سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران و عراق از لحاظ استراتژیک، محیط زیست و اقتصاد با هم ارتباط دارند+تصاویر

سمینار بررسی روابط دو جانبه ایران و عراق در دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور ابوموسی، فرمانده نیرو‌های حشدالشعبی در ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علی اسدی، دبیر نشست روابط دوجانبه ایران و عراق در ابتدا سمینار روابط دوجانبه ایران و عراق با بیان اینکه این ٢ کشور، ٢ ملت دوست و همسایه هستند گفت: هر ٢ کشور از لحاظ استراتژیک، محیط زیست و اقتصاد با هم ارتباط دارند که امروز بنا داریم آن روابط را بررسی کنیم.

وی افزود: دانشگاه شهید چمران بستری برای رشد و بالندگی دانشجویان خارجی، خصوصا برادران و خواهران عراقی ایجاد کرده که باید این را فرصتی برای هم اندیشی فکری و علمی با نخبگان و معرفی فرهنگ و سطح علمی بالای ایرانیان بدانیم.

اسدی اظهار کرد: در اینجا لازم است به عنوان یک شهروند ایرانی بگویم که ما قائل به صلح، ثبات، امنیت و یکپارچگی هستیم و به دشمنان اجازه تفرقه افکنی نخواهیم داد، زیرا تئوری اسلام با صلح پایدار است.

وی بیان داشت: امید است که بتوانیم بذر محبت و اخوت را در دل همه هم سنگری هایمان بنشانیم و چهره‌ نفاق و دو دستگی را تا آنجایی که بتوانیم کم رنگ و کم رنگ‌تر کنیم.

سید مرتضی افقه، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد گفت: به طور کلی تجارت یکی از عوامل تاثیر گذار در اقتصاد کشور‌ها است، حتی علارغم موقعیت کنونی ایران که تحت فشار تحریم‌های شدید قرار دارد، اما روابط تجاری ما همچنان با عراق برقرار است و از امتیازات بالایی در این کشور برخوردار هستیم. متاسفانه کشور ما تا به حال ٢ موقعیت مهم را برای توسعه صادرات از دست داده است، تجربه اول مربوط به فروپاشی شوروی و واگذاری فرصت به رقیبان در آسیا میانه است و دوم پس از حمله آمریکا به رژیم بعث و نابودی آن بود.

وی افزود: در آن زمان، موقعیت بسیار مناسبی فراهم شده بود و درخواست مراوده از سوی عراق بالا و در نوع خود بی نظیر بود. بسیار سعی شد تا موانع و برکراسی پیچیده را رفع کنیم، اما خوزستان در زمینه صادرات به عراق بسیار عقب ماند در حالی که کرمانشاه پیشرفت خوبی داشته است. ضمن آنکه استان ما به بصره نزدیک‌تر است.

بصره دومین شهر بزرگ عراق با جمعیتی بیش از ٢ میلیون نفر است که مردم آن به لحاظ فرهنگی و مذهبی شباهت زیادی به اهالی خوزستان دارند. این شهر در امتداد اروند رود است که در ۵۵ کیلومتری خلیج فارس و در ۵۴۵ کیلومتری بغداد، پایتخت قرار دارد.

افقه با تاکید بر اینکه عراقی‌ها همچنان مشتاق گسترش روابط تجاری خود با ایران هستند، بیان کرد: در شرایط فعلی تحریم‌ها می‌توان از امتیاز فرهنگی، مذهبی و همسایه بودن بیشترین استفاده را کرد تا از طریق مبادلات بازرگانی با کشور عراق تاثیر تحریم‌ها را کاهش داده و حتی زمسنه دور زدن آن‌ها را فراهم آوریم.

ابوموسی فرمانده نیرو‌های حشدالشعبی در ایران با بیان اینکه در آغاز بارش‌ها که هم زمان در عراق نیز به وقوع پیوست به همراه مهندس ابومهدی اتاق‌های عملیات و کنترل برای مهار آب را تشکیل دادیم، گفت: سرانجام به این نتیجه رسیدیم که با توجه به سرعت بالا آب و سرازیر شدن آن به سمت بصره نمی‌توان طغیان رودخانه را فروکش کرد پس ما نیز بعد از هماهنگی با برخی مقامات و سازمان‌های ایرانی به سمت جمهوری اسلامی آمدیم که آنان نیز به ما اجازه فعالیت دادند.

وی افزود: حجم فاجعه بسیار بزرگ بود به طوری که روزانه ٢ ساعت استراحت می‌کردیم، ما برای جلوگیری از ورود آب به روستا‌های عراقی؛ تالاب شادگان را به سمت دریا (خلیج فارس) منحرف کردیم که برای این امر صد دستگاه بولدوزر از سوی حشدالشعبی ارسال و ٣۰ دستگاه آمبولانس نیز از طرف بهداری فرستاده شد.

ابوموسی بیان کرد: تنها از ۴ یا ۵ روز پیش حجم کاری ما کمتر شده و مشکل اصلی نیز تخلیه آب از خانه‌ها است که برای این کار درخواست دستگاه پمپاژ از تهران و عراق شده است ضمن آنکه کار ما همچنان ادامه دارد باید با قدرت و با امکانات به کار خود ادامه دهیم.

حشدالشعبی یا بسیج مردمی که پس از حمله داعش و فتوای جهاد آیت الله سیستانی، یکی از مراجع عراقی و با هدف کمک به ارتش و نیرو‌های امنیتی عراق تشکیل شد، اما ابتکار به وجود آمدن آن با ایران بود. حشد الشعبی در واقع مجموعه‌ای است متشکل از چندین گروه‌های شبه نظامی شیعی که البته اهل سنت نیز در آن وجود دارد. شمار این گروه‌ها تا ۴۰ سازمان تخمین زده می‎شود، از جمله سازمان بدر، عصائب أهل الحق، سرایا طلیعه الخراسانی، و کتائب حزب الله.

انتهای پیام/ن

سمینار بررسی روابط دوجانبه ایران و عراق

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.