سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موشک کروز قادر؛

موشکی که پایگاه‌های منطقه‌ای آمریکا را شخم می‌زند

موشک قادر با برد ۲۰۰ کیلومتری خود می تواند پایگاه‌های منطقه‌ای آمریکا را نابود کند.

به گزارش خبرنگار  حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوری‌های نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه شروع این پیشرفت را می‌توان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست. امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشک‌های جدید و مدرنی توسط نیرو‌های مسلح کشور رونمایی می‌شود که با معرفی هرکدام از آن‌ها دشمنان از پیشرفت ایران در عرصه دفاعی عصبانی‌تر شده و توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایان‌تر می‌شود.

در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده ایران و توان مقابله کشور با هر گونه تهدید نظامی این روز‌ها محور بحث روز است. بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می‌دهد که برد این موشک‌ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از ۷۰ درصد آسیا می‌رسد و این توان دفاعی باعث نا امیدی دشمنان در حمله نظامی به خاک و تاسیسات حیاتی کشورمان شده است.

یکی از موثرترین سلاح‌ها در میدان‌های نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشک‌ها هستند و یکی از اعضای این خانواده موشک‌های کروز هستند.

موشک کروز نوعی موشک و نوعی هواگرد بی‌سرنشین هدایت شونده بوده که مسیر آن تا رسیدن به هدف قابل تغییر و هدایت است. در اغلب سامانه‌های کروز از نوعی موتور جت استفاده می‌شود، در حالی که موشک‌های دیگر از موتور راکتی استفاده می‌کنند.

موشک‌های کروز معمولاً تمام مسیر خود را در ارتفاع بسیار پائین (برای جلوگیری از تشخیص توسط رادار‌های دشمن) و با سرعت تقریباً ثابت با سرعت مافوق صوت یا نزدیک به صوت طی می‌کنند. تفاوت موشک کروز با پهپاد این است که کروز‌ها فقط به عنوان یک سلاح استفاده می‌شوند و کلاهک جنگی بخشی از بدنه آنهاست.

با توجه به لختی اولیه در هدایت موشک کروز، این امکان وجود دارد که موشک صد‌ها متر از مسیر منحرف شود. زیرا اگر چه با هدایت از این نوع لختی امکان انحراف برای موشکی که ده‌ها دقیقه پرواز می‌کند کم است، ولی برای موشکی که ساعت‌ها باید ادامه طریق دهد مناسب نیست. برای رفع عیب باید نوعی تصحیح در مسیر انجام شود تا در عمل مکمل هدایت اصلی آن باشد.

یکی از مهم‌ترین نکات درباره موشک کروز پرواز طولانی مدت این موشک است. به همین دلیل ممکن است توسط سامانه‌های منحرف کننده پدافندی دشمن، با وضعیت حرکت لختی موشک در طول مسیر امکان انحراف از چند متر تا چند صد متر وجود داشته باشد، البته با وجود سامانه‌هایی نظیر سامانه انطباق متقابل پشت سر هم جغرافیایی، سامانه سی دی اس و سامانه جی پی اس احتمال این مورد بسیار کاهش می‌باید.

موشک‌های کروز دارای چهار مولفه عمده هستند؛ اولین مولفه موشک‌های کروز استفاده از نیروی آیرودینامیکی در طبقات پایین جو (۳۰ کیلومتر یا ۱۰۰۰۰ پا) است.

دومین مولفه این موشک‌ها توانایی تغییر مسیر و ارتفاع حرکت خود در طول مسیر حرکت است. سومین مولفه موشک‌های کروز، برد بیش از۵۰ کیلومتری آنهاست. آخرین و مهم‌ترین ویژگی و مولفه آن‌ها قابلیت هدایت مداوم در طول مسیر به سوی هدف نهایی‌ست.

موشک کروز موشکی راهبردی است و به همین دلیل قابلیت پنهان شدن از دید رادار‌های دشمن به دلیل سطح مقطع کوچک، دارابودن موتور توربوفن با تابش حرارتی کم و سطح پرواز پایین را داراست. موشک‌های کروز را می‌توان از نظر اندازه، سرعت (فراصوتی یا فروصوتی) و نحوه پرتاب تقسیم‌بندی کرد. موشک‌های کروز بسته به شیوهٔ پرتاب به سه دسته هواپایه، دریاپایه و زمین پایه تقسیم می‌شوند.

موشک قادر

موشک قادر یکی از انواع موشک های کروز هواپایه، دریاپایه و زمین پایه ضد کشتی است که برای انهدام اهداف دریایی نظیر ناوها، ناوشکن ها، زیردریایی ها و یا هر شناور سطحی و زیرسطحی استفاده می شود. موشک قادر ساخت صنایع دفاع بوده و یکی از پروژه های جهاد خودکفایی نیروهای مسلح کشورمان است که برای اولین بار در سال ۹۰ در رزمایش نیروی دریایی ارتش رونمایی شد. قادر از سوخت جامد بهره برده و برد تقریبی آن در حدود ۲۰۰ کیلومتر است که با دارابودن کلاهک جنگی ۲۰۰ کیلوگرمی از قدرت تخریبی بالایی علیه اهداف ساحلی و کشتی‌های جنگی برخوردار می‌باشد. منابع خبری ایرانی قادر را یک موشک کروز نسبتاً سبک توصیف کرده که در ارتفاع پائین حرکت کرده و دقت بالایی دارد.

سامانه پرتاب موشک کروز زمین پایه قادر

قادر ویژگی های بسیار متنوع و کارآمدی دارد که آماده‌سازی سریع، سامانه ناوبری با دقت بسیار بالا، رادار پیشرفته با قابلیت مقابله با جنگ الکترونیک، ارتفاع پروازی پایین، دقت بالا در انهدام اهداف مورد نظر به‌ویژه شناور‌های دریایی، قدرت تخریب زیاد و مقاومت بالا در مقابله با اختلالات رادیویی از ویژگی‌های مهم این موشک است.

موشک کروز هواپایه قادر که قابلیت نصب بر روی هواپیمای جت جنگنده F-4E را داراست

هم‌چنین، موشک کروز دریاپایه قادر قابلیت شلیک از انواع پرتاب‌گر‌های ساحلی، دریایی و نوع هواپایه آن نیز قابلیت پرتاب از انواع جنگنده‌ها را دارد.

قادر در رسانه ها

پایگاه خبری گلوبال سیکیوریتی در گزارشی به بررسی موشک کروز قادر پرداخته و درباره آن نوشته که امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده سابق نیروی دریایی جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۴ خبر از نصب موشک قادر بر روی ناوشکن و کشتی‌های جنگی این نیرو داده است.

در ادامه این گزارش آمده که نسل اول این موشک به صورت هواپایه در سال ۲۰۱۱ رونمایی و معرفی شد، اما اکنون به صورت‌های زمین پایه، دریا پایه هم تولید شده و در اختیار نیرو‌های مسلح ایران قرارگرفته است. موشک قادر هم‌چنین توانایی نیروی دریایی ایران را در خلیج فارس و تنگه هرمز افزایش می‌دهد.

موشک کروز هواپایه قادر

پایگاه خبری براهمَند هم در سال ۲۰۱۱ خبر از رونمایی این موشک داده و درباره موشک کروز قادر نوشته که این موشک با برد ۲۰۰ کیلومتری خود می تواند اهداف منطقه‌ای نظیر پایگاه‌های آمریکا را نابود کند. این موشک برای اهداف دریایی طراحی و تولید شده که توسط رئیس جمهور ایران از آن رونمایی شد.

در ادامه این گزارش خبری درباره یکی از ویژگی های این موشکی ساخته شده توسط متخصصان داخلی کشورمان را قدرت تخریب و دقت بسیار بالا دانسته است.

موفقیت دانشمندان و طراحان ایرانی امروزه به همگان ثابت شده است و اکنون شاهد این هستیم که ایران در بسیاری از زمینه‌ها خودکفا شده است. اعمال تحریم‌های خصمانه علیه کشورمان نیز نتوانست کاری از پیش ببرد و تهران توانست یکه و تنها راه خود را در حوزه دفاعی ادامه دهد.

کشور ما طی سال‌های اخیر توانسته است طیف متنوعی از موشک‌های بالستیک با ویژگی‌های متفاوت برای مقابله با انواع تهدیدات را طراحی و تولید کند که به همین سبب به یکی از قدرت‌های موشکی جهان و منطقه غرب آسیا تبدیل شده است. توانمندی نظامی و دفاعی کشور، بدون شک یکی از مهم ‏ترین محور‌های راهبرد نظامی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با تهدیدات است. همینطور بر اساس مولفه‌های قدرت، توان موشکی به عنوان یکی از مهمترین عامل بازدارنده تهاجم نظامی قرار دارد که کشور ما به خوبی از آن برخوردار است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۵۳ ۳۰ دی ۱۳۹۷
عکس ساحلی پرتاب موشک با منظره زننده وجودزباله های اطراف خودنمایی میکنه
همتی
۲۱:۳۲ ۲۳ آذر ۱۳۹۷
با این تجهیزات اسراییل را هدف بگیرید
ناشناس
۱۳:۱۶ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
این نتیجه نگاه کردن به خداست ....................نگا ه به زمین نتیجه ای نداره
ناشناس
۰۸:۲۹ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
درود خدا بر ایران مقتدر و ایرانی مومن.
ناشناس
۰۰:۵۹ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
با وجود بن سلمان واقدامات نپخته این تازه کار در اینده نزدیک شاهد تثبیت قدرت بیشتر ایران هستیم. واگر بشه در تحولات اینده عربستان رو با خودمون همراه کنیم و امریکا و اسراییل را نابود کنیم ان شأالله
ناشناس
۱۳:۵۸ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
خاندان منحوس آل سعود نوکر آمریکاو اسرائیلند
ناشناس
۲۳:۴۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا مرگ بر آمریکا مرگ آمریکا
ناشناس
۰۰:۵۷ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۲۱:۵۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
هم برد و هم قدرت تخریبش باید بیشتر بشه
ناشناس
۲۱:۱۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
ای کاش اقتصاد کشور مثل موشک روز به روز پیشرفت می کرد ،و مردم اینقدر در فشار اقتصادی نبودند!
در ابراهیمی
۲۱:۰۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام برتمامیه دلاور مردان سپاهی من خودم یه کارگرهستم ولی به قدرت نظامی کشورم افتخار می کنم
شکار چی
۲۰:۲۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
اخرش باید همه شون را شخم بزنیم
ناشناس
۱۹:۵۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
انشاالله تعالی اگرلازم وصلاحدیدشدممکنست روزی بایدبرای رسیدن به" قله اقتدار نظامی-امنیتی "که حق طبیعی هرکشوریست آنهم درجهان گرگ صفتان وحشی وبیرحم مستکبران زمانه به ساخت سلاح اتمی درمقیاس کوچک وکم وهشداری وبازدارنگی نهایی روی آوریم که ترس دشمنان می شود12/9/1397
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
فقط خدا شکر
ناشناس
۱۹:۰۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
تواین زمونه قدرت نداشته باشی کارت تمومه پس باید قدرتمند باشی ازتمام لحاظ
ناشناس
۱۹:۰۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
بسیار عالی
ناشناس
۱۸:۰۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
این حق ماست که در جهان قدرتمند و قوی و چالاک باشیم
ناشناس
۱۷:۱۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
صنعت هواپیما سازی را هم همچون موشکی توسعه دهیم تا عقب ماندگی‌های این صنعت هم جبران شود
ناشناس
۱۶:۵۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
الحمدا... شکرا... مرگ برآمریکا و انگلیس و اسرائیل و آل سعود
ناشناس
۱۶:۵۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام بر دانشمندان پر تلاش ايران بايد روزبروز توان و قدرت ما بيشتر بشه با توكل بخدا و با توسل به امام زمان.عج. حتما پيروز و سربلند ميشويم. اللهم عجل لوليك الفرج.
محمد علي
۱۵:۵۹ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
با سلام
قدرت نظامي ايران مخصوصا موشكي به دنيا ثابت كرده ايران كشور قدرتمند در منطقه هست زيرا با تمام و فشار زياد تحريم ها توانسته با تكيه بر متخصص هاي داخلي پيشرفت زيادي داشته باشه و الان جز قدرتمند ترين كشىور ها در حوضه موشكي و دفاعي هست
بايد مديون و قدر رهبر عزيزمان را بدانيم چون با راهنمايي و تكيه بر خود به اينجا رسيدم و فريب دشمنانمان را نخورديم
ناشناس
۱۵:۳۹ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
زمانی بود که ناو وینسنس ا مریکا یه هواپیمای مسافری ایران رو با 290 سرنشین زد و هیچکس تو دنیا از ما حمایت نکرد حتی سازمان هوایپیمایی ایکایو؟!!! ناوچه های سهند وسبلان را از اقیانوس هند زدن وهیچ کی صداش درنیومد؟......دستتون درد نکنه که این تهدیدها را به فرصت تبدیل کردین و ابر قدرتها رو زمینگیر ........خدا رحمت کنه شهید تهرانی ودوستاشو ......
ناشناس
۱۷:۴۹ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
دقیقادقیقادقیقا
سعید رحمانی
۱۴:۵۷ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
در طول تاریخ ایرانیان هیچوقت جنگ طلب نبودند ولی تجهیزات دفاعی برای ما از نان شب واجبتر است باید قدرت دفاعی داشته باشیم والا از یمن و عراق و افغانستان بیشتر به ما هجوم می اورند و تار و مارمان میکنند خونمان را مباح و اموالمان را تاراج میکنند وهابیها و علمای بی علمشان فتوا صادر میکنند امسال مثل داعش اجرا میکنند.
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام...آیا نمونه ای از حادثه طبس اتفاق می افتد و جنازه سربازان امریکا خاکستر و سوخته مشاهده می کنیم ؟
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام...آیا نمونه ای از حادثه طبس اتفاق می افتد و جنازه سربازان امریکا خاکستر و سوخته مشاهده می کنیم ؟
ناشناس
۱۴:۳۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا
ناشناس
۱۵:۴۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
مرگ بر آمریکا و آمریکاپرستان خائن.
said
۱۴:۱۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام
باعرض سلام وخسته نباشید به همه ارگانهاي نظامی کشورم ایران موفق باشید ان شاءالله
said
۱۴:۱۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام
باعرض سلام وخسته نباشید به همه ارگانهاي نظامی کشورم ایران موفق باشید ان شاءالله
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
ماشاالله
عباس فیروزپور
۱۳:۵۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
در جبهه دشمن سیاستمداران آتش تندی دارند و نظامیانشان واقع بین تر از آنها هستند
محمد
۱۳:۴۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام
باعرض سلام وخسته نباشید به همه ارگانهاي نظامی کشورم ایران موفق باشید ان شاءالله
محمد
۱۳:۴۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام
باعرض سلام وخسته نباشید به همه ارگانهاي نظامی کشورم ایران موفق باشید ان شاءالله
محمد
۱۳:۴۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
سلام
باعرض سلام وخسته نباشید به همه ارگانهاي نظامی کشورم ایران موفق باشید ان شاءالله
فرزند زاگرس
۱۲:۴۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
به امید خدا تمام دشمنان ایران رو باخاک یکسان میکنیم وهمچنان سربلند خواهیم ماند تا ابد
عباس
۱۲:۳۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
معجزه خون شهیدان است که دانش ساخت تسلیحات نظامی در قرن اخیر به سمتی رفت که کافیست یک کشور مستفل سیاسی باشد امروزه حتی شیادترین افراد جرات ندارند برنامه برتری نظامی پیش سیاستمداران ببرند
ناشناس
۱۱:۰۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
چه میشه یکی از این موشکا اغاز گر یک جنگ تمام عیار با امریکا باشه
ناشناس
۱۲:۴۳ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
جنگ خوب نیست
حق گو
۱۳:۳۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
ماد هیچ وقت آغاز کننده جنگی نخواهیم بود. این ها جنبه دفاعی دارد.
ناشناس
۱۴:۰۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
خیلی عالیه...چه شود
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
این موشکها برای دفاع است و ایران به هیچ کشوری حمله نظامی نخواهد کرد و آغازگر جتگ نخواهد بود
مهکار
۰۱:۰۴ ۱۳ آذر ۱۳۹۷
جنگ گاهی خوب است و گاهی خوب نیست؛ جنگی که بحق باشد خوب است و جنگی که به ناحق باشد خوب نیست.
آمریکا ناحق و مستکبر و ... است جنگ با مستکبر قلدر چه در خانه چه بیرون خانه خوب است و نیکو
ناشناس
۱۰:۳۵ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
یعنی واقعان این موشک می تونه پایگاهای بی دفاع امریکاای را بزنه...!
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
منظورت چیه ؟مگه نمیبینی توی جنگ واقعی توی میدون نبرد سوریه وعراق بارها از ایران شکست خوردند ،خوابی یا خودتو زدی بخواب
ناشناس
۱۰:۳۰ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
یه دونه به این آل سعود خبیص حواله کنید
ناشناس
۱۶:۴۶ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
حیفه یکی از این موشکها حروم ال سعود بشه خدا خودش هلاکشون کنه
ناشناس
۱۷:۵۲ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
آل سقوط آلسقوط
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۲ آذر ۱۳۹۷
عالی ترتیب امریکا رو بدین ترامپ رو به شکر خوری بندازین