محمد علی کمالی سروستانی مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از افزایش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۸ هزار و ۹۰۰ تا ۲۳ هزار تومان، مرغ آماده به طبخ درب کشتارگاه ۲۴ هزار و ۴۰۰ تومان و در خرده فروشی ۲۹ هزار و ۱۰۰ تومان است.
وی افزود: علی رغم واریز حقوق کارمندی و کارگری و ازدیاد تقاضا برای خرید، قیمت مرغ تغییری نخواهد داشت.
کمالی سروستانی کاهش عرضه را دلیل اصلی افزایش قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: هم اکنون عرضه مرغ در برخی استانها مثل آذربایجان شرقی کاهش یافته و همین امر موجب شده قیمت مرغ زنده به ۲۳ تا ۲۴ هزار تومان برسد.
این مقام مسئول با بیان اینکه گرانفروشی مرغ در مغازهها و عرضه با نرخهای مختلف و بالای ۳۰ هزار تومان ارتباطی به مرغدار ندارد، افزود: مرغ فروشیهای سطح شهر سلیقهای عمل میکنند که این امر موجب شده قیمت مرغ از شمال تا جنوب شهر متفاوت باشد که صنف مربوطه باید پاسخگوی این اختلاف قیمت باشد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: مرغداران کماکان نگران تامین نهادههای دامی هستتد که با استمرار روند فعلی احتمال میدهیم که قیمت مرغ در بازار افزایش یابد.
به گفته وی، با وجود آنکه صد درصد نیاز مرغداران از طریق سامانه بازارگاه تامین نمیشود و تولیدکنندگان در تامین نهاده با مشکلات زیادی روبرو هستند، همین امر موجب شده مرغداران در امر جوجه ریزی احتیاط کنند که ثبات قیمت مرغ طی هفتههای اخیر مصداق بارز این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه بازار نهادههای دامی رضایت بخش نیست، بیان کرد: با توجه به آنکه سامانه بازارگاه جوابگوی نیاز مرغداران نیست، آنها چارهای جز تامین نهاده از بازار آزاد ندارند.
بیشتر بخوانید
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی نسبت به واردات مرغ و در معرض خطر بودن تولید داخل هشدار داد و گفت: با توجه به نگرانی مرغداران از آینده با احتیاط جوجه ریزی میکنند که اگر برای تامین نهاده دامی از سامانه بازارگاه تدابیری به کار گرفته نشود، از صادرکننده به واردکننده مرغ تبدیل خواهیم شد.
کمالی سروستانی با انتقاد از کیفیت کنجاله سویا بیان کرد: هم اکنون کیفیت کنجاله سویا دولتی و آزاد به دلیل آنکه مدت زیادی در گمرک مانده، مناسب نیست و گزارشهای زیادی از تقلب داریم به طوریکه علی رغم خرید نهاده با قیمت بالا، کیفیت مناسب نیست.
به گفته این مقام مسئول، با وجود آنکه دولت تاکنون به تعهدات خود مبنی بر تامین کامل نهادههای دامی عمل نکرده است، از این رو امکان عرضه با نرخ مصوب وجود ندارد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه فضای تامین نهاده دامی در حدی نیست که مرغداران تصور میکردند وزارت جهاد کشاورزی در سامانه عرضه کند، به همین خاطر رغبتی به جوجه ریزی ندارند که این امر منجر به کاهش قیمت جوجه در بازار شده است.
کمالی سروستانی ادامه داد: بازار مرغ به تامین نهادههای دامی بستگی دارد به طوریکه با تامین ذرت و کنجاله مورد نیاز با نرخ مصوب، تولیدکنندگان مرغ تولیدی خود را با نرخ مصوب در بازار عرضه میکنند.
این مقاممسئول با اشاره به افزایش چشمگیر قیمت ریزمغذی و نهاده دامی در بازار گفت: در حال حاصر قیمت متیونین ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان است و نرخ سویا کماکان در بازار بالاست به طوریکه هر کیلو کنجاله در بازار سیاه با نرخ ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان و ذرت ۴ هزار و ۲۰۰ تا ۴ هزار و ۳۰۰ تومان عرضه میشود.
کمالی سروستانی با بیان اینکه آماری از زیان مرغداران طی ماههای اخیر در دسترس نیست، گفت: اگر تامیننهادهها هر چه زودتر به روال عادی بازگردد، مرغداران اقدام به جوجه ریزی میکنند، در غیر این صورت صنعت با چالش جدی مواجه میشود.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت عرضه مرغ به بازار بیان کرد: هم اکنون عرضه مرغ به بازار به حدی نیست که بازار اشباع باشد.
این مقام مسئول از ثبات قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر قطعه جوجه یکروزه ۲ هزار و ۴۳۰ تومان است که با نرخ مصوب فاصله دارد.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران گوشتی درباره تاثیر ساماندهی بازارگاه نهاده دامی بر بازار مرغ بیان کرد: ساماندهی بازارگاه نهاده دامی در ارتباط با مرغ گوشتی نتایج مثبتی نداشته است چرا که واحدهای مرغداری کنار هم با ظرفیت مساوی به یکی نهاده تعلق نگرفته یا میزان عرضه متفاوت بوده است.
کمالی سروستانی در پایان تصریح کرد: بنابر آمار مرغداران در سه ماهه نخست سال به ازای فروش هر کیلو مرغ ۳ تا ۴ هزار تومان و پس از آن حدود یک هزار تومان متحمل زیان هستند که امیدواریم معضل مرتفع شود.
انتهای پیام/