به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آر تی عربی، مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد آنکارا از عملیات اکتشافی خود در شرق مدیترانه دست نخواهد کشید.
چاووش اوغلو در خصوص بازگشت کشتی «اوروک ریس» به بندر آنتالیا گفت برگشت این کشتی به معنای توقف عملیات اکتشافی ما در این منطقه نیست و این کشتی تنها برای تعمیر به آنتالیا بازگشته است.
وزیر خارجه ترکیه همچنین در خصوص اختلافات میان آنکارا و آتن گفت دو همسایه میتوانند به صورت مستقیم به مذاکره و رایزنی بپردازند. اما در صورت تعیین پیش شرط از سوی یونان ما نیز پیش شرطهایی را مطرح خواهیم کرد.
پیشتر نیز وزیر انرژی ترکیه بازگشت کشتی اوروک ریس را اقدامی عادی اعلام کرد و افزود این کشتی کماکان به عملیات حفاری در شرق مدیترانه کمک خواهد کرد.
پیش از این خبرگزاری رویترز گزارش داد دادههای شرکت ردیاب کشتیها «رینفینیتو»، نشان میدهد «اوروک ریس» کشتی حفاری ترکیه روز یکشنبه به سوی ساحل آنتالیا در جنوب این کشور رفته است.
این کشتی ماه گذشته به شرق دریای مدیترانه اعزام شده بود تا در کنار دو کشتی حفاری دیگر عملیات اکتشاف منابع فسیلی را در آن منطقه انجام دهد. نیروی دریایی ترکیه اوایل ماه جاری اعلام کرد این کشتی تا ۱۲ سپتامبر به فعالیت خود در آن منطقه ادامه خواهد داد.
یونان و ترکیه که هر دو از اعضای ناتو نیز هستند درباره حقوق استفاده از منابع بالقوه انرژی در شرق مدیترانه اختلافات بسیار زیادی با یکدیگر دارند. این اختلافات با اعزام اوروک ریس به این منطقه برای ترسیم نقشههای احتمالی حفاری نفت و گاز در آبهای یونان و قبرس به اوج رسیده است.
جزیره قبرس چندین دهه است که به دو قسمت قبرس یونانی در جنوب و قبرس ترکیهای در شمال که تنها از سوی آنکارا به رسمیت شناخته میشود، تقسیم شده است. با پیدا شدن منابع هیدروکربنی در ساحل جزیره قبرس در سال ۲۰۱۱ اختلافات یونان و ترکیه بر سر این جزیره عمیقتر شده است.
انتهای پیام/