به گزارش
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نمایشگاه کتاب هر ساله به قوت خودش برگزار میشود و مسأله اساسی قدرت خرید واقعی مردم در این دوره از نمایشگاه و لزوم حمایت متقابل از خریدار و فروشنده در بهترین فصل برای اهالی کتاب است؛ رویدادی که با توجه به افزایش هزینههای چاپ و قیمت پشت جلد کتب، انتظار میرود با عددی بیش از ادوار پیشین همراه باشد و همین موضوع به گلایههای دانشجویان دامن زده است.
**یک سال چشم انتظاری دانشجویان
بعد از یک سال که دانشجویان منتظر نمایشگاه کتاب و بنهای خرید کتاب بودند، از قرار معلوم امیدشان به ناامیدی تبدیل شد؛ دانشجویانی که هر سال بنهای کتاب به ظاهر باید کمک حالشان باشد، امسال هم همانند سالهای گذشته قرار نیست هیچ سودی از این بنهای تخفیف ببرند.
یکی از دانشجویان ارشد در این باره عنوان کرد: با میزان بنهای کتابی که برای دانشجویان در نظر گرفته اند به خصوص در مقاطع تحصیلی بالاتر تنها میتوان یک کتاب خرید.
**کمیت بالا میرود و کیفیت پایین
یکی دیگر از دانشجویان گفت: امسال میزان بن تخفیفی که برای ما در نظر گرفته اند، ۱۰۰ هزار تومان است؛ در حالی که در دو سال گذشته نیز همین مقدار بود.
این دانشجو ادامه داد: سال گذشته ما ۵۰ هزار تومان برای خرید بن پرداخت کردیم، در حالی که امسال ۶۰ هزار تومان پرداخت کردیم. به عبارت دیگر میزان بن تخفیف تغییر چندان نداشته و در واقع این بن تخفیف فقط ۴۰ هزار تومان برای ما میتواند مفید باشد که این میزان تنها میتواند پاسخگوی یک پک کتاب داستان برای خردسالان باشد.
**قیمتهای سر به فلک کشیده در بازار کتاب
حمایت نکردن مسئولان در این زمینه باعث شده که دانشجویان هیچ رغبتی برای دریافت این بنهای به اصلاح تخفیف نداشته باشند و مجبور شوند از جیبهای خودشان تمامی کتابهایی که روز به روز قیمتشان بالا میرود را پرداخت کنند.
یکی از دانشجویان پزشکی در این زمینه گفت: کتابهای مقطع پزشکی هر کدام بین ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار تومان هستند و این بنهای دانجشویی برای خرید کتاب فقط اسماً به نام دانشجویان تمام میشود، در حالی که حقیقتا تمامی هزینههای کتابهای ما که حتی ممکن است به مبلغ میلیونی هم برسد، توسط خودمان پرداخت میشود.
**اعتبارات پاسخگوی تعداد دانشجویان نیست
همایون امیرزاده سخنگوی نمایشگاه کتاب در این خصوص اظهار داشت: امسال بنهای دانشجویی برای خرید کتاب با توجه به میزان اعتباری که در اختیار ما گذاشته شده، برای ۲۰۰ هزار دانشجو هدفگذاری شده است، در حالی که تعداد دانشجویانی که برای بنهای کتاب درخواست داده اند به پنج میلیون نفر میرسد و این تعداد دانشجو با اعتباراتی که در اختیار داریم، همخوانی ندارد، به همین خاطر ما به غیر از کمکهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیازمند مشارکتهای جدی نهادها و سازمانهای دیگر نیز هستیم.
با این حساب و در چنین شرایطی دانشجویان چارهای جز دست به جیب شدن ندارند و مانند سالهای گذشته انتظار چندانی از بنهای تخفیف ندارند.
گزارش از بهاره درویشی
انتهای پیام/