سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

جدی گرفتن غربالگری شنوایی در نوزادان

عضو هیئت مدیره انجمن شنوایی شناسان ایران گفت: تمام خانواده‌ها غربالگری شنوایی نوزادان را جدی بگیرند تا زمان طلایی درمان را از دست ندهند.

خسرو گورابی عضو هیئت علمی دانشگاه و عضو هیئت مدیره انجمن شنوایی شناسان ایران در گقت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: حس شنوایی اولین حسی است که در زمان ۴ ماهگی جنینی شکل می‌گیرد و آخرین حسی خواهد بود که  بعد از مرگ از بین می‌رود، این حس پیوسته بیدار بوده و حتی در خواب هم فرد صداها را می تواند بشنود.

او گفت: از هر هزار کودک تازه متولد شده یک کودک دچار کم شنوایی می شود و تعداد کم شنوایان دنیا تا سال ۲۰۳۰ به ۴۴۸ میلیون نفر می‌رسد و همینطور تا ۲۰۵۰ این تعداد به ۹۰۰ میلیون نفر هم  خواهد رسید.

گورابی با اشاره به اینکه افراد سمعک دار در آمریکا ظرف ۱۵ سال تعدادشان  دو برابر شده و حتی  به ۵۰ میلیون نفر هم خواهد رسید،  بیان کرد: تقریبا از هر ۶ نفر یک نفر کم شنوایی دارد و معمولا  تعداد  مردانی که کم شنوا هستند  دو برابر زنان دیده شده است. حس شنوایی نقش اساسی در توسعه و  یادگیری زبان دارد و خانواده ها باید غربالگری شنوایی نوزادان را جدی بگیرند  تا در صورت مشکل ناشنوایی زمان طلایی را  از دست ندهند.

او تصریح کرد: هنگام شیر دادن به نوزاد مراقب باشید تا مسبب عفونت گوش میانی آن‌ها نشوید. تاخیر در گفتار و زبان در کودک می‌تواند ابتدای شیوع ناشوایی باشد، پس باید توجه داشته باشید که اسباب بازی‌ها خصوصا تفنگ‌ها صدا‌های بالاتر از ۳۰ دی سی بل نداشته باشند.

گورابی گفت: ۶ عامل اصلی اعم از وراثت، شنیدن صدای بیش از حد، مسمومیت دارویی و آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند در ایجاد این نوع عارضه نقش داشته باشند؛ افراد در صورت احساس  وز وز در یک یا ۲ گوش حتما برای بررسی  به پزشک مورد نظر مراجعه کنند.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.