معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: بهره برداری از طرح توسعه شرکت ملی مس، اصلاح و بازسازی کارخانجات مس در شهر بابک و افتتاح حداقل دو کارخانه کنسانتره و یک کارخانه گندله ۲.۵ مییلون تنی در سنگان از برنامههای سال جاری است.
به گفته وی بهره برداری از بخش آهن اسفنجی فولاد بافت، آهن اسفنجی گل گهر در سیرجان، و بخش فولاد شرکت جهان فولاد در سیرجان ازدیگر پروژههای معدنی است که امسال افتتاح میشود.
سرقینی در ادامه گفتگو احیای معادن کوچک را از جمله برنامههای مهم وزارتخانه متبوع خود اعلام کرد و گفت: تفاهم نامهی امضا شده و خانه معدن و بخش خصوصی و ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی را درگیر این پروژه کرده ایم.
وی اضافه کرد: این معادن در مناطق کمتر برخوردار هستند و امسال حداقل ۵۰ تا ۶۰ معدن کوچک را برای سرمایه گذاری عرضه میکنیم، این معادن کوچک رها شده بودند و سازمانهای ایمیدرو و تهیه و تولید مواد معدنی، با ارزیابی مجدد اطلاعات جدید تری را در اختیار سرمایه گذاران قرار میدهند. ارزیابیها شروع شده و تا نیمه دوم سال برخی ا زمعادن اعلام میشود.
بیشتر بخوانید: شرکتهای بزرگ سنگ آهن ۲۶.۷ میلیون تن گندله تولید کردند
معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت یا ذکر آمار مقایسهای تولید مواد معدنی در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ افزود: تولید مواد معدنی در سال ۹۶ حدود ۴۲۰ میلیون تن بوده که در سال ۹۷ به ۴۶۰ میلین تن رسیده است.همچنین مس به صورت متوسط در سنوات گذشته ۲۰۰ هزارتن تولید شده و این در حالی است که در سال ۹۷ به حدود ۲۵۰ هزارتن در شرایط تحریم رسیده است.
سرقینی ادامه داد: تولید آلومینیوم علیرغم مشکلات تامین مواد اولیه از ۳۱۰ هزارتن در سال ۹۶ به ۳۴۰ هزارتن در سال ۹۷ افزایش یافته است و سیمان از ۵۵ میلیون تن تولید در سال ۹۶ به ۵۶ میلیون تن در سال ۹۷ افزایش یافت.
وی اظهار کرد: سنگ آهن درسال ۹۶ حدود ۷۲ میلیون تن تولید شد و این رقم در سال ۹۷ به ۷۵ میلیون تن افزایش یافت.
به گفته سرقینی شمش روی با ۱۶ هزار تن افزایش تولید از ۲۰۰ هزار تن در سال ۹۶ به ۲۱۶ هزارتن در سال گذشته رسید. همچنین فولاد خام از ۲۲ میلیون تن به ۲۵ میلیون تن، کنسانتره زغال سنگ از یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن به یک میلون و ۶۰۰ هزارتن، کاشی و سرامیک از ۳۷۰ میلیون متر ربع به ۳۸۰ میلیون متر مربع و شیشه جام از یک میلیون و ۴۸۰ هزارتن به یک میلیون و ۵۰۰ هزارتن در سال گذشته رسید.
انتهای پیام/