سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ارتشی که به روز شد/۳؛

خودروی رزمی تولید ایران که مانند آن در هیچ جای دنیا وجود ندارد

نیروی زمینی ارتش توانسته تا با تکنولوژی روز دنیا خودرویی را بسازد که نمونه آن در هیچ جای جهان وجود ندارد.

به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران چندین سال است با توجه به تهدیدات موجود در پیرامون ایران اسلامی و فرامنطقه اقدام به طراحی و ساخت تجهیزات جدید و نوسازی و حتی بهینه سازی تجهیزات کرده اند. حوزه خودروهای تاکتیکی و حامل سربازان در میدان‌های نبرد از دیگر حوزه‌های مهمی است که نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی دستاوردهای خوبی را در این زمینه داشته است.

خودرو‌های تاکتیکی یکی از ابزار‌ها و ادوات بسیار مهم در عرصه‌های نبرد و میدان‌های پیکار با دشمنان هستند. این خودرو‌ها به جهت لزوم بهره‌گیری در زمینه‌های تاکتیکی و مهم باید از ویژگی‌های شاخصی برخوردار باشند. جمهوری اسلامی ایران نیز چندین سال است که فناوری طراحی و ساخت این خودروها را به دست آورده است.

سردار سلیمانی سوار بر جیپ در دوران دفاع مقدس

چرا ایران به سوی ساخت خودروهای تاکتیکی بومی رفت؟

ایران در دوران رژیم ساقط شده پهلوی این خودرو‌ها را که عمدتا از شرکت آمریکایی جیپ تهیه می‌کرد. با وقوع انقلاب اسلامی و قطع ارتباط با آمریکا، این شرکت دیگر تولیدات خود را به ایران ارسال نکرد و ایران هم به خرید خودرو‌های ژاپنی تویوتا اقدام کرد. اما تحریم‌های آمریکا به ایران اجازه نمی‌داد تا پس از پایان جنگ تحمیلی نیز این خودرو‌ها خریداری کند. پس مسئولان صنایع دفاعی ایران به سراغ طراحی و ساخت خودرو‌های تاکتیکی بومی می‌رفتند تا این نیاز را در داخل تامین کنند. به همین دلیل هم در  ابتدا به سراغ بهسازی و اورهال خودرو‌های قدیمی و بازمانده از جنگ تحمیلی رفتند و پس از آن با مهندسی معکوس آن‌ها توانستند تا از این خودرو‌ها انواع جدیدی را تولید کنند.  

خودرو‌های رعد، طوفان، سفیر، ارس، کویران، سپهران و بسیاری دیگر حاصل همین فعالیت هاست که باعث شد ایران در زمینه ساخت خودرو‌های تاکتیکی بومی نیز به خودکفایی برسد. اما این خودرو‌ها برای حضور در مناطق عملیاتی خاص و با تهدیدات مناسب نبودند. به همین دلیل مسئولان سازمان‌های جهاد نیرو‌های مسلح کشورمان به سراغ طرح یک خودروی تاکتیکی بومی مناسب عملیات‌های تکاوری و عملیات ویژه رفتند.   سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران یکی از این سازمان هاست که فعالیت‌های خود برای طراحی و ساخت خودرو‌های تکاوری آغاز کرده و توانست ثمره این تلاش‌ها را در سال ۱۳۹۸ با تولید و رونمایی از خودروی رویین تن نزاجا به منصه ظهور برساند.

خودروی رویین تن نزاجا بی‌مانند در جهان

۱۱ مهرماه سال ۱۳۹۸ بود که نیروی زمینی ارتش از چندین دستاورد مدرن خود با حضور امیر سرتیپ دادرس جانشین فرمانده کل ارتش، امیر سرتیپ حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش و جمعی از فرماندهان این نیرو رونمایی کرد. یکی از این دستاورد‌ها یا به عبارتی شاخص‌ترین این دستاورد‌ها خودروی رویین تن نزاجا بود.

امیر سرتیپ دادرس جانشین فرماندهی کل ارتش که خود در سال‌های ۸۴ تا ۸۷ فرماندهی نیروی زمینی ارتش را برعهده داشت، درباره این خودرو گفته است که خودروی سبک تاکتیکی با نام «رویین‌تن» است که قابلیت‌های مهمی در حوزه رزم زمینی و انتقال نیرو دارد. دانشمندان و متخصصان ما در نیروی زمینی امروز با بهره‌گیری از پیشرفت‌های علمی و صنعتی، این خودروی زرهی را که از سازه سبک و مقاوم برخوردار است، طراحی و تولید کرده‌اند.


بیشتر بخوانید


در دنیا مرسوم است که خودرو‌های زرهی با به‌کارگیری لایه‌هایی قطور از فولاد سخت به‌منظور نفوذناپذیری در برابر موشک‌ها ساخته می‌شوند، اما متخصصان ما در این خودرو از توانمندی پلیمری-نانویی استفاده کردند و این خودروی سبک و ارزان‌قیمت را با قابلیت مانور عالی ساختند.  تکنولوژی این خودوری زرهی در انحصار خودمان است و این خودروی منحصربه‌فرد از مقاومت لازم برای مقابله با موشک‌ها و همچنین از قابلیت مقابله با سامانه‌های راداری برخوردار است و می‌تواند با ایجاد اهداف کاذب، خود را از برخورد موشک‌های ضد زره ایمن کند. این سامانه زرهی که حاصل تفکر فرزندان این مرز و بوم است، مدل خارجی ندارد و بر مبنای مقابله با تهدیدات خارجی ساخته شده است.

رویین‌تن نزاجا چه ویژگی‌هایی دارد؟

خودروی رویین‌تن نزاجا که به گفته فرماندهان ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران نظیر آن در دنیا وجود ندارد ویژگی‌هایی منحصر به فردی دارد. می‌توان گفت که این خودرو براساس پلتفرم خودروهای کویران و ارس ساخته شده است.

زره ویژه رویین‌تن نزاجا

زره این خودرو از جنس کامپوزیت طراحی و ساخته شده است که با ایجاد حفاظت موثر و وزن کم خود می تواند سرنشینان این خودرو را در برابر گلوله‌های ۱۲.۷ میلی‌متری هسته فولادی ایمن نگه دارد. بر اساس تصاویر منتشر شده زره کامپوزیتی رویین‌تن نزاجا توان جذب انفجار راکت‌های سری آر پی جی ۷ را نیز دارد که این مسئله نیز یک قابلیت مهم در بحث مقابله با تهدیدات موجود در شرق کشور محسوب می‌شود. 

درب‌های رویین‌تن نزاجا

با نگاه به درب‌های این خودرو مشاهده می‌کنیم که قسمت شیشه‌ای مساحت کمی از درب‌ها را به خود اختصاص داده تا ضعف نسبی شیشه‌های تهیه یا ساخته شده برای آن نتواند در حفاظت از نیرو‌های داخل این خودرو خللی ایجاد کند. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که درب‌های رویین‌تن خلاف جهت باز می‌شوند تا نیرو‌ها بتوانند در هنگام عملیات‌ها از خودرو پیاده شده و در پشت درب‌ها سنگر بگیرند.

سلاح‌های رویین‌تن نزاجا

رویین‌تن نزاجا در قسمت سقف خود یک دریچه دارد که محل قرارگیری یک تیربار کالیبر ۱۲.۷ میلی‌متری است و می‌تواند با درب ضد گلوله حفاظت خوبی از تیربارچی ایجاد کند. البته این حفاظت از اطراف وجود ندارد و فقط حفاظت از قسمت عقب تیربارچی انجام می‌شود.

فضای داخلی رویین‌تن نزاجا

هنگامی که به داخل خودروی رویین تن نگاه می کنیم علاوه بر فضای بسیار مناسب برای سرنشینان و راننده خودرو فضای مناسبی هم برای حمل مجروح دارد. 

حفاظت از موتور و قوای محرکه رویین‌تن نزاجا

قسمت موتور و قوای محرکه رویین‌تن نزاجا نیز همچون بدنه این خودرو است که با حفاظت قوی از این بخش دشمنان نمی‌توانند با شلیک به موتور آن این خودرو را از کار بیندازند.  

چراغ‌های رویین‌تن نزاجا

با نگاه به قسمت جلوی خودرو مشاهده می‌کنیم که طراحان رویین‌تن نزاجا به مقوله چراغ نیز توجه شایانی داشته اند و با تعبیه انواع مختلفی از چراغ‌ها مانع از ایجاد مشکل در این بخش شده اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۲۰ ۰۴ مهر ۱۴۰۰
درود
نابرده رنج
۰۶:۴۳ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
مانند خودروهای ایران خودرو و سایپا که در هیچ کجای دنیا این اشغال ها یافت نمیشه
مهدی اکبری
۱۳:۴۱ ۰۸ فروردين ۱۴۰۰
سلام خسته نباشید به شما دلاوران چرا یک خودروی سواری مناسب خودتون تولید نمی کنیداز سایپا وایران خودرو کاری بر نمیاد سلامت باشید/
ناشناس
۲۳:۲۲ ۰۳ فروردين ۱۴۰۰
سلام درود برشما سربازان جان بر کف اسلام
ان شاالله ادامه بدید با قدرت وسرعت تا خودرو های نظامی پیشرفته تر ونوین تر باشد با اتکا بر ساخت داخل یاعلی
یک ایرانی
۱۱:۱۶ ۰۲ فروردين ۱۴۰۰
پس چرا شهید فخری زاده را با همچین خودرویی ساپورت نمیکردند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۱۰ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
درود بر ارتش . درود درود درود
ناشناس
۱۱:۱۵ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
درود بر ارتش .درود
ناشناس
۱۱:۱۳ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
درود بر ارتش
ناشناس
۱۰:۴۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
بدنه شبیه پاژن هست
منصور
۱۰:۰۶ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
خیلی قشنگه // از کجا خریدید ؟؟
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
لاستیک ها پوشش ندارد و ضربه پذیر تیر و ترکش است
ر - ر
۰۸:۲۶ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
تلفیقی از داشبورد پراید قدیمی و جدید و فرمان پژویی
ناشناس
۰۸:۲۶ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
یه جور نظر میدین انگار اینکاره اید! خودشون بهتر میدونن چی بسازن بدردشون بخوره
ناشناس
۰۷:۵۸ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
خدا قوت دلاوران ایران زمین ولی به نظرم دو نقص دارد اولا تیر بار مجهز به نشانه گیری اپتیکی نیست تا در مواقع آتش شدید اطراف تیربارچی بیرون نیاید ثانیا اگر یک سپر دفاعی اختیاری جلو تیربارچی باشد که هر وقت خواست استفاده کند شبیه تیربارهای سوریه ولی پیشرفته تر از آن.
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
الخمداله .وقتی پیشرفتی میبینید .باید خوشحال و شکرگذار باشیم با وجود چند دهه تحریم
تا این اندازه خودکفا شدیم
باید بخود ببالیم
باید با هر ماشینی درست رانتدگی کنیم
حتی اگر پرشه هم باشه با
بد رانتدگی کردن مچاله میشه
ما باید یاد بگیریم که علایم رانتدگی. را صددرصد رعایت کنیم
و بفهمیدیم که دستورات رانندگی برای حفاظت از جان ما تنظیم شده اند نه بر علیه مان
پیشنهاد
۰۶:۵۶ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
چهار گوشه سقف ماشین تیربار اتومات بذارید ، و سط موشک انداز و ماهواره ، چندتاهم بدید مرزبانی ناجا اینقدر خسارت جانی نخوریم با تشکر
ناشناس
۰۶:۵۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
دست مریزاد
با نقد پذیری مطمئن باشید بهتر هم خواهید شد ان شا اله
اشاره کردید درب ماشین میتواند سنگر خوبی برای سرباز باشد ولی اگر درب دو تیکه ساخته میشد (لولایی) پس از باز شدن، قسمت دوم درب هم باز شده تا محافظ پاهای سرباز هم باشد، بهتر بود
علی
۰۱:۵۵ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
حتما مثل همیشه یه نمونه اولیه ساخته میشه و بعد دیگر هیچ.
محمد
۰۱:۴۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
عجب خودروی یاد جیپ افتادم چه آپشنهای جنگیی داشت
مثل ارتش آمریکا داریم میشیم
ناشناس
۰۱:۱۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
خودرو ایرانی وجود نداره بدنه ایرانی است.
ناشناس
۰۱:۱۲ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
هرچقدر مسئولین خدمت نمیکنن سپاه و ارتش از اینور جبران میکنن. دمشون گرم و خدا نگهدارتون باشه. واقعا عالیه درود بر ارتش انقلابی
طاها
۰۰:۵۶ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
قسمت جلو و عقب به خوبی تقویت شده ولی قسمت دربها خصوصا لولاها شدیدا اسیب پذیر هستند و قسمت تیربار هم حفاظت خوبی ندارد.بیشتر تمرکز روی وزن سرعت و قسمت جلویی بوده
ناشناس
۰۰:۴۹ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
ماشالله
ناشناس
۰۰:۴۹ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
ماشالله
ناشناس
۰۰:۴۳ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
به نظر من میشه با یه کالیبر بالا چراغای جلو رو زد پشت چراغ ضعیفه رد میشه
رضا
۰۰:۱۳ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
تحریم خیلی بد است. ولی فرصتی شد تا برای مردم مشخص شود که تولید کنندگان داخلی در راس شون خودروسازان داخلی چه جوری در نبود رقیب خارجی پوست مردم را با محصولات بی کیفیت و درب و داقونشون دارن می کنند و کسی هم جلودارشون نیست. مگر این که خودروساز جدیدی که خودکفا و مستقل باشد مثل یکی از قوای نظامی ارتش یا سپاه به داد مردم برسند. انصافا این پیام را حذف نکنید.
ناشناس
۲۳:۵۱ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
چرا به مردم نمی فروشند
خودرو تکراری و آشغال بسته
ناشناس
۰۰:۴۵ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
اون خودروی جنگیه به چه درد مردم شهری میخوره
ناشناس
۰۱:۴۳ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
خودرو نظامیو؟مگه میخوایید برید جنگ؟
Pow
۲۲:۴۰ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
همون جور که دیدیم و خواندیم خودروی قدرتمند و خوبی هست. اما چرا برای مرزها مخصوصا زاهدان و سراوان به کار نمیگیرید؟ تا جان سربازان و درجه داران در امان نباشد؟ اگر در مرزهای کشور استفاده بشود خب عالیه وگرنه که هیچ...
ناشناس
۲۲:۲۲ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
آفرین دمشون گرم ولی
یعنی تو دنیا از این بهتر نیست بهتره یکم تحقیق کنید
بسیجی ولایت مدار از اصفهان
۲۲:۱۹ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
برای نابودی رژیم صهیونیستی از هر سلاحی استفاده می کنیم درود بر سپاه و ارتش قدرتمند ایران ...
عمار
۲۲:۱۸ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
درود و خداقوت بر دانشمندان مهندسی نظامی که تولید قدرت و اقتدار و خودکفایی می کنند سلامت و پایدار و پی در پی پیروز و موفق و پیشرفته تر باشید . فقط آیا تایر چرخهاشم ضد گلوله است یا نه اگر نیست تایرهاشو هم ضد گلوله کنید و آیا ضد مین هم هست یا نه اگر ضد مینش کنید . والسلام و صلوات التماس دعا .
رحمان
۲۲:۰۰ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
سلام علیکم: دست مریزاد نیروهای نظامی کشورمان، دستانتان رو میبوسم و به این بوسه افتخار می کنم. حق نگهدارتان
بقول دوستمون خودروسازی ایران خودرو و سایپا رو بدین دست این عزیزان تا ببینن چی میسازند
مرگ بر آمریکا
۲۱:۵۴ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
ای کاش شهید فخری زاده از این خودرو استفاده می کرد البته میشه با برداشتن مسلسل بالا و یک رنگ مشکی به عنوان خودرو اسکورت استفاده بشه
مهیار
۲۱:۵۴ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
به فکر اقتصاد کشور هم باشید
ناشناس
۲۱:۴۱ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
درودخدا برارتش کاردرست عزیزمان هرچه ازمقررات خوب این عزیزان بگویم کم است بدون هیچ توقوایی باکمترین امکانات بهترین کارهاراانجام میدن خداوندخیربرکت توزندگیشون بده ریزترین تخلف درارتش وجود نداشته وندارد امیدوارم بخدا سال پربرکتی دراین سال نوبراخودوخانواده محترمشون درپیش روداشته باشند ،درودبرخبرنگاران عزیز
سیدمهدی
۲۰:۵۲ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
سلام خودرو سازی رو بدید دست اینا تا یک ماشین درست سوار بشیم
ناشناس
۰۱:۱۵ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
اینا لفظ نادرستی هست دوست عزیز.
ناشناس
۱۰:۴۶ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
اینا هم مثل اونان. فرقی نمیکنه
ناشناس
۲۰:۴۳ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
مدل بعدی را هم تولید کنید که نواقص قبلی را نداشته باشد باید مرتب خودرو را ارتقا دهید
ناشناس
۲۰:۲۱ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
از لحاظ ظاهری و امکانات مشخصه ضعف داریم. دقیقا همین مشکل را در خودرو های ایرانی هم داریم
مثلا داخل خودرو خیلی ساده و امکانات کمی داره و یا جنس اجزای داخل بدنه کیفیت نداره. ظاهرش هم که ضایعه است. در کل ظاهر ماشین از همه چیی مهم تره. هم ظاهر داخل ماشین و هم بیرون ماشین. دقیقا کاری که چینی ها کردن. شاید کیفیت موتور ماشین پایین باشه ولی به خاطر ظاهر و جنس و رنگ بندی اجازی داخل خودرو طرفدار زیاد داره
درصورتی که مثلا شاهیت و تارا دو خودروی جدید خیلی ضایع است. مخصوصا داخل ماشین و یا لاستیک های ماشین که انگار لاستیک پراید را انداختن روی سونوتا
حمید
۲۲:۳۶ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
این خودروی سواری نیست که باهاش دور دور کنی. به نظر من شما برای خودتونم ارزش نگذاشتید و فقط خواستی یه چیزی بنویسی.
ناشناس
۲۳:۳۱ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
از خاندان بنی اسرائیل نیستی؟؟
ناشناس
۰۱:۱۰ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
بازم خود کمتر بینی... اینکه پراید نیست برا شما چراغاشو تغیر بدن و اسپرت کنن. این خودروی زرهیه.مثل اینکه بخوای رینگ اسپرت و چراغ... بندازی روی تراکتور... هر خودرویی کاربردی داره. شما با پرایدت حال کن...
ناشناس
۰۱:۴۷ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
شما حالت خوبه ؟خودرو نظامیه برا پیک نیک که نیست
ناشناس
۰۵:۵۲ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
عزیز جان، قراره با این خودرو بروند جنگ، نه مسافرت.
ممد
۲۰:۱۲ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
به علم و دانش و ایران افتخار میکنم . ولی یه جور تیتر نزنید آدم به سخره بگیره و همه زحمات این عزیزان هیچی بشه مگه میشه مثل اون تو دنیا وجود نداشته باشه .
داود
۲۰:۰۹ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
خیلی عالی دمتون گرم
ناشناس
۱۹:۵۵ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
تازه شده بیوک ۴۳ سال پیش
ناشناس
۰۱:۴۸ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
باشه شما خوبی
ناشناس
۲۳:۲۸ ۰۳ فروردين ۱۴۰۰
آمریکا 43 سال پیش موشک کوتاه برد به ایران نمی‌داد حالا ما آریم توشرایط سخت تحمیلی تحریم داریم خودمون می‌سازیم الحمدالله
ناشناس
۱۹:۳۰ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
اولا باید تولید انبوه بشه. دوما یکم رو ظاهرش باید کار میکردن
ناشناس
۲۱:۳۶ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
از لحنت معلومه که داری میسوزی
سعید
۲۲:۰۲ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
قرار نیست که باهاش عروس ببرند
البته طراحی ظاهر صلاح مهمه حتی روانشناسی خاص خودش را دارد اما باز هم قابل فبوله
ناشناس
۱۹:۱۷ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
این ارم سرباز اسپارت رو بدنه چیه واقعا جای تعجب داره؟
تاریخ
۰۵:۳۹ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
بی اطلاعی از تاریخ و آرم ها و تفکر دشمن
فیلم 300 مگه ندیدی هنوز روم باستان تو سر ایران میزنند.
چرا کلاخود رومی گذاشتین
ناشناس
۱۹:۰۷ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
جالبه دمتون گرم
ناشناس
۱۹:۰۴ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
وظیفه ارتش دفاع از مملکته
مردم به شدت بی دفاع شدن. ارتش می تونه با تولید محصولاتی مانند خودرو بخش از ظلم دولتمردان به مردم رو دفع کنه.
ناشناس
۲۰:۱۰ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
وظیفه ارتشیان در زمان صلح خودکفایی و بی نیازی نیست!!!!!!؟؟؟؟؟
چرا همه چیز دان شدی عزیز.
زمان صلح یعنی بخور و بخواب!!!!!
ناشناس
۲۰:۳۳ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
وظیفه ارتش فقط مرزداریه !!!!!!
ناشناس
۲۱:۱۴ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
این اون نیست
ناشناس
۰۰:۲۸ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
وظیفه نیروهای مسلح ایجاد بازدارندگی است. دشمنان ایران باید بدانند که از تجاوز به کشورمان پشیمان خواهند شد. ارتش ها برای جنگیدن نیستند بلکه برای ان هستند که جنگی شروع نشود. اگر توان دفاعی کشورمان کم بود تا حالا غربی ها حمله کرده بودند.
ناشناس
۱۹:۰۰ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
بسیار عالی
با آرزوی پیشرفت و موفقیت
ناشناس
۱۸:۵۹ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
حتما تولید انبوه و فراوان ،بسیار بسیار مهمتر از نمونه اولیه و تکمیل کننده چرخه ساخت و ساز همه خودروها و سازه ها میتواند باشد.
آیا وزارت دفاع میتواند قطب سوم و یا چهارم خودروسازی را بسازد و بنام خود داشته باشد!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۱:۵۰ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
متوجه هستین که این خودرو نظامیه دیگه
ناشناس
۱۸:۵۲ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
واقعا پول ایرانم مثل هیچ جای دنیاارزش ندارد،،،،،درودخدافقط بردانشمندان ایرانی وعزیزان زحمتکش
ناشناس
۱۸:۵۰ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
قرارگاه خاتم و وزارت دفاع و همه شاخه های نظامی می‌ بایست قطب بزرگ خودرو سازی داشته باشند ،هم برای بی نیازی و بزرگی خود و هم برای نیاز داخل و هم برای صادرات.
ناشناس
۱۸:۴۶ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
چه فایده کشوری که امکان ساخت چنین خودرو هایی هست ولی مردم بدبخت باید سوار آشغال های گران دلالان خودرو سایپا و ایران خودرو بشن...
ناشناس
۰۵:۴۰ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
تقصیر مردمه که میرن ماشین آشغال میخرند و اونا هم تولید می کنن اگر نخرند واردات ماشین آزاد میشه و یا خودروساز مجبور میشه ماشین خوب تحویل مردم بده
ناشناس
۰۸:۵۲ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
فاییده این ماشین امنیت که میاره اینکه خودورو ساز ها بلد نیستن یا بلدن بخاطر سود بیشتر خودرو خوب نمیسازن به سپاه ربط داره
بختیاری
۱۸:۴۲ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
این حرف ممکن است خنده دار به نظر برسد اما از روی دلسوزی و علاقه است ، با توانی که در نظامیان عزیز کشورمان میبینیم و اینکه به تلاش و پشتکار شأن همگی ایمان داریم امیدوارم ارتش و وزارت دفاع و قرارگاه سازندگی خاتم ،بزرگترین خودروسازی غرب آسیا و یا آسیا را بسازند هم بر توان خود می‌افزایند و هم سهمی در بازار داخلی و به تولید کشورشان کمک میکنند ضمن اینکه نیروهای مسلح از انواع و اقسام خودرو و کشنده های بزرگ بی نیاز میشود.
علی
۱۸:۲۲ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
چقدرهم داشبورش شبیه پرایده
ناشناس
۰۰:۱۷ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
بیشتر داخل شبیه پیکان هست ولی بروز تر خخخخخخخخخ
ناشناس
۱۸:۱۶ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
فقط بیشتربه درگیری باخلافکارمهاجم به خودروی نظامی کاربردداردویاعبورازمنطقه خطرکه باسلاح سبک ودستی استفاده داردمثل مرزها ونقاط تهدیددرداخل،،،
ناشناس
۱۸:۰۱ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
همانند پراید در هیچ جای دنیا نیست
ناشناس
۰۱:۵۴ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
نخیر همانند موشک ها سامانه ی سوم خرداد پهپاد ها و کلی چیز دیگه
ناشناس
۱۸:۰۰ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
یعنی اینقد سخت بود که تیربارش اتومات باشه و از داخل کنترل بشه!!!!!!!!!!
ناشناس
۲۱:۳۸ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
نیمه ی پر لیولن رو ببین حاجی
تیربار اتومات هم انشاالله نسخه های بعدی
ناشناس
۲۲:۰۶ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
تیربار اتومات خبر داری دونه ای چند پولشه ؟
ناشناس
۲۳:۳۳ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
اگه خودت بلدی بسم الله!
ناشناس
۰۹:۱۱ ۰۱ فروردين ۱۴۰۰
تو اوج تحریم اینو ساختیم تیربار اتوماتیک دارش هم حتما ساخته شده ، خدا می دونه الان دارن رو چی کار می کنن اما صداشو در نمیارن سپاه و ارتش همیشه چند قدم عقب تر رو نشون می دن حتما محصول جدیدی در حال ساخته با چیزایی که من از نیروهایی نخبه ارتش و سپاه عزیزم دیدم احتمالا تا الان به UFO هم رسیدن و رو نمی کنن..
علی
۱۵:۴۹ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
بسیار خوب وعالی ولی به نظر بنده حقیر اگر یکم بیشتر هزینه می شد و برجک های اتوماتیک روی خودرو های طوفان و روین تن و رعد نصب می شد خیلی بهتر می شد و کارای تهاجمی خودرو ها چند برابر میشد .حتی میشد کالیبر 30 را روی رعد و طوفان نصب کرد برای زدن بالگرد ها و پهپاد ها با استفاده از هوش مصنوعی و بدون دخالت کاربر
کبیر بزرگ
۱۸:۲۵ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
موتور ش یورو چنده
بختیاری
۱۸:۴۳ ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
رادارهای متحرک پدافندی و برجکهای شلیک موشک بر روی خودروهای نظامی ترکیب زیبایی است به نظرم.