سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توضیحات مفتاح درباره هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی در صداوسیما:

هزینه تبلیغات نامزد‌های تهرانی ۱۵۰ میلیون است/ شبه‌رایگان در خدمت داوطلبان انتخابات هستیم

مفتاح گفت: ما تلاش کردیم امکان تبلیغات را به نسبت هزینه‌ای که شده، شبه‌رایگان در خدمت نامزد‌های انتخاباتی قرار دهیم.

«محمدصالح مفتاح» دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما با اشاره به هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی در صداوسیما گفت: قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در ماده ۷۴ و ۸۱، ضوابط استفاده از بستر‌های عمومی برای تبلیغات را مشخص کرده است. در آیین نامه همین قانون که در هیأت دولت به تصویب رسیده است، شرایط و ضوابط تعیین هزینه‌های تبلیغات تعیین شده و گفته شده که این مبالغ می‌تواند بر اساس هزینه تمام شده آن خدمت در نظر گرفته شود.

دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما اضافه کرد: طبق قانون، تعیین هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی صدا و سیما، به هیات‌های استانی بررسی تبلیغات و هیات‌های اجرایی استانی واگذار شده است.

وی با بیان اینکه صدا و سیما درباره این موضوع پیشنهاداتی داشت که به هیات اجرایی مرکزی انتخابات هم ارائه کرد، اظهار داشت: ساز و کاری پیش‌بینی شده بود برای اینکه هم هزینه‌های بالایی گرفته نشود و هم امکان بهره‌مندی عموم افراد از این بستر فراهم شود. بخشی از این پیشنهادات مورد تایید قرار گرفت و مبنای قیمت‌گذاری شد.

مفتاح گفت: مبنای محاسبه هزینه‌های انتخاباتی «بزرگی و کوچکی یک حوزه انتخابیه»، «امکانات اجرایی مورد نیاز» و «میزان پوشش فرستنده‌هایی که شبکه‌ها را در اختیار مردم قرار می‌دهد» است.

دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما افزود: قاعدتاً این هزینه‌ها، هزینه تمام‌شده نیست و هزینه تمام‌شده عدد بسیار بزرگتری برای ماست. اما آنچه که ما به‌دنبال آن بودیم، این بود که یک بستر جدیدی برای تبلیغات ایجاد کنیم؛ چیزی که از قبل نبوده است. یعنی این ۲۰۰ کانال که پیش از این وجود نداشته و فقط مخصوص انتخابات ایجاد شده تا به نامزد‌ها کمک کنیم که بتوانند از این امکان عمومی استفاده کنند.

وی تصریح کرد: این موضوع قبلا در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری به عنوان سیاست‌های کلی انتخابات مطرح شده بود، اما امکان اجرایی نداشت. ما در این دوره تلاش کردیم امکان اجرایی را برای سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری فراهم کنیم. طبق بند ۳ این سیاست‌ها نامزد‌ها باید بتوانند بصورت عادلانه و برابر از فرصت‌های تبلیغاتی و عدالت انتخاباتی بهره‌مند شوند.

مفتاح تأکید کرد: قیمت‌گذاری کسر کوچکی از هزینه‌هاست و قاعدتا اگر کسی بخواهد بداند که ارزش واقعی آنتن صداو سیما چقدر است، می‌توان آن را با قیمت تبلیغات تجاری مقایسه کرد. تبلیغات تجاری به صورت ثانیه‌ای محاسبه می‌شود که عدد بسیار بزرگی است، ولی ما بستری را ایجاد کردیم که رقابت و مشارکت در انتخابات افزایش یابد.

دبیر ستاد انتخابات سازمان صداو سیما خاطرنشان کرد: در این قیمت‌گذاری، اولا اگر به قیمت معمول تبلیغات توجه کنیم، می‌بینیم که ۱۰۰ میلیون تومان نسبت به هزینه‌هایی که انجام می‌شود، عدد بزرگی محسوب نمی‌شود. اگر بررسی کنید که برای چاپ پوستر و تولید محصولات رسانه‌ای چقدر هزینه می‌شود، می‌بینید که این عدد، عدد بزرگی نیست.

مفتاح در پاسخ به انتقادات مطرح شده نسبت به این قیمت‌گذاری، گفت: اگر کسی بخواهد پیام خود را به مردم تهران که بالاترین قیمت را دارد برساند، چقدر باید هزینه کند؟ از این جهت، اعدادی که اعلام شده، قابل دفاع است که اگر کسی قصد حضور دارد باید این اعداد را برآوُرد می‌کرد. این اعداد برای خیلی از افراد اعداد بالایی محسوب نمی‌شود.

وی همچنین تأکید کرد: علاوه براین، عمده اعداد اعلام شده، در اکثر حوزه‌ها عدد‌های بسیار پایین‌تری است. یعنی متوسط قیمت‌ها بر روی ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان است و اینطور نیست که برای کل کشور یکسان باشد.

دبیر ستاد انتخابات سازمان صداوسیما تصریح کرد: ۱۰۰ میلیون تومانی که اعلام شده مربوط به ۱۲ تا ۱۳ حوزه انتخابیه است. برای حوزه انتخابیه تهران ۱۵۰ میلیون تومان و مابقی بسیار پایین‌تر از این اعداد است. بیشترین تکرار مربوط به حوزه‌های انتخابیه بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه برای افراد است تا بتوانند تبلیغات خود را انجام دهند.

مفتاح در پایان خاطرنشان کرد: اگر بر اساس اجازه قانون، مبنای هزینه را هزینه تمام شده قرار می‌دادیم، عدد بسیار بزرگتری می‌شد. ولی ما تلاش کردیم امکان تبلیغات را به نسبت هزینه‌ای که شده، شبه‌رایگان در خدمت نامزد‌های انتخاباتی قرار دهیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
ایکاش‌ احزاب ازاد وجود داشت تا مردم با جذب به انها شده و از کانال انها وارد مجلس میشدند تا انها خودشون مسئولیت پاسخگویی به عملکرد نماینده و تبلیغات اورا بعهده میگرفتند
ناشناس
۰۷:۱۹ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
به کاندیدی که تبلیغ میکند نباید رای داد
پوریا
۰۷:۰۸ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
ایا تبلیغات برای رای اوردن درسته ؟؟؟
ناشناس
۰۰:۴۰ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
هزینه تبلیغاتشون ۱۵۰ میلیونه یا۱۵۰ میلیون دلاررئیس بانک مرکزی راست بلدنیست بگه
ناشناس
۰۰:۱۳ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
با این انبوه نماینده مشخصا هزینشو از جیب مردم بصورت افزایش برق واب و گاز کلا انرژی یا مالیات پنهان و نهان جبران میشه... علی برکت الله.
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
رای بی رای
ناشناس
۰۰:۰۰ ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
باشه هزیته تون بیش از ۱۵۰ تومنه. نماینده ها هم بیش از اینا دارن...
اما ما مردم مثل مسئولین، ۱۵۰ میلیون برامون شبه رایگان نیست! منت هم میذارن
ناشناس
۲۳:۲۰ ۳۰ دی ۱۴۰۲
۱۵۰تومان یاریال؟
ناشناس
۲۲:۵۸ ۳۰ دی ۱۴۰۲
تمام هزینه هاشون رو باید سهامداران و مالباختگان بورس بدن 3ساله همین بود
ناشناس
۲۲:۴۰ ۳۰ دی ۱۴۰۲
ببین ورود به مجلس چه درآمدی داره که فقط تبلیغ تلویزیونی ۱۵۰ میلیون خرج بر میداره ۷رجهای دیگر بماند
ناشناس
۲۱:۵۶ ۳۰ دی ۱۴۰۲
۱۵۰ میلیون هزینه می کنن تا برن مجلس برای خدمت به مردم !!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۲۱:۱۱ ۳۰ دی ۱۴۰۲
سیما عجب جیب گشادی برای پول کاندیدها دوخته است؟
عجب پولکی میخواهد تنور انتخابات را گرم کند.
ناشناس
۲۰:۵۷ ۳۰ دی ۱۴۰۲
باز خوبه 150 تومن رو یه روزه از صندلی مجلس در میارن،، آب از آب هم تکون نمیخوره
ناشناس
۲۰:۴۵ ۳۰ دی ۱۴۰۲
وقتی افراد ۱۵۰ میلیون فقط میدن صدا و سیما و چند صد میلیون جاهای دیگه خرج میکنن برن تو مجلس ماهی ۲۰ میلیون بگیرن و فقط خدمت بکنن اشک تو چشمام حلقه میزنه.مشغولاضمه گناهام هستی فکر کنی میرن بار هفت پشتشون را ببندن.
ناشناس
۲۰:۲۵ ۳۰ دی ۱۴۰۲
مردم یا تلویزیون میبینند یا فضای مجازی دیگه پوستر برای چی مگه به قیافش میخوان رای بدن!!
ناشناس
۲۰:۲۵ ۳۰ دی ۱۴۰۲
مردم یا تلویزیون میبینند یا فضای مجازی دیگه پوستر برای چی مگه به قیافش میخوان رای بدن!!
ناشناس
۲۰:۲۲ ۳۰ دی ۱۴۰۲
پس از چلو کباب خبری نیست!!!
ناشناس
۲۰:۰۵ ۳۰ دی ۱۴۰۲
ما مردم داریم خودمونو برای مراسم ده فجر آماده میکنیم،امسال شور وشوق فراوانی بین مردم به خصوص نسل جوان جهت برگذاری جشن دیده میشه،انشاا... همیشه مردم خوشحال باشن.دهه فجر بر فجر آفرینان مبارک.خجسته باد این پیروزی
محمد
۱۹:۳۳ ۳۰ دی ۱۴۰۲
چرا برای کسی که قرار هست نماینده دولت و حکومت باشه اینهمه هزینه از بیت المال میشه؟این پول حق همه مردم هست.
ناشناس
۱۹:۲۰ ۳۰ دی ۱۴۰۲
به سلامتی تا انتخابات گوشت کیلویی 1000000 ت
ناشناس
۱۹:۱۹ ۳۰ دی ۱۴۰۲
حالا فرض کنیم ۱۵۰ میلیون این رو کی باید پرداخت کنه؟
این معادل حقوق ۱۰ ماه یک کارمند هست
مهدی
۱۹:۰۱ ۳۰ دی ۱۴۰۲
عجب منبع درآمدی! قراره عدالت تبلیغاتی ایجاد بشه. با این سیستم واقعا عدالت تبلیغاتی ایجاد میشه؟ هم ثبت نام گذاشتین و هم پول میگیرین! اسمش میذارین عدالت تبلیغاتی!
ناشناس
۱۸:۵۴ ۳۰ دی ۱۴۰۲
ما در آرزوی یه وام ۵۰ میلیون تومنی هستیم اونوقت شما به ۱۰۰ تومن و ۱۵۰ تومن میگید مبلغ ناچیز و شبه رایگان؟
ناشناس
۱۸:۴۸ ۳۰ دی ۱۴۰۲
وقتی تلویزیون ۱۵۰م میگیره
یک آدم معمولی ک بخاد مردم رو درک کنه،باید حقوقش در حد ۱۰م باشه..بعد با این هزینه ها،پس بازم یک آدم درست و خداترس نمیتونه براحتی بیاد مجلس..
واقعا ک.. بعد نماینده ای ک فقط پول تبلیغ تلویزیونش ۱۵۰میلیونه..بقیه تبلیغاتش چقده؟!
بعد اینا میخان درد مردم معمولی رو بفهمن!
ناشناس
۱۸:۴۲ ۳۰ دی ۱۴۰۲
ما شيفتگان خدمتيم نه تشنگان قدرت!!
بنده خداها ١٥٠ميليون هزينه مي كنن تا برن مجلس خدمت كنن!!واقعاً؟؟