سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه می‌توان از چربی‌ها و روغن‌ها استفاده کرد بدون اینکه به بدن ضرر برسانند؟

توجه به نوع و میزان چربی مصرفی روزانه برای حفظ سلامت بدن حائز اهمیت است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، زهرا حسن زاده دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز با بیان اینکه روغن‌های مصرفی و چربی‌های رژیمی علاوه بر اینکه در ایجاد طعم و مزه غذا‌ها نقش دارند، تأمین کننده بخش اعظمی از انرژی دریافتی روزانه محسوب می‌شود، اظهار کرد: همچنین منبع مهم و با ارزشی از اسید‌های چرب ضروری نظیر اسید‌های چرب امگا-۳، امگا-۶ و امگا-۹ و ویتامین‌های محلول در چربی هستند.

او با بیان اینکه توجه به نوع و میزان چربی مصرفی روزانه برای حفظ سلامت بدن حائز اهمیت است، افزود: دریافت زیاد چربی‌ها و انتخاب چربی‌های نامناسب خطر چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها را به دنبال دارد.

او گفت: مصرف زیاد روغن‌ها به صورت غذا‌های پُرچرب و سرخ کرده موجب بالا رفتن چربی‌ها در خون و نفوذ آن‌ها به دیواره رگ‌ها و اختلال در خونرسانی در اندام‌های داخلی بدن می‌شود.

دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز تصریح کرد: باید تا حد ممکن مصرف چربی‌ها را با استفاده از روش‌های پخت سالم مانند بخارپز، آب پز، پختن در فر و تنوری کردن کاهش داد.

او اظهار کرد: علاوه بر اینکه گروهی از چربی‌های رژیم غذایی از جمله روغن‌های نباتی مایع و جامد، کره و مارگارین به صورت مرئی و قابل دیدن هستند، بخشی دیگر از چربی‌ها مثل چربی موجود در گوشت قرمز، لبنیات، تخم مرغ، چیپس و انواع تنقلات و شکلات به صورت نامرئی هستند که در برنامه غذایی روزانه باید مورد توجه قرار گیرد.

چربی‌های مفید کدامند؟

زهرا حسن زاده با بیان اینکه بهتر است مصرف منابع غذایی حاوی چربی‌های مفید در برنامه غذایی افزایش یابد، ادامه داد: انواع مغز‌ها و دانه‌ها مانند گردو، بادام، فندق، پسته و کنجد به صورت روزانه و در حد اعتدال مصرف شود.

او بیان کرد: انواع ماهی‌ها نیز به دلیل تأمین کردن اسید‌های چرب ضروری به میزان دست کم ۲ بار در هفته مصرف شوند.

دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: مصرف روغن‌های گیاهی مایع به دلیل اینکه بدون کلسترول هستند و اسید‌های چرب غیراشباع بالایی دارند به روغن حیوانی یا روغن‌های جامد نباتی ارجحیت دارند.

او تصریح کرد: روغن‌های مایع حاوی ترکیبات مناسب برای تأمین انرژی موردنیاز روزانه هستند و نقش مهمی در رشد و تکامل کودکان، بهبود عملکرد مغز، تولید هورمون‌های ضروری در بدن و محافظت از ارگان‌های داخلی بدن نظیر کلیه‌ها و قلب دارد.

رعایت تعادل و تنوع در مصرف روغن‌های گیاهی

زهرا حسن زاده با بیان اینکه در مصرف روغن‌های گیاهی نیز باید تعادل و تنوع رعایت شود، افزود: مصرف روغن‌های گیاهی بیش از نیاز روزانه توصیه نمی‌شود.

او اظهار کرد: به دلیل تفاوت در ترکیب اسید‌های چرب در روغن‌های گیاهی شامل روغن زیتون، کلزا، کنجد، سویا، هسته انگور و سبوس برنج رعایت تنوع در مصرف روغن‌های گیاهی حائز اهمیت است.

دکتری تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: همه روغن‌های مایع خوراکی برای پخت غذا مناسب هستند، به دلیل اینکه روغن‌های مایع مخصوص پخت و پز نسبت به حرارت بالا مقاوم نیستند، باید فقط برای پخت انواع خورش، خوراک و برنج استفاده شود که نیاز به سرخ کردن ندارد.

او با بیان اینکه برای سرخ کردن غذا باید از روغن‌های مخصوص سرخ کردنی استفاده شود، تصریح کرد: باید به این موضوع توجه شود که حتی روغن‌های مخصوص سرخ کردنی نیز باید با حرارت کم مورد استفاده قرار گیرند که از دود کردن و سوختن روغن جلوگیری شود.

زهرا حسن زاده بیان کرد: با قرار گرفتن روغن در معرض حرارت بالا هنگام پخت غذا، ترکیبات شیمیایی نامطلوب تولید می‌شود که موجب کدر، بدبو و غلیظ شدن روغن و دود کردن آن می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.