سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اگر دمای زمین ۲.۵ درجه سانتی‌گراد افزایش یابد، چه اتفاقی می‌افتد؟

کارشناسان معتقدند میزان افزایش دما تا سال ۲۱۰۰ حدود ۲.۵ درجه سانتی‌گراد خواهد بود.

ولادیمیر بنائف، بوم شناس و دانشیار موسسه اکولوژی دانشگاه دوستی روسیه، در گزارشی توضیح داد که اگر زمین تا سال ۲۱۰۰ به میزان ۲.۵ درجه سانتی‌گراد گرم شود، چه اتفاقی در انتظار بشر خواهد بود.

بنایف با اشاره به گزارش کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوایی گفت که در این گزارش آمده است که بشر تا پایان قرن جاری قادر به حفظ افزایش دمای ۱.۵ درجه سانتی گراد نخواهد بود.

کارشناسان معتقدند میزان افزایش دما تا سال ۲۱۰۰ حدود ۲.۵ درجه سانتی گراد خواهد بود.

او افزود: دو دیدگاه در این خصوص وجود دارند. دیدگاه اول نشان می‌دهد که بشریت به هیچ وجه نمی‌تواند بر تغییرات آب و هوایی تاثیر بگذارد؛ زیرا کره زمین بزرگ و دارای سیستم اینرسی است.

حتی اگر تمام فرآیند‌های تولید در حال حاضر متوقف شوند، دما همچنان رو به افزایش خواهد بود؛ اما دیدگاه دوم خواستار توقف فرآیند‌های تولید صنعتی به منظور جلوگیری از گرم شدن هوا است.

وی گفت: مدل‌ها و محاسبات مختلفی وجود دارند و ما هنوز حدود ۸۰ سال فرصت داریم تا به سال ۲۱۰۰ برسیم؛ بنابراین هیچ‌کس نمی‌داند اوضاع در آن زمان چگونه خواهد بود.

به گفته این بوم شناس روس، بشریت باید اقدامات و تدابیری مانند گسترش مناطق جنگلی و کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را برای کاهش خطرات انجام دهد.

بنایف افزود: افزایش دمای ۲.۵ درجه سانتی گراد منجر به آب شدن یخ‌ها و افزایش سطح آب و سیل در مناطق ساحلی می‌شود.

او گفت: اگر مردم جابه جا نشوند این اتفاق می‌افتد؛ اما اگر تدابیر و اقداماتی مانند سدسازی انجام شود، خطر بزرگی وجود ندارد. همچنین نیاز به سیستم نظارتی وجود دارد.

منبع: الیوم السابع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۰۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳
کاهش بارندگی بدلیل افزایش مصرف انرژی و گرم شدن هوا اجتناب ناپذیر است. افزایش مصرف انرژی با میزان جمعیت و سطح رفاه و صنعت ارتباط مستقیم دارد. سطح ابهای زیرزمینی که طی میلیاردها سال تشکیل شده اند، بسرعت درحال سقوط است. از زمان اتش سوزیهای عمدی جنگلها و چاههای نفت که موجب افزایش شدید دما شده، زمین بسوی اب و هوای کویری با زمستانهای سرد و کم باران و تابستانهای بشدت داغ پبش میرود و تا زمانیکه پوشش سبز بحالت اولیه برنگردد، کاهش نزولات اسمانی و بحران کم ابی اجتناب ناپذیر است. ذوب یخهای قطبی که نقش مهمی در انعکاس نور خورشید به اسمان دارند، شدت گرم شدن زمین را افزایش میدهد. گرم شدن هوا موجب افزایش بخار اب و خروج گازکربنیک حل شده در اب دریاها میشود که هردو اثر گلخانه ای دارند. فاضلاب تصفیه شده شهری میتواند در بخشهای کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. در ایام کرونا، مصرف اب بشکل غیرضروری بشدت افزایش یافت. گسترش غیراصولی شهرها که موجب افزایش مصرف انرژی میشود، از عوامل مهم در افزایش دمای زمین است. حکومت ایران در هیاهوی فتح جهان فرصت برنامه ریزی و تخصیص هزینه ندارد و بدنبال مدیریت بحرانها با حداقل هزینه است نه جلوگیری از انها.