سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه مزاج سرد و تر را تشخیص بدهیم؟

افراد با مزاج‌های مختلف ویژگی‌های روحی و فیزیکی مختلفی دارند که با مصرف مواد غذایی خاص می‌توانند سلامتی بدن خود را تضمین کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ عضو هیات مدیره انجمن علمی طب سنتی ایران و عضو هیات علمی و مدیر گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش،‌ در مورد خصوصیات مزاج گرم و تر گفت: «افراد با مزاج سرد و تر، استعداد چاقی دارند و چاقی آن‌ها مانند افراد گرم و تر از جنس عضله نیست، بلکه از جنس چربی و اصطلاحاً پف آلودگی است و بنابراین بدن‌ها و گوشت و عضلاتشان حالت پف‌آلوده و سستی دارد.

خواب این افراد زیاد است، پوست بسیار سفیدی دارند، موها معمولاً نازک، بور و خرمایی و صاف است.

تحمل و صبر و حوصله بسیار زیادی دارند. این مزاج در خانم‌ها شایع‌تر است. مزاج‌های گرم در آقایان شایع‌تر هستند.

مزاج‌های سرد و تر، به افراد بسیار صبور معروف هستند و کسانی هستند که تحملشان برای سختی‌ها و استرس‌ها بسیار زیاد است.

این افراد استعداد سردی دارند، بدنشان سرد است، از درون احساس سرما دارند. وقتی کسی به بدنشان دست می‌زند، سرما را حس می‌کند.

پوست‌های نرم و لطیفی دارند و جزء افرادی هستند که بهترین پوست‌ها را دارند. یعنی پوستشان سفید است و استعداد جوش زدن و خارش و مشکلات این‌چنینی را اصلاً ندارند. اما باید مراقب باشند.

این افراد در فصول سرد و در اقلیم‌های سردسیری، اذیت می‌شوند و سرمای زیادی در بدنشان ایجاد می‌شود و رسوخ می‌کند و دچار درد عضله و استخوان می‌شوند».

وی افزود: «مصرف سردی‌جات مثل ماست و دوغ، میوه‌ها و سبزیجاتی مثل خیار، کاهو و مصرف آب زیاد و مواد ترش و ملس در این افراد مناسب نیست و باید از آن‌ها پرهیز کنند.

باید از مقداری گرمی‌جات در غذای خود استفاده کنند مثلاً نمک غذا را مقداری بیشتر بریزند و فلفل و ادویه به آن اضافه کنند. ذاتاً هم به این گونه هستند، یعنی به خاطر اینکه حس چشایی و بویایی‌شان یک مقدار ضعیف است، تمایل دارند به غذایشان نمک، ادویه و فلفل بیشتری اضافه کنند

خواب زیاد هم برای این افراد بد است و بر اثر خواب زیاد و سرمای زیاد دچار پف آلودگی و کاهش حافظه می‌شوند. درد مفاصل، نفخ و قولنج در این افراد ایجاد می‌شود.

ورزش کردن برای این افراد بسیار لازم است، چون ورزش بدن را گرم و رطوبت‌های زائد را دفع می‌کند.

بهتر است از ورزش‌های پرتحرک و ترجیحاً زیر نور آفتاب ملایم بهره ببرند، و نه ورزش‌های با تحرک کم و در سالن‌های ورزشی و یا در سایه!»

دکتر میرغضنفری اظهار داشت: «باید از مقداری گرمی‌جات در غذای خود استفاده کنند مثلاً نمک غذا را مقداری بیشتر بریزند و فلفل و ادویه به آن اضافه کنند. ذاتاً هم به این گونه هستند، یعنی به خاطر اینکه حس چشایی و بویایی‌شان یک مقدار ضعیف است، تمایل دارند به غذایشان نمک، ادویه و فلفل بیشتری اضافه کنند.

حتماً باید سعی کنند از شیرینی‌های طبیعی مثل انجیر و مویز بهره‌مند شوند.

متابولیسم بدن این افراد پایین است و با مصرف مواد ذکر شده مقداری متابولیسم بدنشان بالا می‌رود، تحرکشان بیشتر و رطوبت‌های بدنشان کمتر می‌شود.

موادی مثل زنجفیل و دارچین که گرم و تند که شاید گاهی اوقات شور باشند، برای این افراد توصیه می‌شود.

آجیل‌جات مثل پسته، گردو (البته مصرف آن به تنهایی توصیه نمی‌شود)، بادام (جزء بهترین آجیل‌ها) و مویز برای این افراد خوب است.

اگر این افراد مواد رو به شیرین هم مصرف کنند، خیلی برایشان مفید است و باعث می‌شود انرژی بگیرند.

این افراد که معمولاً دچار ضعف بدنی و ضعف قوا هستند، با مصرف مواد ذکر شده می‌توانند همواره حالت خود را به حالت طبیعی نگه دارند و عملکرد طبیعی و خوبی داشته باشند».

منبع:زندگی آنلاین

انتهای پیام/

آنچه باید درباره مزاج سرد و تر باید بدانید

برچسب ها: مزاج ، طب سنتی ، ادویه ها ، ورزش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.