنه‌های میشوو داغ قرار دارد. 
 
 
شهرستان مرند بزرگترین تولید کننده قیسی و برگه زردآلو نه تنها در استان بلکه سراسر ایران است.
 
تاریخچه وجه تسمیه
 
بطلیموس، جغرافی‌دان یونانی که قبل از میلاد می‌زیسته، از این شهر به نام «ماندگار» نام برده و آن را یکی از آبادترین شهرها در تاریخ می‌خواند. در روایات باستانی ارامنه آمده‌ است که حضرت نوح (ع) در مرند مدفون شده و کلمهٔ مرند از یک فعل لغت ارمنی به معنای تدفین اشتقاق یافته‌ است.
 
 

ولی ارامنه امروزی را اعتقاد بر این است که نوح (ع) بعد از طوفان در نخجوان فرود آمد و در این شهر نیز مدفون شد و قبر همسرش هم در مرند واقع شده‌ است.
 
مطابق نوشته‌های تورات، مادر حضرت نوح (ع) در مسجد بازار مرند مدفون است. برخی نیز بنای شهر مرند را به امر دختر ترسایی به نام «ماریا» می‌دانند و بنای اولیهٔ مسجد جامع فعلی مرند را نیز، کلیسایی می‌شمارند که وی بنا کرده‌ است و نام مرند را هم برگرفته از نام ماریا با اندکی تغییر می‌دانند. در روایت دیگری وجه تسمیه شهر مرند را تغییر یافته کلمه «مادوند» و «مارند» یعنی محل زندگی مادها ذکر کرده‌اند.
 
 
 
شهر مرند همانند سایر شهرهای منطقهٔ آذربایجان، یکی از کانون‌های مهم قالی‌بافی در سطح کشور محسوب می‌شود. در شهر مرند و نیز در تمام شهرها و روستاهای حومهٔ آن، کارگاه‌های بزرگ و کوچک بافت قالی و قالیچه، گلیم و خورجین دایر است. از دیگر صنایع دستی شهر مرند، بافت انواع سبدها برای حمل نان و میوه از ساقهٔ گندم است که به نوبهٔ خود از شهرت زیادی برخوردار است.
 
محصولات سرامیک، در چند کارگاه شهر زنوز تولید می‌شود. استادکاران سرامیک زنوز، از نوعی خاک مرغوب (کائولن یا خاک چینی) استفاده می‌کنند و به نقاط دیگر جهت فروش، صادر می‌نمایند. علاوه بر کارگاه‌های سرامیک‌سازی، کارگاه‌های سفال‌گری نیز در بعضی از مناطق شهر مرند و روستاهای اطراف وجود دارند.
 
 
 
اماکن تاریخی و دیدنی
 
از اماکن تاریخی وباستانی این شهر می‌توان به قلعه مانداگارانا، مسجد جامع مرند، تپه باستانی سیوان و بازار کوزه‌فروشان ، مسجد بازار، کاروانسرای عباسی مرند و دهها اثر دیگر اشاره کرد. در تپه سیوان یک ته‌ستون هخامنشی و سفالینه‌های پارتی یافته شده‌ است.
 

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۱:۰۴ ۱۴ آذر ۱۴۰۰
سلام من اهل شهر مرند هستم
شهر زیبا وخوش اب و هوایی هست و هزاران جای دیدنی داره
آریا
۱۹:۴۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
من مرندیم و از سوغات مرند میتوان به لواشک ترشک و قیصی اشاره کرد لطفا به شهر ما سفر کنید
در خدمت شما عزیزان هستیم
ب ق
۱۳:۱۰ ۰۴ مرداد ۱۳۹۹
من مرند رفتم عالیه
میترا
۱۲:۵۶ ۰۴ مرداد ۱۳۹۹
مرند عروس شهرهای ایران
ناشناس
۱۲:۴۹ ۰۴ مرداد ۱۳۹۹
مرند شهر کهن
ناشناس
۱۲:۰۱ ۰۴ مرداد ۱۳۹۹
مرند شهر نوح پیغمبر
چ ب
۱۹:۵۴ ۱۱ خرداد ۱۳۹۹
با سلام خداوکیلی این شهر مرند خیلی اباده میشه گفت چشم شهرستانهای اذر بایجانشرقی هستش باید تمام شهرستانها را ببینید بعد قضاوت کنید بنده رفتم که میگم
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
ای مرند ای یادگار باستان
قصه پرداز هزاران داستان