سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فخاری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

تهی‌سازی مناطق از مدافعین محلی، بسترسازی برای بزهکاری است/ اقتصاد کثیف مانع حل معضل معتادان خیابانی

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه محله مولوی صرفاً تجاری و خالی از سکنه شده است، گفت: در این شرایط این گونه محلات مدافعان شهری ندارند.

الهام فخاری عضو شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به حضور آزادانه معتادان در سطح شهر و به ویژه خیابان مولوی که با آغاز تاریکی هوا فضای ناایمنی را برای آن منطقه ترسیم می‌کند، اظهار کرد: هر کدام از دستگاه‌ها و نهادها در چارچوب مسئولیت قانونی خود تلاش می‌کنند در راستای درمان مسائل شهری مرتبط با معتادان وظایف خود را انجام دهند، اما اعتیاد بخشی از واقعیت اجتماعی است که نیازمند برنامه‌های اجتماعی و سبک زندگی است.

وی افزود: حل نشدن معضل معتادان خیابانی مسئله‌ای نیست که بتوان گفت هر یک از دستگاه‌های مسئول مثل شهرداری، ناجا و بهزیستی کم‌کاری می‌کنند، زیرا در همه جای جهان پشت این مسئله یک اقتصاد کثیف و قوی وجود دارد.

فخاری با تأکید بر اینکه این اقتصاد کثیف در تمام دنیا تلاش می‌کند بازار خود را حفظ کند، گفت: آیا انتظار دارید که پلیس با حضور در خیابان مولوی آن همه معتاد را بازداشت کند؟، آیا در این شرایط سازمان زندان‌ها این همه معتاد را تحویل می‌گیرد و با این کار مسأله حل می‌شود؟

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه یک رویکرد این است که فرد معتاد، بیمار تلقی می‌شود و باید تحت درمان قرار گیرد،تصریح کرد: شاید این فرآیند به صورت پیوسته پیش نمی‌رود و این شرایط را به وجود آورده است.

فخاری با تأکید بر اینکه این وضعیت به خاطر کوتاهی دستگاه‌ها نیست، گفت: میزان افزایش معتادان و تنوع موادمخدر از دلایلی است که این شرایط را به وجود آورده است.

وی با بیان اینکه از صبح تا غروب یک اقتصاد پر تحرک در خیابان مولوی در جریان است،افزود: از هنگام غروب به بعد، یک اقتصاد کثیف در این منطقه فعال می‌شود و جهانی دیگر را نمایان می‌کند.

فخاری با اشاره به اینکه محله مولوی صرفاً تجاری و خالی از سکنه شده است، گفت: در این شرایط این گونه محلات مدافعان شهری ندارند.

وی افزود: وقتی که خانه‌ها متروکه و تبدیل به انبار می‌شوند، دیگر ساکنان و مدافعان محلی به عنوان صاحبان اصلی منطقه حضور ندارند، لذا در تاریکی شب که انبارها بسته می‌شود، محلی برای تجمع امن معتادان فراهم می‌شود.

فخاری تأکید کرد: برای رویکرد پیشگیرانه باید مراقبت کنیم که محلات و مناطق شهری به دلیل تجاری سازی و اداری شدن از ساکنان محلی، بومی و خانواده‌ها خالی نشوند.

عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه از دست دادن ساکنان بومی موجب بی‌دفاع شدن مناطق شهری و رشد بزه‌کاری در این مناطق می‌شود، تصریح کرد: ‌تجربه ملی ما در خوزستان نشان می‌دهد وقتی که ساکنان این شهر شرایط مشابه ما را داشتند، با تمهیداتی مناسب این فضاها را به اماکنی برای تعاملات فرهنگی و حضور اجتماعی مردم تبدیل کردند و در نهایت بزهکاران حاضر در منطقه مجبور به عقب نشینی و ترک آن محلات شدند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.