سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

در فصل گرم تابستان، نوشیدن دوغ را جدی بگیرید

یک کارشناس تغذیه درباره اصول و برنامه‌های غذایی در تابستان نکاتی را تشریح کرد.

نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه گفت: اصول اصلی تغذیه انسان در تابستان، تامین آب بدن است. برای تامین آب استفاده از سبزیجات مورد توجه است که یکی از موارد مهم به شمار می‌آید و باید میزان مصرف سبزیجات را در فصل تابستان افزایش دهیم.

او افزود: به دلیل این که آب داخل سبزیجات میزان بسیار خوبی دارد، از گرمازدگی و از افت آب بدن در تابستان جلوگیری می‌کند. دومین مورد استفاده از غذا‌هایی مانند سوپ‌های رقیق، آب‌دوغ، سالاد و سوپ سبزیجات است که آبدار هستند. 

جوزدانی ادامه داد: تعریق در تابستان باعث از دست دادن آب و سدیم بدن می‌شود و تامین سدیم برای بدن نیز لازم بوده و استفاده از نوشیدنی هایی مانند دوغ در این فصل بسیار کمک‌کننده به دریافت میزان کافی آب و سدیم است. 

او با اشاره به نوشیدن آب اظهار کرد: توصیه می‌شود آب به صورت خالی مصرف نشود و تخم شربتی، آب لیمو و یا گلاب را در آب حل کنند و بنوشند؛ زیرا این گونه آب فرصت جذب در بدن را دارد و به افزایش آب بدن در تابستان کمک می کند.

این کارشناس تغذیه بیان کرد: سبزیجات، میوه‌ها، لبنیات، پروتئین و کربوهیدرات ها پنج گروه اصلی غذایی هستند که این ترکیب در تابستان به این صورت است که باید در تابستان سبزیجات در اولویت و میوه‌ها و لبنیات را در مراحل بعدی قرار داد.

او گفت: استفاده از میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها، هندوانه، خربزه، انبه، لیمو، آووکادو و نارگیل به دلیل داشتن آب کافی در تابستان توصیه می‌شود. ماهی‌ها آنتی اکسیدان بالایی دارند که باید در این فصل بیشتر استفاده شوند؛ چرا که امگا۳ آن به بدن کمک می‌کند.

برچسب ها: تابستان ، تغذیه ، دوغ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۴۳ ۲۲ تير ۱۴۰۲
به شرطی که دوغ کفیر یا پروبیوتیک باشه
علی
۱۳:۵۴ ۲۲ تير ۱۴۰۲
بهتر است از دوغ خانگی استفاده شود ودرمیان وعده ها،
وبا غذا سرو نشود که استفاده از دوغ صنعتی ویاهمراه غذا مصرف کردن به صورت مداوم باعث بیماری های گوارشی می شود.
ناشناس
۱۳:۵۴ ۲۲ تير ۱۴۰۲
#یک کیلو شیر محلی را بجوشانید وفتی بالا امد شعله را کم کنیدتا یک ربع قل بزند(اگر از شیر پاکتی پاستوریزه استفاده میکنید نیازی به یک ربع جوشاندن نیست) بعد شعله راخاموش کنید وقتی حرارت آن در حدی شد که یک قاشق آن را روی ساعد دست ریختید نسوخت باید سه چهارقاشق ماست اضافه کنید و درب آن راببندید درحوله بپیچیدو درجای گرم مثل کابینت 12تا24ساعت قرار دهید(میتوانید یک قاشق چایخوری نشاسته را در مقداری از شیرگرم حل کرده اضافه کنید تا مثل ماست کارخانه سفت شود) وقتی ماست اماده شد با عرق نعنا ونمک و آب مخلوط کنید میشود یک دوغ خانگی
ناشناس
۱۱:۴۲ ۲۲ تير ۱۴۰۲
البته دوغ محلی از لبنیات محصول شرکتی معلوم نیست چیه
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۲ تير ۱۴۰۲
خدا را شکر در بازار هیچ کمبودی نداریم ولی کاش جیب ها هم سوراخ نبودند!!!!!
ناشناس
۱۲:۰۸ ۲۲ تير ۱۴۰۲
جیبها سوراخ نیست ولی جیب بعضی از مسولین ته ندارد