به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام صادق(ع) در حدیثی در مورد ثواب روزه در عید غدیر فرموده اند: صِیَامُ یَوْمِ غَدِیرِ خُمٍّ یَعْدِلُ صِیَامَ عُمُرِ الدُّنْیَا لَوْ عَاشَ إِنْسَانٌ ثُمَّ صَامَ مَا عَمَرَتِ الدُّنْیَا لَکَانَ لَهُ ثَوَابُ ذَلِکَ وَ صِیَامُهُ یَعْدِلُ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فِی کُلِّ عَامٍ مِائَةَ حَجَّةٍ وَ مِائَةَ عُمْرَةٍ مَبْرُورَاتٍ مُتَقَبَّلَاتٍ وَ هُوَ عِیدُ اللَّهِ الْأَکْبَر...».
روزه عید غدیر خم برابر است با روزه عمر دنیا، اگر انسانی زندگی کند سپس تمام طول دنیا روزه گیرد برای او ثواب آن است. و روزه آن در نزد خدای بزرگ و بلند مرتبه در هر سال برابر است با صد حج تمتع و صد حج عمره قبول شده و آن عید بزرگ خداوند است(1).
حسن بن راشد گويد: به امام صادق (ع) عرض كردم فدايت شوم براى مسلمانان عيدى غير دو عيد فطر و قربان هست؟
فرمود: آرى اى حسن بزرگتر و شريفتر از آنها گويد:
عرض كردم: آن چه روزيست؟
فرمود: روزى كه امير المؤمنين (ع) بهخلافت نصب شد، و سيّد و سالار و پيشواى مردم گرديد.
پرسيدم: آن كدام روز از ايّام هفته است؟
فرمود: روزها می گردد و آن در روز هيجدهم ذى الحجّه است.
گويد: عرض كردم فدايت گردم چه عملى سزاوار است در آن روزانجام دهيم.
فرمود: اى حسن آن روز را روزه گير و بسيار صلوات بر محمّد و اهل بيتش فرست و بيزارى جو بسوى خدا از كسانى كه درباره آنها ظلم كردند و حقّشان را انكار نمودند، زيرا همه پيغمبران را رسم چنين بود كه امر می كردند اوصياء خود را كه روزى كه وصى خود را معرّفى كرده و به جانشينى نصب نموده اند آن روز را عيد گيرند.
گويد: پرسيدم چه پاداشى است براى كسى از ما كه آن روز را روزه بگيرد؟
حضرت فرمود: ثواب روزه شصت ماه، و ترك مكن روزه روز بيست و هفتم ماه رجب را زيرا آن روزيست كه در آن نبوّت بر محمّد صلّى اللَّه عليه و اله و سلّم فرود آمد و ثواب روزهایش مثل ثواب روزه شصت ماه است براى شما(2).
منبع : منبع حدیث: بحارالأنوار،مجلسی، جلد37،صفحه156،حاشیه 40
ثواب الأعمال و عقاب الأعمال،محمد بن علی ابن بابویه ، ترجمه غفارى، صفحه 171
انتهای پیام/