به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، رضا اردکانیان وزیر نیرو در نشست مشترک بررسی مدیریت مصرف سوخت زمستانی با حضور وزرای کشور، نفت، نیرو و استانداران سراسر کشور که در محل وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: اصل ماجرا به اصلاح مصرف باز میگردد؛ مصرف بی رویه مانند فردی است که خونریزی داخلی دارد و او را درمان نکنیم، هر چقدر هم به این بیمار خون تزریق کنیم باز هم جان سالم به در نخواهد برد.
وی ادامه داد: یک هزار میلیون متر مکعب تولید و مصرف گاز در ایران رقم بزرگی است. ما در نظر میگیریم که قاره اروپا نسبت به منطقه ما بسیار سردتری است و جمعیتی بیش از ٧ برابر جمعیت ما دارد و مصرف گاز آن نیز اندکی بیش از دو برابر ماست که نشان دهنده افزایش بی رویه مصرف گاز در ایران است. حجم عمدهای از این مقدار نیز در بخش خانگی مصرف میشود. من تردید ندارم که همکاران صدیق ما در رسانه ها به عنوان یک پل ارتباطی در همین بازه کوتاه زمانی زمستان همانند تابستان اگر مطلب را با هنرمندی به مردم منتقل کنند و از این ارتباط به نحو احسن استفاده شود، ما اثر این موضوع در بخش خانگی را مشاهده خواهیم کرد.
وزیر نیرو کاهش مصرف سوخت در بخش خانگی را بسیار اثر بخش دانست و افزود: ما اگر بتوانیم درصدهای بسیار کوچکی در بخش خانگی اصلاح مصرف سوخت را انجام دهیم هم دچار خاموشی نمیشویم و هم در بخش صنعتی و موضوع اشتغال نیز با مشکل مواجه نخواهیم شد. هم تعهدات حداقلی ما که با کشورهای همسایه داریم را می توانیم رعایت کنیم.
وی ادامه داد: ما براساس قراردادهایی که به امضا رسانده ایم صادرات برق داریم و هم ما و هم وزارت نفت به طور طبیعی ملاحظات مردم خود را قطعا در چهارچوب قراردادها در نظر گرفتهایم. اما همه مقدار گازی که ما در نیروگاه ها استفاده میکنیم تا برق تولید کنیم و این برق صادرات شود کمتر از یک درصد تولید گاز کشور است. اگر نفت صادر نکنیم و یا قراردادهای خود را متوقف کنیم، از یک درآمد ارزی محروم میشویم که صنعت برق ما در این شرایط تحریمی به آن بسیار احتیاج دارد.
اردکانیان گفت: در وضعیتی که کشورهای همسایه هم در این اقلیم زندگی میکنند عدم ایفای تعهدات فشار سنگینی را به مردم وارد میکند. چراکه فقط ما نیستیم که برق یا گاز صادر میکنیم، شرکت های وسیعی در بخش خصوصی ما هستند که در حال عرصه تولیدات خود هستند. یکی از بزرگترین منابع ارزی ما ناشی از صادرات کالا و خدمات فنی مهندسی است اگر مردم کشورمان و یا کشورهای همسایه در همین زمستان گرمایش و برق خود را از دست بدهند، شرایط و فضایی که ایجاد می شود طبیعتا بر روی بازارهای صادراتی ما تاثیر می گذارد و اگر این بازارها از دست برود به همین سادگی جایگزین نخواهد شد.
وی ادامه داد: استاندار تهران گزارش داد که از اول آبان تا آذرماه مصرف گاز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١۵ درصد افزایش داشته است. قطعا بخشی از این افزایش مصرف باز بودن پنجره های منازل بوده است که می توانیم در یک ارتباط تعریف شده بین دستگاه های تخصصی این موضوع را برای مردم توضیح دهیم و اندکی از مقدار حدود ۶٠٠ میلیون متر مکعبی که در بخش خانگی مصرف می کنیم را بتوانیم کاهش دهیم، مردم دچار خاموشی نخواهند شد.
وزیر نیرو اظهار کرد: ما در وزارت نیرو به لحاظ شرایطی که وجود دارد استفاده از نیروگاه های برق آبی را افزایش داده ایم برای جبران و کمک به نیروگاه های حرارتی وارد مدار کرده ایم. هم در یک همکاری نزدیک با شرکت ملی گاز ایران و وزارت نفت سعی خواهیم کرد که کمترین اختلال در این قضیه ایجاد شود، تغییرات نیروگاهی ما به خصوص واحدهایی که می توانند از سوخت مایع استفاده کنند را نیز تدبیر کردهایم.
انتهای پیام/