سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

عابدترین افراد از نگاه امام حسن عسکری(ع)

امام حسن عسکری (ع) فرمودند: عابدترین مردم کسی است که واجباتش را انجام بدهد و اقامه کند.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علم الهدی، کارشناس مذهبی، درمورد ویژگی های شخصیتی امام حسن عسکری(ع) بیان کرد:ائمه اطهار (ع) چهره‌ها و شخصیت‌های وارسته و مَظهر و مُظهر رحمت پروردگار هستند. یعنی اگر پروردگار عالم بخواهد رحمت خود را به بندگانش نشان دهد عالی‌ترین مصداق رحمت خداوند را می‌توان در رفتار‌ها و عملکرد‌ها و گفتار‌های اهل بیت (ع) مشاهده کرد که از جمله این بزرگواران، وجود مبارک امام حسن عسکری (ع)، پدر بزرگوار حضرت مهدی (عج) است. زیرا ایشان، آیین تمام نمای اوصاف جمال و جلال حضرت حق و مصداق بارز لطف و عفو و عبودیت و بندگی در راه خداست.

این کارشناس مذهبی گفت: آن چه که در زندگی اهل بیت (ع) و امام حسن عسکری (ع) باید به آن توجه کنیم، این است که انسان‌ها چگونه می‌توانند در این عصر انفجار اطلاعات با چهره‌های وارسته‌ای چون؛ امام حسن عسکری (ع) به درستی آشنا شوند و زندگی خود را به سمت سبک زندگی آن‌ها سوق دهند.

حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی ادامه داد: امام حسن عسکری (ع) در رابطه با عابدترین مردم فرمودند: «اَوْرَعُ النَّاسِ مَنْ وَقَفَ عِنْدَ الشُّبْهَةِ، اَعْبَدُ النَّاسِ مَنْ اَقَامَ عَلَى الْفَرَائِضِ، اَزْهَدُ النَّاسِ مَنْ تَرَکَ الْحَرَامَ، اَشَدُّ النَّاسِ اجْتِهَاداً مَنْ تَرَکَ الذُّنُوبَ.» «با ورع‌ترین مردم کسی است که وقتی به یک عمل و کاری رسید که نمی‌داند حرام است یا حلال، آن کار را انجام ندهد. اورع الناس من وقف عند الشبهة. وقتی به یک عملی می‌رسی که شبهه ناک است، یعنی نمی‌دانی این کار باطل است یا صحیح، حرام است یا حلال، این جا توقف کن! آن کار را انجام نده! با ورع‌ترین مردم این شخص است.»

به گفته این کارشناس مذهبی، باتقواترین، عابدترین و خداترس‌ترین مردم کسی است که سر سفره دارای شبهه نمی‌نشیند و دستش را به سمت لقمه حرام دراز نمی‌کند و از چنین افرادی دوری می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی افزود: عابد کسی است که اگر بداند صحبتی، شبهه غیبت دارد جلوی زبانش را می‌گیرد و درمورد آن صحبت نمی‌کند و یا حتی اگر احتمال دهد سخنش باعث رنجش خاطر و دلشکستگی کسی می‌شود به هیچ عنوان، آن صحبت را به زبان نمی‌آورد و این فرد حتی به جایی که برای او روشن نیست و تاریک است قدم نمی‌گذارد چراکه معتقد است در آن مکان، رضایت خاطر امام زمان (عج) وجود ندارد و حتی ممکن است باعث دلشکستگی ایشان شود.

این کارشناس مذهبی تأکید کرد: امام حسن عسکری (ع) فرمودند: «اعبد الناس من اقام علی الفرائض. عابدترین مردم کسی است که واجباتش را انجام بدهد. واجباتش را اقامه کند. این عابدترین مردم است. خوب توجه کنید، اصلاً در آن نه مستحباتی دارد و نه چیز دیگری غیر از واجبات. هیچ چیز نیست. کسی که فقط واجباتش را انجام دهد، از عابدترین مردم است.» و درواقع، ما چند نوع واجبات داریم. این در حالی است که برخی از افراد فکر می‌کنند واجبات صرفاً نماز خواندن و روزه گرفتن است. در حالی که این طور نیست و افراد باید در کنار نماز خواندن و روزه گرفتن به واجبات اخلاقی چون؛ مهربانی، لطف کردن به یکدیگر، ایجاد امید ارزشمند برای خانواده، احسان کردن به دیگران و... بپردازند.

به گفته این کارشناس مذهبی، امام حسن عسکری (ع) فرمودند: عابدترین مردم، کسی است که واجبات خود را اقامه می‌کند. یعنی به خانواده و دیگران نیکی می‌کند، اموال دیگران و حق الناس را محترم می‌شمرد. به طور مثال؛ گاهی اوقات، یک فرد با کوچک‌ترین چیزی، تشویش به وجود می‌آورد. از اینرو، سایر واجبات هم در کنار یکدیگر مفهوم پیدا می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی گفت: امام حسن عسکری (ع) فرمودند: «ازهد الناس من ترک الحرام.» «زاهدترین مردم کسی است که مرتکب حرام نشود. به این معنا که حرام را ترک کند. در باب زهد، چون غالباً جنبه‌های مالی پیش می‌آید، فقط همین امور به ذهن آدم می‌آید. یعنی معمولاً ما از زهد این را می‏ فهمیم که انسان مقید باشد مال حرام را ترک کند. ما این فرد را زاهدترین مردم می‏ دانیم. اما حضرت می‏ فرماید: زاهدترین مردم از حرام خودداری می ‏کند چه مال باشد و چه غیر مال. یعنی مرتکب حرام نمی‏ شود.»

این کارشناس مذهبی ادامه داد: حضرت امام حسن عسکری (ع)، واژه زهد را معرفی می‌کنند چراکه برخی از افراد بر این تصور هستند که به کسی زاهد گفته می‌شود که یا ظاهر خوب و مرتبی داشته باشد و یا با لباس وصله و پینه‌ای در جامعه ظاهر شود. در حالی که از نگاه حضرت (ع)، زاهدترین افراد، کسی است که مرتکب حرام نشود، دروغ نگوید، غیبت و شایعه پراکنی نکند و همه این‌ها ارتکاب حرام هستند و حضرت(ع)نفرمودند که زاهدترین مردم آن کسی است که مثلاً نان خشک بخورد! اصلاً و ابداً. یا مثلاً کسی است که زیرش فرش نیاندازد و روی مقوا بخوابد زیر سرش بالش و متکا نگذارد و مثلاً آجر بگذارد.

حجت الاسلام والمسلمین علم الهدی گفت: امام حسن عسکری (ع) فرمودند: «اشد الناس اجتهادا من ترک الذنوب» «می دانید سخت‏کوش ‏ترین مردم از نظر کوشش کردن نسبت به اطاعات الهی و عبادات الهی کیست؟ آن کسی است که مقید باشد، گناه نکند.» یعنی بیشترین و تلاشگرترین انسان‌ها در دنیا افرادی هستند که گناه را ترک می‌کنند. زیرا برخی از معاصی به چشم نمی‌آیند و عده‌ای فکر می‌کنند معصیت فقط به دزدی کردن، خسارت زدن به دیگران و... است و اگرچه این‌ها جزء معصیت حساب می‌شوند، ولی معاصی دیگری هم وجود دارند که نباید آن‌ها را کم شمرد.

این کارشناس مذهبی افزود: اگر واقعی و حقیقی به دنیا نگاه کنیم عبادت ما نیز همانند آموزه‌های حضرت امام حسن عسکری (ع) می‌شود که فرمودند عابدترین افراد کسی است که واجبات خود را انجام می‌دهد و در کنار شبهات متوقف می‌شود و از حرام گریزان است و گناه را ترک می‌کند که در این حالت، انسان خودش را در اردوگاه متعلق به امام حسن عسکری (ع) می‌بیند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
علیرضا
۲۱:۵۶ ۱۳ مهر ۱۴۰۱
اللهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
۱۴:۲۴ ۱۳ مهر ۱۴۰۱
یا امام حسن عسکری جانم، به جان فرزندت قسمت میدم مواظب فرزندان ما باش ،
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۳ مهر ۱۴۰۱
با صحبت و سخنرانی ممکن نیست یک گزارش تلویزیونی از زندگی و سیره آیت الله سیستانی تهیه کنید تا مردم واقعیت روحانیت صحیح به دور از تزویر و ریا و دنیا پرستی را ببینند تا با نمونه ای کوچک از ائمه علیه السلام آشنا سوند
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۳ مهر ۱۴۰۱
مولای من به فرزندت بگو هوای ما ایرانیها رو داشته باشه.
ناشناس
۱۰:۰۳ ۱۳ مهر ۱۴۰۱
امام حسن دروغگو رو دو شقه کنه ایشالا.