سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش سن بازنشستگی؛ خوب یا بد؟

یکی از راهکارهایی که کشورها طی سالهای اخیر برای رفع ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و در نتیجه، عبور از بحران سالمندی در پیش گرفته‌اند، افزایش سن بازنشستگی است.

باشگاه خبرنگاران جوان- نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی یکشنبه ۲۸ آبان به افزایش تدریجی سن بازنشستگی در «برنامه هفتم» رأی مثبت دادند.

تصویب این طرح از روز گذشته با واکنش‌های زیادی در فضای مجازی و حقیقی کشور همراه شده و به نوعی به نقل محافل خبری و خانوادگی تبدیل شده است.

همچنین برای افرادی که سنوات خدمتی خود و زمان بازنشستگی را در حساب و کتابِ زندگی خود لحاظ می‌کنند، این مصوبه نگرانی‌ها و ابهاماتی را درمورد میزان افزایش سن بازنشستگی ایجاد کرده است. 

فرمول محاسبه سن بازنشستگی

طبق مصوبه مجلس، بیمه‌پردازانی که ۲۸ تا ۳۰ سال سابقه خدمت دارند، مشمول اجرای این طرح نمی‌شوند، اما افرادی که بین ۲۵ تا ۲۸ سال سابقه خدمت دارند، به‌ازای هر سالی که تا زمان بازنشستگی‌شان باقی مانده، دو ماه به مدت‌زمان اشتغال آن‌ها اضافه می‌شود و این عدد برای شاغلینی با ۲۰ تا ۲۵ سال سابقه بیمه، سه ماه؛ با ۱۰ تا ۲۰ سال سابقه، چهار ماه؛ و با کمتر از ۱۰ سال سابقه بیمه پنج ماه در نظر گرفته شده است.

به این ترتیب، به سن بازنشستگی کارگر یا کارمندی که ۲۰ سال سابقه بیمه دارد ۲/۵ سال اضافه خواهد شد چراکه طبق قانون، ۱۰ سال تا بازنشستگی او باقیمانده و بر اساس مصوبه جدید مجلس باید به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی سه ماه (جمعا ۳۰ ماه) بیشتر کار کند تا بازنشسته شود. 

البته اجرای این مصوبه یک شرط سنی هم دارد و آن اینکه "حداکثر سن بازنشستگی برای مردان ۶۲ سال و برای زنان ۵۵ سال" در نظر گرفته شده است؛ یعنی مردی که ۳۰ سال یا بیشتر سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد، به محض رسیدن به سن ۶۲ سالگی بازنشسته می‌شود و نیازی به سنوات بیشتر ندارد.

همچنین به گفته محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، "حداکثر سال‌های خدمت نیز برای مردان ۳۵ سال و برای زنان ۳۰ سال" تعیین شده است. بنابراین، حتی کارگر یا کارمند مردی که سال اول خدمتش را می‌گذراند بجای ۳۰ سال نهایتا ۳۵ سال خدمت خواهد کرد و اینگونه نیست که طبق مصوبه مجلس حدود ۱۲ سال به زمان اشتغال او اضافه شود و مجبور باشد برای بازنشسته شدن ۴۲ سال کار کند. به همین ترتیب، بیمه‌پردازان زن نیز بجای ۲۵ سال، نهایتا به ۳۰ سال بیمه برای بازنشستگی نیاز خواهند داشت.  

موافقان و مخالفان افزایش سن بازنشستگی چه می‌گویند؟

این اقدام که موضوع آن از مدت‌ها پیش مطرح بوده و با هدف کاهش ناترازی صندوق‌های بازنشستگی و تقویت توان آنها در انجام تکالیف خود در قبال بازنشستگان صورت گرفته، مخالفان و موافقان خود را دارد.

به عنوان نمونه، علی بابایی کارنامی، نماینده ساری، این موضوع را مغایر با اصل سه قانون اساسی می‌داند و درباره پیامد‌های اجتماعی و نگرانی شاغلان هشدار داده است. به گفته او، این مصوبه شیوه پرداخت حقوق و دستمزد را نیز برهم می‌زند.

موافقان این طرح، اما معتقدند که با توجه به وضعیت نامناسب صندوق‌های بازنشستگی، افزایش سن بازنشستگی از نظر تامین منابع مالی به نفع دولت خواهد بود.

یکی از این موافقان، حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو است که معتقد است در ایران امید به زندگی به خاطر تقویت حوزه سلامت و بهداشت، بالا رفته و فردی که در سن ۵۰ سالگی بازنشسته می‌شود دوباره در یکجای دیگر مشغول به کار می‌شود و عرصه را برای جذب جوانان تنگ می‌کند. به گفته او، اکنون میانگین سن بازنشستگی در دنیا و حتی در کشورهای پیشرفته بالای ۶۳ سال است اما در کشور ما بسیار پایین‌تر از این عدد است.

محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم هم در دفاع از مصوبه افزایش سن بازنشستگی گفته: در سازمانی مانند آموزش و پرورش میانگین سن بازنشستگی ۴۸ تا ۵۰ سال است و فرد بازنشسته از ۵۰ سالگی تا ۷۸ سالگی که سن امید به زندگی است شغلی ندارد.

او ضرورت همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را نیز به عنوان یکی دیگر از دلایل تصویب طرح افزایش سن بازنشستگی عنوان کرده و گفته: از آنجا که ما در خصوص همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با دولت به توافق رسیده‌ایم باید منابعی برای اجرای این طرح در اختیار صندوق‌ها قرار گیرد. 

سن بازنشستگی در دنیا چقدر است؟

در جوامعی که جمعیت سالمندان آنها رو به افزایش است، مخارج صندوق‌های بازنشستگی آنها نیز به همان نسبت افزایش می‌یابد. حال اگر در این جوامع، نرخ زاد و ولد هم رو به کاهش باشد، طبیعی است که تعداد بیمه‌پردازان نیز کاهش یافته و همین امر صندوق‌های بازنشستگی را به دلیل "کاهش نسبت بیمه‌پرداز به مستمری‌بگیر" با چالش بزرگتری مواجه می‌کند که حتی ممکن است به ورشکستگی آنها منجر شود.

از همین رو، یکی از راهکارهایی که کشورها برای رفع ناترازی و ایجاد تعادل در صندوق‌های بازنشستگی و در نتیجه، عبور از بحران سالمندی در پیش گرفته‌اند، افزایش سن بازنشستگی است که این عدد در حال حاضر به طور میانگین بین ۶۵ تا ۶۷ سال است.

طبق بررسی‌های انجام‌شده، سن امید به زندگی در ایران از سال ۱۳۳۰ تا به امروز از ۴۶ سال به ۷۶ سال افزایش یافته ولی طی همین مدت متوسط سن بازنشستگی از ۵۷ سال به ۵۱ سال کاهش پیدا کرده (!) که با مصوبه جدید مجلس حداکثر به ۶۲ سال برای مردان و ۵۵ سال برای زنان افزایش می‌یابد.

اما در مقابل، در اکثر کشورهای دنیا سن بازنشستگی طی سال‌های اخیر به ۶۵ تا ۶۷ سال افزایش یافته تا با توجه به تغییرات جمعیتی، تعادل لازم میان منابع مالی و مصارف صندوق‌های بازنشستگی حفظ شود.

بر همین اساس، از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۵، ۵۰ کشور از جمله آلمان، اسپانیا، کره جنوبی، فرانسه و یونان به منظور کاهش هزینه‌های مالی، سن بازنشستگی را افزایش داده‌اند. استرالیا نیز اوایل تابستان امسال سن بازنشستگی را به ۶۷ سال افزایش داد. 

همچنین کشور اتریش مصوب کرده که تا سال ۲۰۳۳ یعنی تا ۱۰ سال دیگر سن بازنشستگی زنان هم مانند مردان به ۶۵ سال افزایش پیدا کند. به همین ترتیب، جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۲۱ سن بازنشستگی مردان را به ۶۵ سال افزایش داد و مصوب کرد که سن بازنشستگی زنان نیز تا سال ۲۰۲۷ به همین عدد افزایش یاید.

سن بازنشستگی در بلژیک هم‌اکنون ۶۵ سال است، اما این کشور اعلام کرده که تا سال ۲۰۲۵ سن بازنشستگی مردان و زنان به ۶۶ و تا سال ۲۰۳۰ به ۶۷ سال افزایش خواهد یافت.  

در برزیل مردان با ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه و زنان با ۱۵ سال می‌توانند در ۶۵ و ۶۲ سالگی بازنشسته شوند، اما برای دریافت حقوق و مزایای کامل باید به ترتیب ۴۰ و ۳۵ سال حق بیمه پرداخت کنند.  

در کانادا هم مردان و زنان می‌توانند با ۶۰ سال سن بازنشسته شوند، اما برای دریافت حقوق کامل باید تا ۶۵ سالگی صبر کنند.

کشور دانمارک در سال ۲۰۲۲ سن بازنشستگی را به ۶۷ سال افزایش داد و اعلام کرد که از سال ۲۰۳۰ به بعد، هر پنج سال، بسته به میزان افزایش نرخ امید به زندگی، حداکثر یکسال به سن بازنشستگی افراد اضافه خواهد شد؛ یعنی در سال ۲۰۳۵ سن بازنشستگی ۶۸ و در سال ۲۰۴۰، ۶۹ سال خواهد بود.  

در ایتالیا قانون کمی متفاوت‌تر از سایر کشورهاست. در این کشور سن بازنشستگی ۶۷ سال و سه ماه است و فرد برای دریافت حداقل حقوق بازنشستگی باید ۲۰ سال سابقه پرداخت بیمه داشته باشد، اما افرادی که ۴۱ سال بیمه پرداخت کرده باشند در ۶۲ سالگی می‌توانند بازنشسته شوند و مردانی که حداقل ۴۲ سال و ۱۰ و زنانی که حداقل ۴۱ سال و ۱۰ ماه سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند نیز در هر سنی می‌توانند بازنشسته شوند.  

در آمریکا هم سن بازنشستگی برای افرادی که بعد از سال ۱۹۶۰ میلادی به دنیا آمده‌اند ۶۷ سال است، اما اگر فرد دریافت حقوق بازنشستگی از دولت را تا ۷۰ سالگی به تعویق بیندازد، مبلغی بابت این ۳ سال به حقوق بازنشستگی او اضافه می‌شود.

امارات متحده عربی هم در سال ۲۰۱۰ سن بازنشستگی را از ۶۰ به ۶۵ سال افزایش داد. در بسیاری کشور‌های دیگر از جمله استونی، کرواسی، ایرلند، هلند، نروژ، سوئیس و ... نیز در حال حاضر سن بازنشستگی حداقل ۶۵ سال است که طی چند سال آینده به تدریج به ۶۷ سال افزایش خواهد یافت.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۳۴ ۱۸ آذر ۱۴۰۲
سلام من هیچ گونه بیمه ای ندارم فقط می گیم بجای ظلم به مردم جلو دزدیها رو بگیرند تا درحق مردم ظلم نشده من ایثار گرم ولی هیچ خدمتی از نظام نگرفتم
محمدرضا فربود
۱۹:۵۸ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
خلاف قانون اساسی است
ناشناس
۱۰:۳۵ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
شما که اینقدر از غرب و اروپا بد میگین اونوقت سن بازنشستگی که به نفعتون هست رو از اون ها یاد میگیرین
ناشناس
۱۰:۰۵ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
بدتر از بد
ناشناس
۰۸:۲۳ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
آقا ي سوال ساده!
مگه اين قانون براي مردم تصويب نكرديد؟ چرا از خود مردم نظرخواهي نميكنيد تا ببينيد موافقن يا مخالف ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۲۵ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
بنظرم ایده خوبی نیست
ناشناس
۰۸:۰۲ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
دولت‌ها مرتب هر جایی کم اوردند دست کردن تو صندوقها وبه ورشکستی رسوندن حالا تاوان عدم مدیریت و برداشتهاشون را مردم باید بدند دوباره مردم جمع کنن تا اینها بتونن برداشت کنند
کی به دولت اجازه میده از سرمایه کارگر و کارمند که خودشون 30سال جمع کردند برداشت کنه و برنگردوته و قطره چکانی به حقوق بازنشسته اضافه کنه اگه هر کدوم این پولی که به سازمانها برا بازنشستگی میدادیم خودمون سرمایه گذاری کرده بودیم درامد بیشتری داشتیم
ناشناس
۰۷:۵۶ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
کجا امید به زندگی بالا رفته الان سن ابتلا به بسیاری از بیماریها پایین اومده
ناشناس
۰۷:۴۰ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
شورا نگهبان لغوش میکنه
ناشناس
۰۱:۰۷ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
,ما چیمون مثل اروپایی ها است که قانون بازنشستگیمون باشه
حجت
۰۰:۰۲ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
یه شغل ممکنه تا 70 سالگی هم بشه کار کرد یه شغل 15 سالم زیاد باشه
ناشناس
۱۷:۰۱ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
پول بازنشسته هارم ندارید بدید
ناشناس
۱۵:۴۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
وقتی تمام بودجه کشور جاهای دیگه خرج می‌شود مسلما صندوق های بازنشستگی با بحران مواجه می‌شوند
مهندس
۱۵:۰۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
میگن یارو رو ده راه نمی‌دادند سراغ خونه کدخدا رو می گرفت. فردا نه شمایید و نه قانوناتون. حالا هر کاری می خواهید بکنید.
علی
۱۴:۴۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
خاک بر سرتون که شدید سخنگوی دولت
ناشناس
۰۱:۰۲ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
حواسم به توهین نبود مثبت دادم
ناشناس
۱۴:۴۰ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
نماینده مجلس در اصل نماینده مردم هست ولی برا دولت کار می کند تا مردم
ناشناس
۱۴:۳۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
بد بد بد. سن بازنشستگی ۳۰ سال است
ناشناس
۱۴:۳۴ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
مجلس دولت هستن، نماینده مجلس، نماینده های دولت و هرجا سود داره هستن، کاش یکم به فکر مردم بودن و به فکر خودشون و جیبشان نبودن
ناشناس
۱۴:۳۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
امام خمینی گفت به فکر پا برهنه ها باشید .بنزین باید برای افرادی که ماشین ندارند هم باشد
ناشناس
۱۵:۴۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
داریم به مقام انسانیت می‌رسیم
ناشناس
۱۶:۱۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
باشه بیا 20 لیتر بهت بنزین میدن
در عوض برو کرایه تاکسی و آژانس و اتوبوس و .... رو که سهمیه ازشون کم میشه و قیمتش چندین برابر میشه سوار شو...
حمیدرضا
۱۴:۰۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
تحلیل مینویسی که سن بازنشستگی تو دنیا فلان مقداره

بی شعور شما شاید به دلار حقوق میگیری و امکانات رفاهی عالی و تفریح داری

من ۵ صبح میرم ۹ شب خونه هستم با ۱۵ تومن

باشگاه مفت خوران پیر
mgh
۲۲:۰۱ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
خوش بحالت من 8 تومن میگیرم
ناشناس
۱۲:۵۸ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
من بودم بازنشستگی رو برمی داشتم مادام‌العمر می کردم چرا چون کلا به نفع دولت میشه کسی هم جرات اعتراض نداشت
الف
۱۲:۵۲ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
گفتید به مرگ می گیریم به تب راضی بشن این کارمندها و کارگرهای بیچاره،صدای مردم که دراومد از ۱۲ سال رسید به ۵ سال فعلا، بعداً هم دوباره نزدیک بازنشستگیشون یه پنج سال دیگه میندازیم بهشون .... مجلس انگار به جای اینکه خانه ملت باشه خانه موسسات بیمه ... است، بعد هم من نمی‌دونم از لحاظ شرعی میشه یه قرارداد رو مدتی بعد بسته شدن یک طرفه و بدون رضایت طرف دیگر تغییر داد؟؟؟ شورای نگهبان چه دلیل شرعی داره اگه اینو تایید کنه
۰
۳
ناشناس
۱۴:۳۷ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
باید حقوق های نجومی را قطع کنید نه اینکه سن بازنشستگی را زیاد کنید
ناشناس
۱۲:۲۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
آخه میگن صندوق باز نشستگی خالیه.مردم دارن سر بیمه را کلاه میذارن زن باشوهرش از روز اول صیغه میشه بخاطر حقوق پدر مرده رامیگیرند.می بینین زن طلاق میگیره دوباره باشوهرش صیغه میشه حقوق پدر مرده خودرا میگیره. صندوق سهله اگر چاه هم باشه پول تموم میشه این قانون دوران اقای احمدی نژادکه از خلیفه مردم بخشید به زنان .خیلی بی انصافیه
ناشناس
۱۲:۰۱ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
امروز معنی بیشرف ،دزد رو خب یاد ملت دادین
سجاد
۱۱:۲۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
سلام چرا بعد از تصویب از مردم نظر سنجی می کنید چرا احساس می کنید که زرنگ تشریف دارید چرا با این همه سرمایه مملکتمان همیشه در فلاکت هستید مملکت داری بلد نیستید لطف کنید کنار بروید و کار را با جوانان خلاق بسپارید و خوب وبد بازی نکنید
ناشناس
۱۱:۲۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
حالا این معلمان چهل ساله و پنجاه ساله که گرفتید باید ده سال یا پانزده کار کنند بازنشسته شوند؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۱:۰۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
افزایش سن امید به زندگی به 78 سال!!!!!
بله فرمایش متین البته برای افرادی که با رانت استخدام می شوند بغل دست پدر مادراشون یه میز حاضر آماده است بعد حقوق نجومی
بله برای افرادی که در سال بالای 400 میلیون اضافه کاری دریافت می کنند!! کارگر ماهی 10_15 میلیون زیر برف بارون سرما گرما مشقت بعد بعضی ها فقط اضافه کاری شان بالای 30 میلیون در ماه!!!!!به قول یه بنده خدایی ساعتی چند و با کدوم ماشین حساب چرتکه انداختن!!؟
بله برای افرادی که با نفوذ تسهیلات کلان می گیرند پس نمی دهند
فرمایش متین که سن امید افزایش داره به شرطی که ناز نعمت امنیت غذایی سالم آینده روشن باشه نه برای قشری که توی تامین حداقلی نیاز های روزانه از سر ته مواد غذایی کم می کنند تا اون روز سپری بشه و امید به زندگی شان در حد همان روزی که در آن دارند زندگی می کنند تا به سر شه.
ایرانی
۱۱:۰۲ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
تو مملکتی که امید به زندگی 60سال هست سن بازنشستگی 62 سال هستش . خیلی جالبه
علی کدخدایی
۱۰:۳۲ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
با این کار میخوان بازنشسته های محترمی که هنوز زنده هستند زودتر بمیرن تا صندوق های بازنشستگی از نا ترازی دربیان
آخه بی خردی و نادانی تا کی
امیدی به زنده موندن دیگه نداریم
بنده با 48 سال سن 25 سال سابقه کار و 4سر عائله فقط17 تومن در ماه حقوقم هست که نزدیک به 13 تومنش قسطه
آخه بر همه کس شما لعنت که این مردم مظلوم رو اینقدر زجر میدید
H
۰۶:۵۱ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
خودتوکنترل میکردی ۴ بچه دارنمیشدی ازدهه ۶۰تا۷۰همه یک فرزنددارن ازدهه۷۰تاالان کسی بچه دارنشده بعد میگی اینطوری
عباس
۱۰:۱۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
چرا بازنشستگی نفت رو با اون دریافتی های فوق نجومی در بازنشستگی رو با تامین اجتماعی ادغام نمیکنید؟
چرا سقف دریافتیشون رو برداشتین؟
برده داری رو روسیاه کردین
عباس
۱۰:۱۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
چرا بازنشستگی نفت رو با اون دریافتی های فوق نجومی در بازنشستگی رو با تامین اجتماعی ادغام نمیکنید؟
چرا سقف دریافتیشون رو برداشتین؟
برده داری رو روسیاه کردین
ناشناس
۱۳:۵۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
عالی فرمودی
S
۰۹:۵۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
مجلس انگار به جای اینکه خانه ملت باشه خانه موسسات بیمه ... است، بعد هم من نمی‌دونم از لحاظ شرعی میشه یه قرارداد رو مدتی بعد بسته شدن یک طرفه و بدون رضایت طرف دیگر تغییر داد؟؟؟ شورای نگهبان چه دلیل شرعی داره اگه اینو تایید کنه
ناشناس
۰۵:۵۹ ۰۱ آذر ۱۴۰۲
از لحاظ شرعی نمیشه ولی از لحاظ اسلامی مانعی ندارد قرارداد را پس از انعقاد. فسخ یا تغییر یدهی
ناشناس
۰۹:۵۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
گفتید به مرگ می گیریم به تب راضی بشن این کارمندها و کارگرهای بیچاره،صدای مردم که دراومد از ۱۲ سال رسید به ۵ سال فعلا، بعداً هم دوباره نزدیک بازنشستگیشون یه پنج سال دیگه میندازیم بهشون .... مجلس انگار به جای اینکه خانه ملت باشه خانه موسسات بیمه ... است، بعد هم من نمی‌دونم از لحاظ شرعی میشه یه قرارداد رو مدتی بعد بسته شدن یک طرفه و بدون رضایت طرف دیگر تغییر داد؟؟؟ شورای نگهبان چه دلیل شرعی داره اگه اینو تایید کنه
ناشناس
۰۹:۴۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
سلام خیلی بد
ناشناس
۰۹:۴۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
سلام خیلی بد
ناشناس
۰۹:۲۱ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
آقایان نمایندگان خدا قبول نکند وتوان داره حق حقوق مردم و شماکه دستتون یک کاسه است فقط فقیر و فقرا وامثال کار گران و...امثال مارا همیشه زیر پایتان له کنید
ناشناس
۰۹:۱۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
به نفع مردم کارمند کارگر باشه شورای نگهبان یا مجلس تصویب نمیکنه تا چند سال طول میکشه ولی اگر به نفع دولت باشد مجلس شب میخوابه فردا تصویب میکنه مجلس انقلابی مردمی یعنی این که مشگلات دولت حل کنن نه مردم
فرهادی
۰۸:۵۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
سلام چرا کمی تحقیق نمیکنید علت کاهش سن بازنشستگی در ایران چیست این ریشه در تصویب قانونهای تبعیض امیز دارد وقتی به گروههای خاص سنوات ارفاقی دادید و هزینه آن را از جیب ما مردم پرداخت می کنید و به صندوقهای بازنشستگی این قوانین را تحمیل میکنید نتیجه ورشکستگی صندوقها شده است الان هم بر اساس این قانون آن گروه مثل ایثارگران وغیره معاف شدندجامعه تبدیل به خودی و غیر خودی شده و حاکمیت از دسترنج غیرخودی برای دوستان خودیش هزینه می کند و اسمش هم عدالت است.
ناشناس
۰۸:۱۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
سواره از پیاده خبر نداره مثل اینا از بس تو ناز ونعمتن دوست دارن بمونن بخور بخور اون دنیایی هم هست
ناشناس
۰۸:۱۴ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
افزایش سن بازنشسگی خوب یا بد به مردم میگین خوب یا بد ریش قیچی دست خودتون
ناشناس
۰۸:۰۷ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
این دولت هم به سهامداران بورس خیانت کرد چون اجازه رشد بورس را نمی دهد و هم به کارگران خیانت کرد چون سن بازنشستگی را بالا برد ، پس این دولت یکی از خیانتکارترین و ظالم ترین دولت های تاریخ است
ناشناس
۰۹:۳۴ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
مرگ بر اسرائیل و آمریکا و منافقین آلبانی نشین‌ کور دل
ناشناس
۰۷:۵۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
وسط بازی نمیشه قوانین بازی را عوض کرد. باید برای کسایی که الان شاغل هستن و بیمه میدن همون شرایط قبل باشه و برای کسایی که تازه میخوان مشغول به کار بشن هر قانونی دوست داشتید بذارید. اگه خواستن قبول میکنن، نخواستن نمیکنن
ناشناس
۰۷:۵۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
چرا من باید سه سال و نیم بیشتر کار کنم تا بازنشسته شم؟!!!!!!!
ناشناس
۰۹:۳۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
هم حقوق بازنشستگی بیشتر میشه وهم پاداش پایان خدمت بر اساس آخرین حکمت پرداخت می‌شود
ناشناس
۱۴:۰۱ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
نه حقوق اضافه خواستیم و نه پاداش پایان خدمت با 25 سال بازنشستمون کنند
حمیدرضا
۱۴:۱۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
معلومه تو هم فید لتی گرفتیا ای شیطون
ناشناس
۰۶:۰۷ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
ما که شغل آزادیم بیمه نداریم باید تا اخر عمر کار کنیم
قدر نمیدونید شما کارمندا
راحت میتونید در کنار کارتون همون شغل دومم داشته باشید
فقط دنبال مفت خوری هستین و بازنشست شدن و حقوق یامفت گرفتن
اکثرتون
ناشناس
۰۸:۳۰ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
خجالت نکشیدی از این جمله ات ؟!!!!!!!!!!
از اول تا اخرش نمونه انسانی بدون تفکر هستش
ناشناس
۰۹:۵۰ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
شما از اون بیسوادهای حسود هستی که از بچگی زحمت درس خواندن به خودت ندادی ، هرساعتی دلت خواست میری سرکار و برمیگردی و هر زمان هم دوست داشته باشی نمیری مهمتر از همه درآمدت رو با افزایش تورم و دست کردن توی جیب مردم تنظیم میکنی نه مثل کارمند و کارگر بیچاره که باید ساعت 6 صبح پاشه بره سرکار و حقوق حداقلی بگیره با این تورم سالانه فقط 20 درصد به حقوقش اضافه بشه
ناشناس
۱۴:۱۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
شماها عرضه کار ندارین و با پارتی بازی استخدام شدین و ترک فعل هم دارین و حقوقتون هم حروم میکنید
ولی ما شغل آزادی ها هر چی بخوریم حلاله چون کار مال ماست و ترک فعل معنا نداره برای ما
نترسین میشه 40 سال و 70 سال سن
ضمنا کل تورمم مقصر شما کارمندایین که کاراییی ندارین هی باید پول چاپ کنن برا حقوقتون
ناشناس
۰۱:۴۸ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
از فردا خبر نداری کو تا ۳۰سال آینده
باشه باشد.خخخخخ
ناشناس
۰۱:۴۲ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
رای بی رای....اين مجلسی ها يکی از اون يکی بدترن....بدتر از همه دزدهای جیب مردم....
ناشناس
۰۱:۳۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
سن امید به زندگی را بر چه اساسی محاسبه میکنند افراد مسن به خاطر هزینه های بالا مجبورند به کار ادامه دهند والا کی حاضره در سن بالای 55 سال و بروز بیماری ها بازهم ادامه کار بده باید افزایش سنوات اختیاری باشه
ناشناس
۰۱:۲۲ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
من ۵۵ سال سن دارم و واقعا توان ندارم.
باید شرایط کاری محاسبه بشه.
کسی که کارش سخت ترهست زودتر و کسی که پست میز نشسته دیرتر بازنشست بشه
یه تاکسی ۱۰ سال فرسوده به حساب میاد.اما سواری شخصی ۲۰تا۲۵ سال فرسوده میشه
خدا
۰۱:۱۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
آخه این چه جور قانون مزخرفیه که گذاشتن، خوب اون بیچاره ای که میخواد بازنشسته بشه که فسیل میشه.
ناشناس
۰۱:۰۶ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
جالبه !
اول میگن 5 ماه به ازای هر سال برای کسایی ک زیر 10 سال سابقه دارن که بشه 42 سال برای کسایی ک سال اولشونه !
بعد میگن نه ، 42 سال نیست 35 سال میشه !!؟
به مرگ میگیرین که به تب راضی شیم ...!؟
ناشناس
۰۸:۴۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
فکر میکنم همون 42 سال درست هست و 35 سال کسی بازنشسته شد حقوق کمتری دریافت میکنه به اندازه 35 تقسیم بر 42 ضربدر حقوق کامل
ناشناس
۰۰:۳۹ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
مجلس کشورما از بیکاری سراغ چه موضوعی رفته ...!!جای تاسف داره واقعا.من که خداروشکر وضعم خوبه و شغلم آزاد و بیمه آزاد میپردازم اما درحق تمام کارگران و اونایی که دستشون تنگه خیانت بزرگی کردین.
ناشناس
۰۹:۴۲ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
اولا که کارگران قانون کاری می‌توانند از سی تا سی و پنج سال اختیاری خود را بازنشسته کنند من الان با ۳۳ سال کار بازنشسته شدم و راضی هم هستم چون این سه سال اضافه حق بیمه دادن معدل حقوق مرا ده درصد افزایش داد علاوه بر اینکه با آخرین حکمم حقوق بازنشستگی و پاداش پایان خدمت دریافت کردم
ناشناس
۱۴:۰۷ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
احمق تو با 33 باز نشسته شده و خوشحالی چون کارت سخت نبوده مفتخور

من نه پاداش پایان خدمت می خوام نه سنوات ارفاقی بیست و پنج سال بازنشستمون کنن بریم پی زندگیمون که دولت های بی عزضه و بیسواد و رانتخوار نابودش کردند
حمید
۰۰:۳۸ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
فرانسه درس بگیرید. ملت رو چی فرض کردید.
افشین
۰۰:۲۴ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
واقعا خیانت به قشر بدبخت کارگر و کارمند که باید تاوان اختلاس و بی کفایتی این مسئولان رابدهندوهمچنین باعث کاهش امید به زندگی و بهره وری کار می‌شود کشوری که این همه ثروت داره چرا باید به این روز بیفته.
ناشناس
۰۰:۲۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
این کار خوب،بد،زشت ندارد.بد،بد زشت از آب در میاد
ناشناس
۰۰:۲۰ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
کاش میشد از مردم برن تو مجلس حرف مردم رو بزنن اینا ک نماینده مجلسن و ن نماینده مردم
ناشناس
۰۰:۱۷ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
۲ علت وجود دارد....

۱.جبران کسری بودجه صندوق بازنشستگی
۲.به کارگیری نمایندگان مجلس این دوره در مشاغل دولتی در صورتی که رای نیاوردند...

با
کارکردن پیر زنها و پیرمردها، آیا این ظلم نیست؟
احدی
۰۰:۱۴ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
فقط شغل آزاد
ناشناس
۲۳:۲۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
خیلی بد
ناشناس
۲۳:۱۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
مطمئنا در شورای نگهبان رد خواهد شد زیرا خلاف قانون اساسی است.
ناشناس
۲۳:۱۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
سنوات سی سال برای سی روز حقوق است در زمان بازنشستگی است حالا مگر اینکه تقویم را هم تغییر بدهند و هر ماه را سی و پنج روز کنند تا از لحاظ عرف و قانون درست شود
محمد
۲۲:۲۷ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
اگر رضایت شغلی در کارمندان ، خصوصا آموزش و پرورش بالا رود مطمئنا فرهنگیان با این مصوبه همراهی می کنن
ناشناس
۰۰:۴۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
اون شاغل ازاد بدبخت چیکار کنه ، نصف بیشتر مردم شغل آزاد دارند. مثل شما تا با سه روز کار کردن دوازده تومن نمیاد تو حسابشون.
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
سن بازنشستگی باید بر اساس متوسط سن باشه وقتی متوسط سن تو مملکت ۷۲ ساله سن بازنشستگی باید ۴۲ سال باشه نه ۶۲ سال
ناشناس
۰۱:۲۳ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
خدا پدرومادرتو بیامرزه
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
اگر برای زیر ۱۰‌سال حساب کنید بین ۸ تا ۱۲ سال باید به ۳۰ سال شدن اضافه بشه ولی سقف رو گذاشتم ۳۵ ، قشنگ معلومه خودشون اول حساب نکردن که آخرش چی میشه
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
خیلی خیلی بد
ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
خیلی بدبد بد
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
دزد ها و اختلاس گران رو بگيريد كمبود صندوق جور مي شه
لطفا از جيب مردم بر نداريد
مهدی
۲۰:۵۹ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
خدا از ریشه براتون درست کنه زوری نمیشه کشوررو اداره کرد.....خخخ
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
اول اینکه دزدی از صندوقهای بازنشستگی اونهارو ورشکسته کرده ، دوم اینکه کشور جهان سوم ایران را با اتریش و کانادا و آمریکا خواهشاً مقایسه نکنید
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
واقعا خدمتی بزرگ به مردم کردند،قطعا خوبه و باعث میشه مردم پنج سال بیشتر پول جمع کنند پولدار تر بشن،واقعا تشکر
ناشناس
۲۰:۵۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
#مجلس دیکتاتور
لالایی
۲۰:۵۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
معادله چند مجهولی آقایان شعارفرزندآوری(۳ الی ۴فرزند) می دهند.
از طرف دیگر قانون افزایش سن بازنشستگی وافزایش سنوات خدمت درادارات دولتی را تصویب می کنند!!!
ج
۲۰:۴۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
بازهم شاهد بی عدالتی در قوانین هستیم چرا عده ای با سی سال بازنشسته بشن اونوقت بقیه سی و پنج سال کار کنن دارن می گن ما که رفتیم سراغ خوشی خودمون شما کار کنید حقوق ما رو هم تامین کنید
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
آخه چطور به این نتیجه رسیدند سن بازنشستگی رو زیاد کنند ، یکی مثل من تو دادگستری به کلی مریضی و مشکلات دچار شدم ، دارم روزها رو میشمرم تا خدمتم تموم شه یه کم زندگی کنم ، یه نظرسنجی تو جامعه میذاشتن اگه ۵ درصد نظر مثبت داشتن بعد تصویب میکردن ، آخه کارمند پیر بدون روحیه و انگیزه ۶۰ ساله رو میخوان چکار
ناشناس
۲۰:۳۷ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
همیشه باید تاوان دزدی گرگیها رو رو مردم بدهند.
جواذ
۲۰:۳۵ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
با احتساب سابقه کار ۳۵ سال و استخدام در سن ۲۵ سالگی هر شخص حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان جهت بازنشستگی پرداخت و در سن ۶۰ سالگی بازنشسته شود به نظر شما این کار عاقلانه است !!؟؟ مگر قرار است چند سال عمر کنیم ؟؟
ناشناس
۲۰:۲۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
چرا حقوق ها واریز نمیشه امروز 29 بود سن رو ول کنید حقوق هارو بدین
ناشناس
۲۰:۲۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
مجلس هرکاری میکنه به نفع دولت و به ضرر مردم هست
حبیب
۰۰:۳۴ ۳۰ آبان ۱۴۰۲
خدا لعنت کند این مجلس رو که واقعا گند زدن به مملکت
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
خداروشکر همه چی مون داره شبیه خارجی ها میشه
میتونم از این به بعد راحت تر به مهاجرت فکر کنم
سلام
۲۰:۲۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
با سلام از مجلس اصولگرا بیشتر از این که به ضرر مردم کار کند انتظاری نیست. پسران سربازی رفتند به جای آنکه کلیه سهم بیمه را دولت بدهد خودشان باید بدهند. تکلیف آنهایی که هنوز بیمه سربازی را پرداخت نکرده اند و دو سال از بقیه در پیدا کردن کار جا ماندند چیست؟مگر سربازی اجباری نبود. آن هم با حقوق 10 هزار تومان در سال 78. من اگر کارفرما باشم نیرو های پیر را اخراج میکنم نیرو های جوان میگیرم. و اگر فرزند داشته باشم به کشور های دیگر که 30 ساله بازنشست می‌شوند و حداقل 3000 دلار حقوق پرداخت می‌کنند میفرستم. با اینکار همه چیز را بهم ریخت مجلس انقلابی پس پول نفت کجاست؟ ما که با مالیات مملکت را میچرخانیم. اگر 10 میلیون هزینه خانوار باشد 9 درصد از خوراک را هم که مالیات میگیرید. چقدر دولت و همراهانش هزینه دارد. تا کی مردان باید هزینه به مملکت بدهند؟ سربازی اجباری کافی نبود که دو سال همه را عقب انداختند؟ من دو سال در پیدا کردن کار و کسب درآمد در سال 78 عقب افتادم
ناشناس
۲۰:۲۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
امید به زندگی؟ همچین چیزی توی ایران معنا نداره
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
جور بی عرضگی مسولین را مردم باید با کار کردن بدهند
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران گفت: صنعت نفت ۹۸ هزار نیرو دارد که ۶۴ هزار نفر از آنها از خانواده ایثارگران هستند که ۳۴ هزار نفر از این افراد در دولت سیزدهم تبدیل وضعیت شده اند.

مشاور وزیر نفت در امور ایثارگران ادامه داد: ۹۸۲ نفر از فرزندان کارکنان جانباز ۳۰ درصد به بالای وزارت نفت نیز در دولت سیزدهم جذب این وزارتخانه شدند.

صنعت نفت هزار و ۵۸ شهید، هزار و ۲۳۳ آزاده و ۱۱ هزار و ۶۵۳ جانباز تقدیم انقلاب کرده است افزود: وظیفه ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در کشور است
ناشناس
۲۰:۰۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
فقط سن بازنشستگی رو با کشورهای پیشرفته مقایسه میکنید؟ خوب تورم ، نرخ بیکاری و رفاه رو هم مقایسه کنید
ناشناس
۲۰:۰۱ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
مرگ زود هنگام انتخابات امسال
ناشناس
۲۰:۰۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
خدا لعنت کنه مجلس و نمایندگان مجلس رو که با این طرح موافقت کردند مرگ بر محلس
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
اینها اینکار را میکنند که بعد از انتخابات مشارکت کم مردم در انتخابات مجلس را به گردن این طرحها بندازند و بگویند دلیل مشارکت کم در انتخابات اینجور مسعاعل بوده .طرح هم که اجرا میکنند به اصطلاح خودشون با یک تیر دوتا شکار میکنند .
ناشناس
۱۹:۴۷ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
کدام شل مغزی گفت سن امید به زندگی بالا رفته با یک نگاه به سنگ قبر فوت شدگان متوجه میشن که طرف تا بازنشسته میشه حلواشو میپزن بعدم آیا ۳۵ روز حقوق میدن ؟ آیا کلاهبردار تراز این بیمه ها سراغ دارین؟ تاکی باید کسری هارو از جیب مردم جبران کنید؟
ناشناس
۱۹:۴۶ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
ظلم و مکرتان به خودتان باز خواهد گشت این وعده خدا است .
ناشناس
۱۹:۴۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
باز دوباره باشگاه دست به ماله شد برای مجلس انقلابی...
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
مردم عزیز دیگه حقوق بازنشستگی را به گور خواهیم برد یعنی تمام عمرت باید کار کنی موقعی هم که بازنشست میشی حدود ۱۰۰ سال داری پول این حقوق باید خرج دفن و کفن کنی یعنی باید مردم برند دنبال مشاغل ازاد دیگه حقوق کارگری و کارمندی به مفت نمی ارزه
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
نماینده مجلس خائن نمی خواهیم
ناشناس
۱۹:۱۷ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
اینا نماینده مردم هستن یا نماینده دولت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۹:۱۶ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
واسه مسولین که دوست دارن بیشتر خدمت کنند و پول بیشتر بگیرن ، افزایش سن بازنشستگی رو تصویب کردن ، نه واسه من کارمند دون پایه که منتظرم که هرچه زودتر خلاص بشم و بقیه عمر که نهایت ده سال بعد بازنشستگی هست رو زندگی کنم ، اونم اگر بیماری ها بزارن و حقوق چندغازتون کفاف زندگی رو بده
ناشناس
۱۹:۱۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
بسگیم حقوق میدن جخ افزایش سن بازنشستگیم دادن
علی
۱۹:۰۷ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
چه کاری سن تعیین میکنید
طرف استخدام که شد
تا زمانی که زنده است براتون کار میکنه
هر وقت مرد و خاکش کردن یکی دیگه رو جایگزین کنید
مهدی
۱۸:۴۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
اینها نماینده مردم نیستند اسم مردم رو نیارید اینها دستورات دیکته شده هست که باید قبول کنند تنها چیزی که مهم نیست مردمند خودشون حسابی خوردن سیرن چه خبر از دل من دارن نسل ما دهه شصتیا که سوخت نابود شد انشالله نسل بعد هوشیار ترند
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
اگه همین طرح در یک کشور اروپایی اجرا می شد تا یک هفته اخبار و صدا سیما بی چاره می کرد ما را ولی برای ایران...
امان از این همه تک صدایی
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
اخبار هر روز میگفت جلیقه زرد ها در کشورهای ارو پای به افزایش سن بازنشستگی اعتراض دارن . ما هم اعتراض داریم . با حقوق دست مزد مزیای سنوات .حقوقی که باید شرمنده خانواده باشی
مزایا زیر سفر
سنوات خدمتی هم پول دفن کفن هم نمیرسه
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
کلاهبرداری در روز روشن
ناشناس
۱۸:۴۲ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
1.چرا ناترازی داره؟اینهمه حقوق ما که به جیب بیمه رفته کجاست؟
2.برای استخدام جدید این قانون رو بذارید که طرف از اول بدونه چه خبره خواست بیاد نخواست نیاد نه برای یکی که 20سال کار کرده بیمه ازحقوقش به زور برداشت کرده حالا ان قلت هم بیاره
3.بیمه رو چرا اجباری کردین؟انتخابی بذارین هرکی خواست.خدمات بیمه وسابقه بیمه ای نمیخوایم حقوق کامل بدین تا جوون وزنده ایم حالشو ببریم.دم مرگ بیمه چی میخواد پرداخت کنه؟تازززه اگه بدن ونخوای بدوی دنبال حق وحقوقت.خودمون بلدیم پس انداز کنیم برای بازنشستگی شما زحمت نکشید ولمون کنید.پول زور نگیرید
ناشناس
۱۸:۴۰ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
مگه در این صندوق های بازنشستگی چقدر دزدی شده که این طرح های من درآوردی را یکروزه تصویب می کنند