سیدکمال نیک اقبال مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان به تشریح دستاوردها و عملکرد این اداره کل پرداخت و با اشاره به گستردگی چتر حمایتی سازمان تامین اجتماعی در این استان، اظهار کرد: استان سمنان بهدلیل صنعتی بودن از معدود استانهای کشور است که حدود ۷۴ درصد جمعیت آن تحت پوشش این اداره کل است.
وی با اشاره به سابقه بالای تامین اجتماعی در کشور، بیان کرد: سازمان تامین اجتماعی سابقهای بیش از ۷۰ ساله در ایران دارد. حق بیمه براساس قانون ۳۰ درصد از حقوق را تشکیل میدهد که ۲۳ درصد آن برعهده کارفرما و ۷ درصد آن برعهده کارگر است.
او از سود ناشی از سرمایهگذاریهای سازمان که از طریق شستا انجام میشود بهعنوان یکی از اصلیترین منابع درآمدی این سازمان نام برد و گفت: عمده هزینههای این سازمان از همین دو منبع حق بیمه و سرمایهگذاریهای شستا انجام میشود.
وی از وجود ۱۶ هزار و ۵۰۰ کارگاه در این استان خبر داد و اظهار کرد: بیمهشدههای اجباری و اصلی در استان سمنان بالغ بر ۱۸۵ هزار نفر هستند که با افراد تبعه آنها از مرز ۵۲۵ هزار نفر میگذرند و به تعبیری از جمعیت ۷۰۲ هزار نفری استان بالغ بر ۵۳۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان هستند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان سمنان با بیان اینکه سمنان از استانهای برتر کشور از نظر پوشش تامین اجتماعی است، اضافه کرد: میانگین پوشش تامین اجتماعی در کشور حدود ۵۲ درصد است که این رقم در استان سمنان به بیش از ۷۳ درصد میرسد.
وی از پرداخت ماهانه بالغ بر ۳۸۰ میلیارد تومان مستمری در تامین اجتماعی استان خبر داد و اظهار کرد: ماهانه ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان در قالب بیمه بیکاری به بیمهشدگان سازمان در استان پرداخت میشود.
وی به حجم بالای هزینههای درمان در تامین اجتماعی اشاره و بیان کرد: ماهانه ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه درمان در تامین اجتماعی استان پرداخت میشود. با توجه به هزینه بیش از ۴۵۰ میلیارد تومانی تامین اجتماعی در این حوزه، استان ما بهدلیل کارگری بودن بخش عمده بیمهشدگان از جمله ادارههای استانی است که نمیتواند هزینههای ماهانه را پوشش دهد.
نیک اقبال از خدماتدهی به این جمعیت در استان بهعنوان یک کار مهم و بزرگ یاد کرد و گفت: خدماتدهی به این جمعیت از طریق ۱۰ شعبه اصلی تامین اجتماعی در استان، ۲ واحد اقماری تامین اجتماعی در بیارجمند و آرادان و چهار کارگزاری سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار انجام میشود.