سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شرایط روزه داری افراد مبتلا به زخم معده

یک متخصص گوارش و کبد درباره شرایط روزه داری افراد مبتلا به زخم معده و مشکلات گوارشی توضیحاتی داد.

سیدمحمدصادق غفوری عضو انجمن گوارش و کبد ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص شرایط روزه داری افراد مبتلا به زخم معده، اظهارکرد: زخم‌های معده و گوارشی زمانی ایجاد می‌شوند که سطح داخلی معده و قسمت فوقانی روده‌ کوچک با عفونت باکتری هلیکو باکترپیلوری دچار آسیب شوند. این باکتری به راحتی به سایر افراد منتقل می‌شود و در دستگاه گوارش ماده‌ای ترشح می‌کند که باعث کاهش اثر لایه مخاطی محافظ می‌شود.

او افزود: لایه پوشاننده معده و اثنی عشر به طور طبیعی دارای یک سد مخاطی هستند تا در برابر شیره گوارشی اسیدی محافظت شوند که در صورت از بین رفتن این محافظ معده و اثنی عشر دچار التهاب خواهند شد.

غفوری ادامه داد: زخم‌های گوارشی به دو نوع زخم معده و زخم اثنی عشر تقسیم می‌شوند.

این عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد تصریح کرد: زخم‌های اثنی عشر شایع‌تر از زخم‌ معده بوده و معمولا در سنین ۲۰ تا ۴۵ سال دیده می‌شود در حالیکه زخم‌های معده بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال شایع است.

او در خصوص علائم زخم‌های گوارشی افزود: زخم‌های گوارشی گاهی اوقات ممکن است بر اثر مصرف طولانی مدت دارو‌های ضد التهاب غیر استروئیدی مانند آسپیرین، ایبو بروفن و دیکلوفناک ایجاد شوند. سوزش معده، شکم درد، احساس سیری، التهاب یا انقباض، ناتوانی در هضم غذا‌های چرب و حالت تهوع از جمله علائم زخم‌های گوارشی هستند.

عضو انجمن گوارش و کبد ایران بیان کرد: استعمال دخانیات، مصرف الکل و احتمالا مصرف کافئین از دیگر دلایل ابتلا به زخم‌های گوارشی خواهد بود. همچنین عوامل ژنتیکی و ارثی در ابتلا به این بیماری نقش دارند.

غفوری تصریح کرد: با شروع ماه رمضان بسیاری از افراد مبتلا به زخم‌های گوارشی برای گرفتن یا نگرفتن روزه مردد می‌شوند. گرسنگی طولانی مدت براثر روزه داری می‌تواند در برخی موارد باعث تشدید زخم‌های گوارشی شود.

او گفت: افرادی که قبلا دچار زخم معده بوده اند و در حال حاضر با دارو کنترل شده و هیچ علامتی ندارند، می‌توانند چند روزی روزه بگیرند و اگر مشکلی نظیر درد نداشتند، ادامه دهند. اما در افرادی که زخم فعال دارند روزه داری توصیه نمی‌شود.

غفوری بیان کرد: افرادی که دارو‌های مربوط به معده مصرف می‌کنند می‌توانند داروی خود را در وعده سحر و افطار مصرف کنند و تا زمانی که به دلیل روزه داری دچار درد معده نشده اند به روزه گرفتن ادامه دهند. همچنین این دسته از افراد از مصرف غذا‌های چرب و سنگین بلافاصله بعد از افطار خودداری کرده و آب و مایعات به اندازه کافی مصرف کنند.

او در نهایت افزود: نکته مهم این است که روزه داری در افراد مختلف تاثیر یکسانی ندارد و در برخی‌ها حتی باعث بهبودی علائم گوارشی می‌شود.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
عباس
۱۵:۴۹ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
وای بر ما که فقط ادای مسلمانی را در می آوریم دستورات دین اسلام بسیار ساده است و مفید برای سلامتی بدن .
بعضی از مبلغان دین آنچنان دین را سخت به ما یاد دادند که از هر دین دیگر زده شدیم
ناشناس
۱۵:۴۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
من خیلی دوست دارم روزه بگیرم اما زخم اثنی عشر دارم وقتی گرسنم میشه خیلی
دستهام میلرزه و بدنم بیقرار میشه
یکی از فامیلامون وقتی روزه میگیره از سحر تا افطار میخوابه
این وسط برای نمازها بیدار میشه
بعد باهاش حرف میزنی اینقدر عصبانیه که میخواد بکشتت
من صبح سرکار میرم و تا بعد از ظهر هیچی نمیخورم
برگشتنی به خانه نهار مختصری میخورم و تا افطار دیگه هیچی نمیخورم
اما باز معده ام خیلی درد میکنه
ناشناس
۲۳:۳۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
منم همینجوری ام
دکتر رفتم گفت عصبی نشو
استرس نداشته باش
آرامش داشته باش
خوب بخواب
سردی نخور
آب زیاد بخور
فلان و فلان
گفتم یهو بگو برو بمیر
دیگه
ناشناس
۱۳:۱۵ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
شده از درد و زخم بمیرید ولی دینتون رو کامل کنید
ناشناس
۱۵:۱۸ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
روزه داری برای کسانیکه مشکلات خاص جسمی دارند توصیه نشده سلامتی مهمتر است و بعد از آن عبادت و به قول شما کامل کردن دین
ناشناس
۱۵:۲۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۰
بعد از ایه کتب علیکم الصیام چگونگی روزه داری و سفر و مشقت روزه برای افراد ناتوان کاملا توضیح داده شده روزه فقط گرفتنش جز دین نیست برای بعضی افراد نگرفتنش جز دینه چون دین ضرری به کسی نمیخواد برسونه مخصوصا در بحث سلامت.